Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

MS, diabetes, vitamine D en cellulaire voeding

Alles omtrent voeding en supplementen
Leonard

MS, diabetes, vitamine D en cellulaire voeding

Bericht door Leonard »

Ik stel voor dat we herbeginnen, nu met de focus op de voedingsdimensie d.w.z. vitamine D, bloedsuikerspiegel fluctuaties en insuline fluctuaties en schade die dat kan aanrichten, de GLUTs en de enorme temperatuurgevoeligheid, Metformine, LDN, de lever, triglycerine en cholesterol waarden, suikerconsumptie, parallelen diabetes - MS, enz.

Ik heb bij mijn vader verschijnselen van verzwakking gezien die ik nu ook heb, 25 jaren geleden. Hij kreeg toen min of meer tegelijkertijd de diagnose type 2 diabetes. Hij neemt geen of weinig suiker meer (volgens mijn moeder was dat heel hoog net voor zijn diagnose) en ook niet te veel vet, en zijn pilletjes (Metformine en Glimperide).

We zijn nu 25 jaren verder, hij is 84 jaar oud en in prima gezondheid. Van de verschijnselen van verzwakking is niks meer te zien. Een discussie op TIMS in het najaar van 2010 (Lyndacarol) is ook de start geweest van het draadje Dit is MS! en het gelijke draadje op TIMS. Ik weet dus dat het kan en heb inmiddels van een aantal professoren bevestiging dat het conceptueel juist is of toch tenminste net zo geloofwaardig dan de autoimmuunhypothese...

In het afgelopen najaar had hij - na een zware stress periode - drie aanvallen van wat zich liet aanzien als Meniere. Wat is dat? Een autoimmuunreactie achter het oor. Toen ik dat hoorde rinkelde bij mij de bel: niks autoimmuun, ook verstopte aders achter het oor die dit veroorzaken. Maar daarna is alles weer goed gekomen

Het gezegde luidt: "De appel valt niet ver van de boom". Wel, ik denk dat dat hier ook zo is. Ik heb het met endocrinologen en diabetologen besproken, maar ik ben (nog) niet diabetisch en mijn hormoonhuishouding is ok. Dus zij zeggen niks voor me te kunnen doen; ze volgen de protocollen... Maar ik heb wel MS en ik denk dat in mijn geval (nadat de vaten zijn opengemaakt) het de pre-diabetische conditie (lees de slechte T-cellen uit de darm) is die mij parten speelt en verslechtering betekent..

Een verschijnsel dat ik niet goed kan verklaren is het temperatuureffect. Als het in de zomer heel heet is en ik lig aan het zwembad, dan ga ik niet zo goed meer... Maar als ik dan een duik neem in het koude zwembad en daar even in blijf, dan loop ik daarna weer als een geolied machientje. Hoe kan dat? Ik denk dat het met het temperatuureffect van de GLUTs te maken heeft (een effect dat goed gekend is) en dat als er 1 ding is dat wij moeten doen is zorgen dat die GLUTs (dat zijn de glucose transporters naar de cellen) in goede conditie blijven. En hoge suikerspiegelfluctuaties en insuline stoten zijn daarvoor desastreus. Metformine kan dan wel weer helpen, en heeft zo heb ik begrepen geen "geheugenwerking" dus je kunt het blijven nemen. Ik denk dat het zo ongeveer in elkaar zit...

In de medische wereld loop ik tegen muren op... Daarom is er nood om de link tussen MS, CCSVI en diabetes die steeds weer te voorschijn komt verder te onderzoeken. Misschien kunnen wij hier ook nog een klein beetje aan bijdragen..

[peanuts, ik heb je suggestie gevolgd. wil je jouw reactie ook overzetten]
peanuts

Bericht door peanuts »

[COLOR="Blue"]Geweldige topic naam Leopard 3 ;) [/COLOR]


[QUOTE]
Een verschijnsel dat ik niet goed kan verklaren is het temperatuureffect.

Als het in de zomer heel heet is en ik lig aan het zwembad, dan ga ik niet zo goed meer...

Maar als ik dan een duik neem in het koude zwembad en daar even in blijf, dan loop ik daarna weer als een geolied machientje.

Hoe kan dat? Ik denk dat het met het temperatuureffect van de GLUTs te maken heeft (een effect dat goed gekend is) [/QUOTE]

[COLOR="Blue"]gekend in de diabetes ``wereld`` ???
raar dat de link met MS dan never is gelegd.[/COLOR]

[QUOTE]en dat als er 1 ding is dat wij moeten doen is zorgen dat die GLUTs (dat zijn de glucose transporters naar de cellen) in goede conditie blijven.

En hoge suikerspiegelfluctuaties en insuline stoten zijn daarvoor desastreus.

Metformine kan dan wel weer helpen, en heeft zo heb ik begrepen geen "geheugenwerking" dus je kunt het blijven nemen. Ik denk dat het zo ongeveer in elkaar zit...

[/QUOTE]

[COLOR="Blue"]
MCT’s zijn ook goed voor diabetici.
zitten in kokosolie/vet

De MCT’s zorgen voor een betere werking van de celmembranen (voedingsstof voor membranen en de daarop aanwezige insulinereceptor),
waardoor insuline efficiënter werkt.


misschien net z `on werking als metformine ???[/COLOR]
Sylvia1

@peanuts

Bericht door Sylvia1 »

@peanuts

Zou je aan het eind van een citaat [/QUOTE] willen zetten? Ik heb nu moeite om een citaat en jouw eigen tekst uit elkaar te houden. Dank je.
peanuts

Bericht door peanuts »

[COLOR="Blue"]@ Sylvia 1
done that ;) [/COLOR]
Blom

Bericht door Blom »

Ik ga dit topic volgen :)

Ga weinig inbreng geven verwacht ik, mij te ingewikkeld allemaal.

Wel wil ik toch even een kleine inbreng schrijven :D .

Ik heb altijd wel gedacht dat de suikerspiegel ook te maken heeft met mijn MS. Weer iets.....
Dingen meegemaakt met tijdelijk eten van minder suikerrijk voedsel en tijdens mijn eerst aanvalletjes.
Na het opblazen van een skippybal werd ik raar, wilde van een kind drink en vroeg de andere een boterham.

Mijn linker hand verkrampte en ik werd raar in mijn hoofd, binnen drie weken herhaalde dit nog twee keer en deed mijn linkerbeen mee. Tijdens die weken voelde ik me vooral in warme en vochtige ruimtes onwel worden.

Als eerste nuchter mijn bloedsuiker laten bepalen was goed, bleek ook steeds wel goed te zijn later. Later diagnose MS na meerdere, grotere schubs.

ps Moest beetje:D om de naam Leopard3
Leonard

Bericht door Leonard »

[QUOTE=Blom;807391]ps Moest beetje:D om de naam Leopard3[/QUOTE]

we moeten zwaarder geschut in stelling brengen, vandaar..
Jan Timmer (oud president-directeur van Philips) noemde het operatie Centurion toen hij Philips moest hervormen.
misschien hebben wij hier ook een tank nodig (een virtuele dan wel) om door de harde lagen heen te komen..

ik denk overigens dat je niet moet onderschatten waar dit alles toe kan leiden, niemand die dat kan voorspellen..
maar ik zie het ook in andere sectoren gebeuren waar de oude wereld gewoon terzijde geschoven wordt omdat ie niet meebeweegt...
dat duurt dan een tijd tot zij insignificant geworden is..
ik zeg niet dat dat hier zo zal gaan maar de invloed van deze media is er zeker..
Sun

Bericht door Sun »

Dit topic wekt mijn interesse, zeker nadat ik deze week voor het eerst mijn lijst bloedonderzoeken sinds 2002 heb laten uitprinten. Ik schrok een beetje van de rode cijfers bij verschillende onderdelen, met uitroeptekens erachter. Waar verder niets mee werd gedaan "want mijn bloed was goed" werd steeds gesteld.

Je hebt het o.a. over 'bloedsuikerspiegel fluctuaties en insuline fluctuaties'. Laat ik daar nou steeds vraagtekens over te hebben gehad bij mezelf. Ik kon me de afgelopen 30 jaar alleen voor flauwvallen of instorten behoeden door snel gezoet vruchtensap te drinken of suikerklontjes te eten. Die had (heb) ik dan ook altijd bij me. Al moet ik zeggen dat het daar steeds beter mee gaat sinds ik LDN gebruik.

Wat mijn waarde was betreft glucose, niet nuchter, in 2002: flink in het rood: 10.7 mmol/l met uitroepteken erachter.
Glucose nuchter, ook in 2002: 5,9 mmol/l - ook weer rood met uitroepteken.
Nadien nooit meer over die flauwtes geklaagd bij mijn arts, die had immers gesteld dat alles in orde was.
Tot ik dus die rode cijfers las, afgelopen week...
Al zeggen die cijfers mij verder niets. Weet jij het wel, Leonard?

In ieder geval kan ik me ergens wel vinden in jouw conclusies, al moet de tijd uitwijzen of hier door neurologen iets mee gedaan gaat worden.
Blom

Bericht door Blom »

Sun ik ben wel niet Leonard maar kan wel zeggen dat die suikerwaardes goed zijn. Nuchter is tussen de 4 en 8 goed.

Goed is bij gezonder personen tussen de 2-10 heb ik vroeger geleerd (20 jaar terug)

Die 10,7 is dus ietsje aan de hoge kant, maar denk dat dat te verwaarlozen is, denk...

Oh ja, huisartsen en ook specialisten zeggen wel erg snel dat het wel goed is, bloedwaardes.... Toch hoor ik wel steeds meer mensen ook buiten dit forum om die hun waardes zelf of nog eens willen laten checken.
peanuts

Bericht door peanuts »

[COLOR="Blue"]bij diabetes en schildklierverstoringen

treden warmte intolleranties op,geeft toch te denken.

Blom jouw inbreng laat me terug denken
en hetgeen Sun schrijft ook.

voor mijn eerste verschijnselen[slecht lopen]
was ik vaak duizelig /slap en knapten weer op na het eten van iets zoets

hitte intolleranties begonnen toen ook[/COLOR]
Sun

Bericht door Sun »

Blom, bedankt voor je inbreng!
Overigens zei ik dat ik me 'ergens' wel kan vinden in de conclusies van Leonard. Dus ergens wel, en ergens weer niet. Het is ingewikkelde materie waar wetenschappers, neurologen en onderzoekers zich eens goed over moeten buigen. Waar ligt ergens het draadje dat dit alles verbindt? Dat moet eerst maar eens bewezen worden.
Als dat kan, dan is dat mooi. En anders maar weer verder zoeken. ;)
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp