Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

MS Hackathon -> nieuws

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  MS Hackathon -> nieuws

  Beste mensen,
  Een klein team van MSweb zal tijdens de MS Hackathon op locatie aanwezig zijn en hier op het forum (In: De Wereld) een paar topics openen waarin iedereen die dat wil kan meedenken over de vragen die de ontwikkelteams hebben.

  Het 'Team MSweb' zal op de Hackathon (21 en 22 mei) een soort loket zijn voor de ongeveer 25 teams met ict’ers, designers, medici en mensen met MS, die innovatieve oplossingen ontwerpen om het leven met MS makkelijker te maken. Het Team MSweb maakt de vragen helder, vertaalt zonodig vanuit het Engels en stelt de vragen hier op het forum. Als er antwoorden zijn zorgt Team MSweb dat deze weer bij het juiste ontwikkelteam terecht komt.

  Het team van MSweb opent aparte, duidelijk herkenbare topics in ‘De Wereld’. Vragen en antwoorden kunnen alleen in deze topics behandeld worden.

  Team MSweb en ook de organisatie van de MS Hackathon heeft geen idee hoe druk het gaat worden met vragen, maar het Team is twee dagen lang aanwezig en zal haar uiterste best doen om alle vragen te behandelen en MS’ers ook via nieuwsberichten (in dit topic) op het forum op de hoogte te houden van wat er gaande is.

  Wil je meedoen en zo een bijdrage leveren aan de uitkomsten van de Hackathon? Zorg dan dat je tijdig een username aanvraagt als je deze nog niet hebt, en houd dit topic met nieuws in de gaten.
  Laatst bewerkt door Sharon; 4 juni 2016, 05:15. Reden: Sticky verwijderd
  Karen
  Projectcoördinator MSweb:
  • Project Y 2017
  • MS Hackathon 2016

  #2
  Wat is de MS Hackathon?

  Honderdvijftig artsen, programmeurs, engineers, hackers, creatieven en patiënten sluiten zich het weekend van 21 en 22 mei op in de strijd tegen MS.

  Multiple sclerose (MS) is een van de meest ongrijpbare ziektes. Door verschillende disciplines bij elkaar te brengen in een hackathon hopen we nieuwe inzichten in MS te laten opdoen en het leven voor patiënten te vergemakkelijken.

  De hackathon is een initiatief van Mobile Doctors (VvAA) en MoveS, in samenwerking met Many2More, VUmc MS Centrum Amsterdam, IBM en PwC. Het is de eerste keer dat er in Nederland een hackathon voor MS wordt gehouden. Meer informatie: www.mshackathon.nl
  Karen
  Projectcoördinator MSweb:
  • Project Y 2017
  • MS Hackathon 2016

  Commentaar


   #3
   Wat kun je verwachten van de Hackathon?

   Het doel van de MS Hackathon is om met behulp van ICT oplossingen het leven van mensen met MS en hun partners/mantelzorgers makkelijker te maken.

   Het op zoek gaan naar nieuwe behandelingen, therapieën of andere geneeswijzen zijn niet het hoofddoel de MS Hackathon, maar misschien komen er wel nieuwe inzichten.

   Bestaande wetenschappelijke kennis kan wél ondersteunend zijn voor de oplossingen die ontwikkeld worden. Mensen met MS kunnen meedenken met de ontwikkelteams en de eerste voorstellen beoordelen als ervaringsdeskundige.

   Er zijn meer dan 40 mensen met MS aanwezig tijdens dit weekend, en ook op het forum van MSweb kunnen patiënten en mantelzorgers een bijdrage leveren.
   Laatst bewerkt door Karen - MSweb; 3 mei 2016, 13:35.
   Karen
   Projectcoördinator MSweb:
   • Project Y 2017
   • MS Hackathon 2016

   Commentaar


    #4
    Blog Marijn over MS Hackathon

    Vandaag verschijnt het blog van Marijn:

    Zwakte = kracht

    Geen idee wat een hackathon is, laat staan een MS-hackathon, maar ik wil er wel deel van uitmaken.
    Als ik na tien jaar MS ergens verstand van heb, is het dat wel. Lees hier verder.
    Karen
    Projectcoördinator MSweb:
    • Project Y 2017
    • MS Hackathon 2016

    Commentaar


     #5
     Hoe denk ik mee met de hackathon?

     Ideeën voor de MS Hackathon kunnen in dit topic geplaatst worden. Klik hier.
     Karen
     Projectcoördinator MSweb:
     • Project Y 2017
     • MS Hackathon 2016

     Commentaar


      #6
      Artikel: Team MSweb spil communicatie hackathon

      Team MSweb spil communicatie Hackathon
      Donderdag 28 april vond er een informatieavond plaats voor de aanstaande MS hackathon. Op deze avond werd doel en aanpak voor dit evenement toegelicht. Tevens werd de rol van Team MSweb uit de doeken gedaan: zij zullen de spil vormen in de communicatie met online patiënten tijdens de Hackathon.

      Lees het hele artikel hier:

      http://www.msweb.nl/nieuws/5270
      Karen
      Projectcoördinator MSweb:
      • Project Y 2017
      • MS Hackathon 2016

      Commentaar


       #7
       Artikel: Eerste MS Hackathon in Nederland

       Honderdvijftig artsen, programmeurs, engineers, hackers, creatieven en patiënten sluiten zich het weekend van 21-22 mei op in de strijd tegen MS. De hackathon is een initiatief van Mobile Doctors (VvAA) en MoveS, in samenwerking met Many2More, VUmc MS Centrum Amsterdam, IBM en PwC.

       Lees het volledige artikel hier:

       http://www.msweb.nl/nieuws/5269
       Karen
       Projectcoördinator MSweb:
       • Project Y 2017
       • MS Hackathon 2016

       Commentaar


        #8
        Ook voorzitter van de raad van bestuur van het VUmc (niemand minder dan Wouter Bos) staat achter de hackathon: http://mobiledoctors.nl/2016/05/wout...ackathon-2016/

        Commentaar


         #9
         Oorspronkelijk geplaatst door Marijn Bekijk bericht
         Ook voorzitter van de raad van bestuur van het VUmc (niemand minder dan Wouter Bos) staat achter de hackathon: http://mobiledoctors.nl/2016/05/wout...ackathon-2016/
         ja. de doelstellingen zijn een beetje onduidelijk, ambiguous...

         Bos spreekt wel duidelijk over MS begrijpen...

         Commentaar


          #10
          bericht op site vumc

          MS-hackathon: Artsen en hackers sluiten zich 36 uur op voor MS-vrije wereld

          21 mei 2016 | Bijeenkomst

          Honderdvijftig artsen, programmeurs, engineers, hackers, creatieven en patiënten sluiten zich een weekend op in de strijd tegen MS. Multiple sclerose (MS) is een van de meest ongrijpbare ziektes. Door verschillende disciplines bij elkaar te brengen in een hackathon hopen de organisatoren artsen en onderzoekers nieuwe inzichten in MS te laten opdoen en het leven voor patiënten te vergemakkelijken. Deelnemers kunnen zich tot en met 2 mei aanmelden via www.mshackathon.nl.

          De hackathon is een initiatief van Mobile Doctors (VvAA) en MoveS, in samenwerking met Many2More, VUmc MS Centrum Amsterdam, IBM en PwC. Het is de eerste keer dat er in Nederland een hackathon voor MS wordt gehouden. Zo'n honderdvijftig zorgverleners, hackers, programmeurs, engineers, creatieven en patiënten nemen op 21 en 22 mei deel aan de MS Hackathon in Amsterdam. In deze snelkookpan van 36 uur krijgen twintig zelf samengestelde teams de kans de wereld van de artsen, onderzoekers en MS-patiënten op z'n kop te zetten.

          Het doel is artsen en onderzoekers nieuwe inzichten te verschaffen, door ze te helpen meer te leren over het functioneren van mensen met MS, maar ook om nieuwe en alternatieve manieren te vinden om het leven van patiënten makkelijker te maken. De deelnemende teams krijgen hiervoor onder andere (openbare) data, API's (hulpmiddelen om twee verschillende systemen informatie met elkaar uit te laten wisselen), en een koppeling naar het cognitieve computersysteem Watson en het ontwikkelplatform Bluemix van IBM aangereikt. De teams worden begeleid door een expert panel van onder meer artsen, onderzoekers, business consultants en patiënten van Mobile Doctors (een initiatief van VvAA), MoveS, VUmc MS Centrum Amsterdam, IBM en PwC. Deelnemers kunnen zich tot en met 2 mei aanmelden via www.mshackathon.nl.

          bron: www.vumc.nl
          Karen
          Projectcoördinator MSweb:
          • Project Y 2017
          • MS Hackathon 2016

          Commentaar


           #11
           MS Hackathon in RTL Koffietijd, dinsdag 17 mei

           MS Hackathon in RTL Koffietijd, dinsdag 17 mei

           Dinsdag 17 mei a.s. in RTL Koffietijd spreken Jeroen Geurts en Thomas Sanders o.a. over de MS Hackathon welke op 21 en 22 mei a.s. plaatsvindt.

           MS Hackathon, een weg naar een oplossing voor MS
           Honderdvijftig artsen, programmeurs, engineers, hackers, creatieven en patiënten sluiten zich een weekend op in de strijd tegen MS. Door verschillende disciplines bij elkaar te brengen in een hackathon hopen de organisatoren, artsen en onderzoekers nieuwe inzichten in MS te laten opdoen en het leven voor patiënten te vergemakkelijken. De circa 150 deelnemers sluiten zich van zaterdag 21 mei 08.00 uur tot zondag 22 mei 20.00 uur op. De hackathon is een initiatief van Mobile Doctors (VvAA) en MoveS, in samenwerking met Many2More, VUmc, IBM en PwC.

           bron: www.msresearh.nl
           Karen
           Projectcoördinator MSweb:
           • Project Y 2017
           • MS Hackathon 2016

           Commentaar


            #12
            Ik vind het doel van de hackathon toch best duidelijk: het vergemakkelijken van het leven van mensen met MS. Uiteraard hopen we allemaal op die ene doorbraak, dat ene verrassende inzicht, waardoor MS wordt doorgrond en de wereld wordt uit geholpen.

            Maar laten we nu niet te hooggespannen verwachtingen hebben. Ik vind dat alle dingen, apps, computerprogramma’s of wat dan ook, waarmee ons leven wat makkelijker wordt, pure winst. Bedenk maar dat al die dingen, die worden ontwikkeld worden dit weekend, gewoon “extra” zijn. Zonder hackathon zouden ze er niet zijn.

            En wie weet wat er allemaal wordt gemaakt, als mensen met kennis van MS gaan samenwerken met creatievelingen, ontwerpers en engineers. Waarbij de laatste 3 groepen niet zijn bevoordeeld door enige MS-kennis, waardoor ze misschien veel “vrijer” kunnen denken, buiten de gebaande paden kunnen treden.

            Het niet hebben van enige kennis van MS is naast dit voordeel natuurlijk ook een nadeel. En daar kunnen wij als MS-ers bij helpen, om ervoor te zorgen dat de teams genoeg ideeën krijgen aangereikt, waarmee wij worden geholpen.

            Net zo belangrijk is natuurlijk ook het toetsen van de mogelijke oplossingen aan de dagelijkse MS-praktijk en haalbaarheid. Aan alle MS-hackathon – teams wordt daarom per dagdeel een MS-er gekoppeld. Het genereren van nieuwe ideeën, het evalueren van mogelijke oplossingen en om de teams zonder MS-kennis te laten zien hoe het is om MS te hebben.

            Hier op het forum zit natuurlijk een enorme hoop kennis en ervaring op het gebied van MS. Lijkt mij een erg goed plan om al die kennis en ervaring te gebruiken zodat de hackathon-teams dingen gaan ontwikkelen die er echt toe doen, die realistisch zijn, die werkbaar zijn, die helpen en het leven van ons MS-ers makkelijker maken.

            En wie weet, kunnen we ooit (liever volgende week dan volgend jaar) zeggen dat we inderdaad genoeg MS-kennis en -ervaring hebben opgedaan in het verleden, maar het ook echt verleden tijd is en we niet steeds weer nieuwe ervaringen moeten blijven opdoen. Zoiets als dit MS-web-forum overbodig maken .

            Laten we dus met zoveel mogelijk forummers aanwezig zijn op het forum hier dit weekend en daarmee de MS-hackathon-teams helpen en op de goede weg sturen en daarmee ook ons zelf een beetje helpen.
            Ik zal in ieder geval gaan meehelpen aanstaand weekend.

            Groetjes, Marc
            Laatst bewerkt door leeuwtje-nl; 17 mei 2016, 19:36. Reden: Toevoeging witregels ivm leesbaarheid.

            Commentaar


             #13
             Geweldig!
             http://www.ms-ont-bloot.nl/
             https://twitter.com/ms_ontbloot

             Commentaar


              #14
              Rol artsen/onderzoekers

              Over de rol van artsewn en onderzoekers tijdens de Hackathon:

              Artsen en onderzoekers
              De artsen en onderzoekers zijn enorm ver en hebben heel veel kennis opgebouwd. Om nog sneller tot inzichten te kunnen komen is vooral (research)data nodig. Tijdens de MS Hackathon willen we de artsen en onderzoekers nieuwe technologische middelen laten zien om onder andere meer data te verzamelen en een beter inzicht te geven in het dagelijks leven van iemand met MS. Zij denken vervolgens mee over hoe deze zo optimaal mogelijk zijn in te zetten.
              Karen
              Projectcoördinator MSweb:
              • Project Y 2017
              • MS Hackathon 2016

              Commentaar


               #15
               Info aan teams op Hackathon

               De volgende informatie is inmiddels verzonden aan alle teams die dit weekend meedoen:

               Mensen met MS en MSweb
               Tijdens het weekend zijn er altijd vier mensen met MS aanwezig. Daarnaast kunnen jullie online in contact komen met mensen met MS via het forum van MSweb. Probeer met verschillende mensen met MS in contact te komen, want elk zal een andere visie hebben op jullie idee. MS is immers voor iedereen anders. Mocht je eerder in contact willen komen met mensen met MS via MSweb, dan kan dit door een email te sturen naar: karen@msweb.nl. Tijdens het weekend is MSweb zelf aanwezig om jullie vragen op het forum te plaatsen.
               Karen
               Projectcoördinator MSweb:
               • Project Y 2017
               • MS Hackathon 2016

               Commentaar

               Bezig...
               X