Pagina 1 van 1

Hypotoxische voeding

Geplaatst: 13 aug 2019, 13:44
door leeuwtje-nl
Iemand bekend met hypotoxische voeding? Is dat het uitgangspunt van 1 van de vele bekende diƫten/levensstijlen? Ik krijg een boek opgestuurd van iemand, maar dat is wel Franstalig. Dus even checken in welke hoek ik het misschien kan plaatsen. ;)

Uitgangspunten: [url]https://nl.konnectparks.com/489-cr-er-u ... passe.html[/url]

Geplaatst: 13 aug 2019, 19:24
door D-Cheryl
Ik ken het niet, maar het weglaten van tarwe en melkproducten komt ook voor bij dieten bij exorfine intolerantie. Misschien helpt die term je?

Geplaatst: 13 aug 2019, 19:49
door leeuwtje-nl
Zegt me ook niets, dank voor de aanvulling! :)

Geplaatst: 21 aug 2019, 14:28
door Mulder's Girl
Ik denk dat het in grote lijnen neerkomt op het aip dieet. (autoimmuun Paleo).
Hier staan de basics van dr.Seignalet (genoemd in artikel), wat dus overeenkomt met autoimmuun Paleo met een nadruk op rauw. (daar ligt bij AIP niet zozeer de nadruk op.)

[url]https://seignaletdiet.wordpress.com/diet-basis/[/url]

Hoewel er vaker 'groene shakes' worden gemaakt door volgers van dit soort dieten, zou ik persoonlijk afraden om spinazie,boerenkool etc. rauw te nuttigen vanwege diverse planttoxines die een schadelijke werking kunnen hebben op het lichaam.

Geplaatst: 21 aug 2019, 17:25
door leeuwtje-nl
Dank ook voor deze aanvullingen! Ik ben sowieso geen voorstander van rauw, dan kost de vertering veel te veel energie. Ik heb het boek nog niet ontvangen, wacht het nog even af allemaal.

Geplaatst: 22 aug 2019, 05:26
door Elenitsa
Ik eet redelijk volgens Paleo, maar dat is zeker niet met de nadruk op rauw. Weet overigens niet of dat bij aip paleo anders is. Kan ik wel voor je nakijken, staat in een kookboek uitgelegd.

Geplaatst: 22 aug 2019, 14:00
door Mulder's Girl
[QUOTE=Elenitsa;1126308]Ik eet redelijk volgens Paleo, maar dat is zeker niet met de nadruk op rauw. Weet overigens niet of dat bij aip paleo anders is. Kan ik wel voor je nakijken, staat in een kookboek uitgelegd.[/QUOTE]

Ik had het er ook niet over dat Paleo/AIP de nadruk legt op rauw. Bij Paleo/AIP kun je zelf beslissen.Seignalet dieet vindt rauw belangrijk. :)

@Leeuwtje-nl Ik denk dat je al goede resultaten kunt behalen met AutoImmune (Paleo) protocol. Het zal wel even omschakelen zijn mbt wat je wel en niet kunt eten en het anders gaan denken over standaard maaltijden en diens vervanging. Of niet.....misschien dat je snel die omschakeling kunt maken.;)

Geplaatst: 22 aug 2019, 14:11
door leeuwtje-nl
Ik eet al enigszins volgens de richtlijnen van Paleo denk ik, maar heb me daar verder nooit echt in verdiept. Laten we zeggen dat ik niet eet zoals de gemiddelde Nederlander. ;) Ik wacht nog even de ontvangst van het boek af, vrees dat er vertraging bij de post is opgetreden.

Dank alvast voor alle reacties, ik zal tzt eens kijken wat het verschil is tussen Paleo en hypotoxisch!