Pagina 1 van 3

Petitie tegen parkeerkosten ziekenhuis

Geplaatst: 29 apr 2019, 10:57
door Suzan
[URL="https://nos.nl/artikel/2282527-petitie- ... -euro.html"]Petitie tegen parkeerkosten ziekenhuis: 'Dagje polikliniek voor 36 euro' [/URL]

Even op ziekenbezoek gaan bij een geliefde of de hele dag in de polikliniek moeten verblijven voor onderzoeken. Het kan de parkeermeter flink doen oplopen en daaraan moet een einde komen, vindt KBO-PCOB. De seniorenorganisatie start daarom een petitie.

De parkeerkosten lopen nu behoorlijk uiteen, zegt directeur Manon Vanderkaa van KBO-PCOB. "Op sommige plekken is het gelukkig nog gratis, maar bij steeds meer ziekenhuizen gelden flinke tarieven. Zo zijn er parkeerplaatsen waar je 4 euro per uur betaalt of voor een hele dag 36 euro kwijt bent."

Mensen die over een langere periode vaak in het ziekenhuis moeten zijn, kunnen daardoor honderden euro's kwijt zijn om hun auto weg te zetten. "Dit gaat om bedragen die een flinke hap uit de portemonnee nemen."
Fietsen of het ov

Het openbaar vervoer of de fiets blijkt niet altijd een alternatief. "Mensen die in het ziekenhuis komen, hebben soms een echt slechte gezondheid en kunnen helemaal niet ver lopen", vertelt Vanderkaa. "Het ligt er natuurlijk ook aan waar je woont. Er zijn niet altijd andere opties en daarom moet er wat gebeuren."

[URL="https://www.kbo-pcob.nl/parkeerkosten/"]Onderteken hier[/URL]

Geplaatst: 29 apr 2019, 13:55
door Hanna71
Getekend!

Bij "mijn" ziekenhuis is het onderhoud en beheer van de parkeerplaats uitbesteed aan Q-Park. Zij zorgen dat het er schoon en heel is, en daar betaal je dus voor. Het kan inderdaad behoorlijk oplopen en je hebt niet altijd de keuze/mogelijkheid om met de fiets te gaan. Openbaar vervoer is ook al niet echt goedkoop, dus hoe dan ook ben je geld kwijt.

Geplaatst: 29 apr 2019, 14:18
door Annemarie 1958
Ik kan met de gehandicaptenkaart gratis parkeren. Even laten zien bij de receptie en ik krijg gratis een uitrijkaart.

Geplaatst: 29 apr 2019, 14:20
door Suzan
... laat nou niet iedereen een GPK hebben.... Sterker nog, de meerderheid van de mensen niet.
Die moeten gewoon betalen.

Geplaatst: 29 apr 2019, 14:53
door Annemarie 1958
[QUOTE=Suzan;1122415]... laat nou niet iedereen een GPK hebben.... Sterker nog, de meerderheid van de mensen niet.
Die moeten gewoon betalen.[/QUOTE]

Dat snap ik, was meer als tip bedoeld voor mensen die dit nog niet weten dat sommige ziekenhuizen dit beleid hebben en daardoor er nog geen gebruik van maken..

Geplaatst: 29 apr 2019, 15:02
door Knillis
Bij het ziekenhuis in Apeldoorn werkte dat ook altijd zo met een invalidenparkeerkaart tot het parkeerterrein werd uitbesteed aan Qpark.

Nu moet je ook met een kaart gewoon betalen en dat kan inderdaad behoorlijk oplopen en dat terwijl Apeldoorn niet eens een enorm hoog tarief rekent.

Maar het wachten bij de betaalautomaat vond ik nog vervelender en dan kon je, al zittend in de rolstoel dus niet bij de automaat. Wat een gedoe was dat.

Gelukkig kun je tegenwoordig met de bankbetaalpas bij de slagboom contactloos betalen zonder uit de auto te hoeven stappen.

Maar ik blijf het echt niet kunnen dat mensen moeten betalen voor het parkeren bij een ziekenhuis en ga de petitie dus ook tekenen.

Geplaatst: 29 apr 2019, 16:32
door 1207
zijn er geen abonnementssystemen of kortingen voor gehandicapten?

Geplaatst: 29 apr 2019, 18:34
door raimonnea
Bij bepaalde ziekenhuizen moeten werknemers ook parkeerkosten betalen, waarop sommigen dan gaan parkeren bij mensen in de straat waar het gratis is en ze een stukje extra moeten lopen. Slim, alleen nadeel bewoners missen dan ook hun parkeerplekjes. Sommigen klagen nu al, groot gelijk.

Ziekenhuizen zeggen je moet betalen om o.a. gratis parkeerders af te weren, vooral ziekenhuizen dicht bij het centrum, anderen zeggen weer een contract te hebben met een parkeerbeheerder en die wilt geld zien. Allemaal bla bla bla. Is allemaal om flink te verdienen. Staat vet in de media, al jaren.

Geplaatst: 30 apr 2019, 19:25
door Riwidi
Ik heb inderdaad een GPK kaart , maar niet ieder ziekenhuis doet hier aan mee , maar zoals eerder opgemerkt , je zal maar op bezoek komen of moeten komen.....

Alsof je voor je lol daar komt...
Waanzin....

Geplaatst: 01 mei 2019, 04:59
door klooriaantje
Gelukkig is het Hier in Terneuzen GRATIS.

Maar ik zou er toch Géén last van hebben omdat ik altijd met de Rolstoel taxi kom.