arbeidsdeskundige

Alles omtrent werk en uitkeringen
grayliana
Berichten: 24
Lid geworden op: 22 mar 2019, 18:26

arbeidsdeskundige

Bericht door grayliana »

Hallo

Mijn vraag hier gaat over de inzet van een arbeidsdeskundige. Volgende maand ben ik een jaar gediagnostiseerd met Ms, wat voor mij en mijn werkgever inhoud dat er een arbeidsdeskundige er bij gehaald wordt. Nu heeft mijn werkgever aangegeven woensdag een gesprek te willen samen met de manager. Het gesprek wordt met hun gehouden omdat de arbeidsdeskundige heeft aangegeven niets te kunnen met een vrouwelijke ms patiënt. Mannelijke had nog gegaan want die zitten binnen 2 jaar in de rolstoel vrouwen zijn lastiger hier in. Dit vertelde de manager mij.

Nu heb ik deze arbeidsdeskundige nog nooit gesproken. Maar toch weet hij schijnbaar al wat ik mankeer en heeft schijnbaar ook al met het management gesproken waardoor hij dit weet en heeft gezegd.

Heeft iemand advies, mij gesprek is woensdag.

Voor een duidelijk beeld ik werk de uren die ik hoor te werken maar ben nog 0 % beter gemeld.
Gebruikersavatar
tracy
Berichten: 498
Lid geworden op: 26 mar 2011, 16:38
Locatie: Friesland

Bericht door tracy »

Sorry, ik kan nu niets aangeven. Ik heb over 2 weken een gesprek met de arbeidsdeskundige. Op dezelfde dag heb ik een overleg met de arbeidsdeskundige, dan heeft ze een gesprek met de leidinggevende, en tot slot een gesprek met ze 4-en (arbeidsdeskundige, leidinggevende, p&o en ik).

Ik ben benieuwd. Ik heb alvast een vragenlijst moeten invullen met vragen m.b.t. mij en het werk en het reïntegratie traject tot nu toe.
leeuwtje-nl
Berichten: 4234
Lid geworden op: 05 dec 2010, 10:23
Locatie: Omgeving Utrecht/ FR

Bericht door leeuwtje-nl »

Ik ben vooral enorm verbaasd over de gemaakte opmerking! Met zo iemand wil je toch al niet meer in gesprek gaan?? Maar als ik het goed begrijp, heb je dus ook geen gesprek met deze persoon, maar met je leidinggevende en je manager.

Dat is geen gewone gang van zaken, lijkt me. Ik zou hier dan ook per direct een klacht over indienen. Maar ik weet verder niet wat de normale gang van zaken is na 1 jaar ziekte. Ik had zelf pas een gesprek met de arbeidsdeskundige na 2 jaar ziekte bij een keuring voor de WIA.
Gebruikersavatar
Sara
Berichten: 3927
Lid geworden op: 06 jul 2000, 22:00
Locatie: Voorschoten
Contacteer:

Bericht door Sara »

Lid worden van een vakbond,

dat is nu even het belangrijkste wat ik je kan aanraden.

En wat een bizar verhaal van die arbeidskundige :grrr::grrr:
Gebruikersavatar
tracy
Berichten: 498
Lid geworden op: 26 mar 2011, 16:38
Locatie: Friesland

Bericht door tracy »

Leeuwtje, ik ben nu ongeveer 4 maanden voor 50% in de ziektewet. Iom met de bedrijfsarts bepaald dat ik niet volledig kan werken. Ook gezien het feit dat ik SP MS heb. Heb vooral last van cognitieve klachten, concentratieproblemen, loop moeilijk.

Ik heb een burobaan. We kijken of er opties zijn, alhoewel de bedrijfsarts al aangaf dat hij niet verwacht dat ik nog weer voor de volle 100% ga werken. Dit gaat in goed overleg met de werkgever.
Gebruikersavatar
r_de_ruiter
Berichten: 60
Lid geworden op: 10 jul 2015, 05:39

Bericht door r_de_ruiter »

dit kan en mag een arbeids deskundige niet zeggen,of je nu een man of vrouw bent,ik zou als ik jou was een andere arbeidsdeskundige eisen,eentje die een mensen mens is....
succes....
Gebruikersavatar
tracy
Berichten: 498
Lid geworden op: 26 mar 2011, 16:38
Locatie: Friesland

Bericht door tracy »

Ik heb nog niet gesproken met de arbeidsdeskundige. Dit zal over 2 weken plaatsvinden. I.o.m. de bedrijfsarts is ervoor gekozen om dit onderzoek te vervroegen. Zie de informatie hieronder van de ArboUnie:

[I]Wanneer wordt het arbeidsdeskundig onderzoek ingezet?
Het arbeidsdeskundig onderzoek wordt niet expliciet in de Arbowet genoemd. De wet verplicht de werkgevers echter wel om te onderzoeken hoe werknemers naar vermogen kunnen blijven werken. In de praktijk wordt dit vaak gedaan door het onderzoek van een arbeidskundige. Als u niet onderbouwd met een rapport wat u heeft gedaan aan de re-integratie van uw werknemer, kan dit [/I]consequenties hebben voor een eventuele beoordeling van UWV vanuit de WIA. Het onderzoek wordt meestal tussen de 42e en 52e week van ziekte uitgevoerd. In de 42e week moet namelijk vanuit de Wet verbetering poortwachter een ziekmelding bij het UWV gedaan worden. Omdat bij het ingaan van het tweede verzuimjaar de wet verplicht werkgever en werknemer om de voortgang in de re-integratie opnieuw te beoordelen, is een arbeidsdeskundig onderzoek in die periode sterk raadzaam.

Kunt u ook eerder of later een arbeidsdeskundig onderzoek laten doen?
Ja, dat kan. Soms kan het slim zijn om eerder een onderzoek in te zetten bijvoorbeeld als het snel duidelijk is dat de werknemer niet zal kunnen terugkeren naar zijn eigen werk. Het besluit om een onderzoek uit te stellen komt minder voor maar kan ook. Bijvoorbeeld als bedrijfsarts aangeeft dat het geen toegevoegde waarde heeft omdat de werknemer bijna hersteld is na dat eerste jaar.
Gebruikersavatar
Sara
Berichten: 3927
Lid geworden op: 06 jul 2000, 22:00
Locatie: Voorschoten
Contacteer:

Bericht door Sara »

Jullie weten dat de MSvereniging ook ervaringsdeskundige én opgeleide mensen biedt die ook nog es op het forum actief zijn?

[url]https://www.msweb.nl/forum/forumdisplay.php?f=51[/url]

Meer info op [url]https://mswerkloket.nl/[/url]

En verder gewoon heel veel sterkte! Voor mij is 't allemaal al héél lang geleden.
grayliana
Berichten: 24
Lid geworden op: 22 mar 2019, 18:26

Bericht door grayliana »

[QUOTE=Sara;1124594]Jullie weten dat de MSvereniging ook ervaringsdeskundige én opgeleide mensen biedt die ook nog es op het forum actief zijn?

[url]https://www.msweb.nl/forum/forumdisplay.php?f=51[/url]

Meer info op [url]https://mswerkloket.nl/[/url]

En verder gewoon heel veel sterkte! Voor mij is 't allemaal al héél lang geleden.[/QUOTE]

Helaas hebben die een zomerstop staat op dat deel vermeld
Gebruikersavatar
Elenitsa
Berichten: 106
Lid geworden op: 27 okt 2018, 12:09
Locatie: Zuid-Limburg

Bericht door Elenitsa »

Als je de uren werkt die je hoort te werken, zou je als dat allemaal goed gaat ook kunnen overwegen je weer 100% beter te melden.

Dan heb je geen ‘last’ meer van die arbeidsdeskundige. Ik vind het heel bijzonder dat die zo’n uitspraak doet in ieder geval. Iedereen is anders, dus op basis van geslacht en ziektelabeltje kun je toch helemaal niets.

Geef ook aan bij je werkgever dat je niet in gesprek wilt met iemand die zo’n houding heeft. En kijk of je misschien deels / geheel weer beter gemeld kan worden. Of wat er nog voor nodig is dat dat wel kan.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp