Pagina 1 van 1

Ziekte van parkison ontstaat mogelijk in de darmen

Geplaatst: 04 dec 2016, 12:38
door zeiler
Amerikaanse onderzoekers lijken ontdekt te hebben dat een of meer bacterieen in de darmen van Parkison patienten verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van die ziekte. Als dat zo is dan zou ook de weg vrij zijn voor een remedie van die ziekte.
Het heeft vrij lang geduurd voordat men daarachter kwam. Het zou mij dan ook niet verbazen als zoiets ook zal gelden voor de hersenziekte MS (lijkt immers een beetje op Parkinson).
Zou Leonard dan gelijk hebben gehad toen hij zei xat de sleutel voor MS in iemands' darmen ligt?

Geplaatst: 05 dec 2016, 19:12
door Molly74
Men weet inderdaad nog lang niet alles. Ook niet waar bepaalde klachten vandaan komen. Ook al lijken ze op het eerste oog wel verklaarbaar. En men weet vaak ook nog niet wat allemaal verband houdt met elkaar. De mens is zó complex. Ik heb er verder niet veel verstand van. ;) Maar ik moest aan dit onderzoek denken:

"Er is echter een studie waarin 48 mensen met functionele achteruitgang werden onderzocht. In eerste instantie werd aangenomen dat dit ging om achteruitgang in het kader van dementie of van de etiologische diagnose. Echter, in 16% van de gevallen bleek er sprake te zijn van ernstige compressie van het ruggenmerg en myelopathie (ziekte van het ruggenmerg), wat de klachten verklaarde."


[url]http://www.cce.nl/somatiek/model-voor-a ... vernauwing[/url]

Geplaatst: 07 sep 2019, 09:13
door raimonnea
Kun je bij MS ook Parkinson symptomen hebben? Heb namelijk last van bewegende ledematen waar ik geen controle over heb. Weet niet of dit geestelijk komt door stress of door de MS.