Pagina 1 van 1

vitamines en mineralen

Geplaatst: 25 sep 2020, 09:17
door Klick
dit is een stukje dat ik later wil kunnen terugvinden
wat zit waar in? waar hebben mensen met ms doorgaans een te kort aan?
Afbeelding

Re: vitamines en mineralen

Geplaatst: 30 sep 2020, 17:06
door Antoinette
Goede site. :klap:

Re: vitamines en mineralen

Geplaatst: 19 okt 2020, 10:10
door Jootje
Is het mogelijk om met vitamines en mineralen je weerstand te verbeteren? En hoe zit dat met Supplementen? Ik wilde a t/m z halen bij kruidvat ivm weerstand want ik heb een koorstlip die steeds groter wordt maar mag je met medicatie zomaar dat in nemen of moet ik nog ergens op letten?

groetjes Jootje

Re: vitamines en mineralen

Geplaatst: 19 okt 2020, 17:31
door leeuwtje-nl
Zomaar een multi innemen zou ik persoonlijk niet doen. Zeker met vitamine B6 moet je uitkijken, en dat slik je dan ook zomaar bij. Een teveel hiervan kan schade geven aan je zenuwstelsel, en met MS is het dan ook nog eens lastig om de oorzaak van een eventuele uitval te benoemen.

Volgens mij is het beste advies gewoon gezond eten, vers bereid en zelf gekookt. Dan krijg je in principe alles binnen wat je nodig hebt.

Re: vitamines en mineralen

Geplaatst: 19 okt 2020, 18:43
door Klick
nee een multi zou ik ook afraden!
je wil weten wat je slikt want niet alle vitamines zijn goed voor je. je moet voorkomen dat je teveel krijgt van bepaalde vitamines.

sommige producten zitten al vitamines aan toegevoegd en soms de slechte alsof ze goed zijn voor je.. denk aan sojamelk, sportdrank enz enz..

soms denk je een pure vitamine te hebben b12 bijvoorbeeld, kijk op de ingrediënten blijkt soms toch b6 in te zitten...

je wil alleen supplementeren wat je nodig hebt, wat blijkt uit een bloedtest.. en je eigen inzicht volgen. de normen van de huisarts kloppen soms niet.
het is net een spinnenweb, sleutel je aan 1 vitamine gaan tig andere waarden bewegen.

lees je in!! vraag je vragen!! er zijn haast geen artsen die echt alles weten over vitamines (farmaseuten verdienen er niks aan.. verkeerd gebruik supplementen of tekorten verdienen ze bakken geld aan...)
er is hier veel info te vinden over de belangrijke supplementen.. denk aan vitamine D, b12, omega 3 (niet 6 en 9) foliumzuur, biotin, magnesium, enz

Re: vitamines en mineralen

Geplaatst: 22 okt 2020, 16:34
door Jootje
Oke helder!! Dus gewoon de schijf van 5 volgen en niet bij slikken!! Thanks

Re: vitamines en mineralen

Geplaatst: 23 okt 2020, 06:39
door AngelNoa
bijslikken kan met wel, maar laat je bv eerst testen en zoek uit wat voor jou nuttig is. Denk aan bv b12, d, magnesium, enz. Daar zijn hier meerdere topics over. Succes.

Re: vitamines en mineralen

Geplaatst: 09 nov 2020, 17:53
door Klick
klopt. ik ‘gebruik’ wel supplementen alleen geen multi-ding maar een pil b12 een capsule vit. D magnesiumspray en omega3.

lees de ingredientenlijst van de pil, soms zie je daar pas dat er ook iets anders in zit.

Re: vitamines en mineralen

Geplaatst: 09 nov 2020, 18:14
door D-Cheryl
Ik gebruik B12 (want vegetariër), D3 (want die wil ik boven de 100-150 hebben) en een magnesiumpilletje per dag (spierkramp tegengaan).
Toen ik antibiotica kreeg (laatst voor het eerst sinds heel veel jaar), heb ik er ook pro-biotica naast geslikt.

Maar dat is het inderdaad: bloedprikken, waarden bepalen en uitzoeken hoe die waarden werken. Voor je D3 maar het soms bijvoorbeeld nogal uit of je in september (eind van de zomer) of maart (eind van de winter) prikt.