Onderzoek naar MS en voeding
Wij eten ook al jaren zo veel als mogelijk vers en onbewerkt eigenlijk gewoon omdat we dat veel smakelijker vinden en we op die manier ook minder zout binnenkrijgen.
Ik zou er wel problemen mee hebben als we geen zilvervliesrijst en volkorenpasta’s meer zouden mogen eten.
Ik maak ook heel vaak zelf mijn pasta maar heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht of je zelf ook een volkorenpasta zou kunnen maken.
Ik zou er wel problemen mee hebben als we geen zilvervliesrijst en volkorenpasta’s meer zouden mogen eten.
Ik maak ook heel vaak zelf mijn pasta maar heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht of je zelf ook een volkorenpasta zou kunnen maken.
@ Leeuwtje-nl
Ik maak de pasta tot nu toe met griesmeel. Ik heb het ooit zo geleerd bij een cursus Italiaans koken. Ik heb dus geen idee of het ook met andere soorten meel zou kunnen.
Zal er eens naar op zoek gaan.
Ik zag eerder een recept voor het maken van spelpannenkoeken. Heb toen speltmeel gekocht en sindsdien bak ik alleen maar pannenkoeken van speltmeel. Zo veel lekkerder dan gewone pannenkoeken.
Maar dit even terzijde.
Ik maak de pasta tot nu toe met griesmeel. Ik heb het ooit zo geleerd bij een cursus Italiaans koken. Ik heb dus geen idee of het ook met andere soorten meel zou kunnen.
Zal er eens naar op zoek gaan.
Ik zag eerder een recept voor het maken van spelpannenkoeken. Heb toen speltmeel gekocht en sindsdien bak ik alleen maar pannenkoeken van speltmeel. Zo veel lekkerder dan gewone pannenkoeken.
Maar dit even terzijde.
Spelt is niet per se beter dan andere tarwe. Spelt is ook een soort in het tarweras.
Waar het om gaat is of het volkoren is. Volkoren tarwe is beter dan gewone spelt.
Zelfs volkoren spelt bevat trouwens minder vezels dan volkoren tarwe.
Daar kwam ik vanmiddag achter toen ik de etiketten zat te bestuderen. Zelfde merk, allebei volkoren en biologisch: spelt had 8 gram vezels en tarwe 12 gram.
Waar het om gaat is of het volkoren is. Volkoren tarwe is beter dan gewone spelt.
Zelfs volkoren spelt bevat trouwens minder vezels dan volkoren tarwe.
Daar kwam ik vanmiddag achter toen ik de etiketten zat te bestuderen. Zelfde merk, allebei volkoren en biologisch: spelt had 8 gram vezels en tarwe 12 gram.
[QUOTE=Toeter;1116974]Weet iemand waarom je niet vegetarisch kunt eten met dit dieet?[/QUOTE]
Volgens mij kan dat prima! Maar wellicht willen ze bij het onderzoek geen vegetariërs, omdat de menu's dan afwijken en de resultaten wellicht minder betrouwbaar en niet te vergelijken zijn.
Zelf wil ik geen zuivel eten, en ik hoorde al dat dit wel vaak in de menu's zit (yoghurt enzo). Maar bij mijn persoonlijke begeleiding zoeken we nu gewoon alternatieven voor zuivel, en dat is geen enkel probleem.
Volgens mij kan dat prima! Maar wellicht willen ze bij het onderzoek geen vegetariërs, omdat de menu's dan afwijken en de resultaten wellicht minder betrouwbaar en niet te vergelijken zijn.
Zelf wil ik geen zuivel eten, en ik hoorde al dat dit wel vaak in de menu's zit (yoghurt enzo). Maar bij mijn persoonlijke begeleiding zoeken we nu gewoon alternatieven voor zuivel, en dat is geen enkel probleem.