Wat eten we vandaag? Deel 14
(Ik blijf nog even dapper doorschrijven in de hoop dat het aanstekelijk werkt en dit topic weer tot leven komt. :D
Of moet ik elke dag een foto maken van m'n brouwsels, tenslotte eet je ook met de ogen. :ja: )
Vandaag wordt het gemarineerde lamshaasjes met Marokkaanse wokgroente. Een flinke schep tzatziki d'r bij om het af te maken. :lekker:
Weet alleen nog niet of ik er aardappeltjes bij zal bakken of couscous zal maken.
Kan ook best dat ik er nog extra kikkererwten en wat groente er bij doe en dan vind ik het ook wel goed.
Of moet ik elke dag een foto maken van m'n brouwsels, tenslotte eet je ook met de ogen. :ja: )
Vandaag wordt het gemarineerde lamshaasjes met Marokkaanse wokgroente. Een flinke schep tzatziki d'r bij om het af te maken. :lekker:
Weet alleen nog niet of ik er aardappeltjes bij zal bakken of couscous zal maken.
Kan ook best dat ik er nog extra kikkererwten en wat groente er bij doe en dan vind ik het ook wel goed.
Nou vooruit.... Het is inderdaad aanstekelijk! :haha:
Ik heb zojuist boodschappen gehaald voor een verse lasagna. Tomaten voor de saus, Italiaanse roerbakmix, rijstmelk, gehakt, lasagnebladeren en natuurlijk geraspte kaas. Heb er nu al zin in, maar ik moet het wel eerst nog maken. Best veel werk! :ogen:
Ik heb zojuist boodschappen gehaald voor een verse lasagna. Tomaten voor de saus, Italiaanse roerbakmix, rijstmelk, gehakt, lasagnebladeren en natuurlijk geraspte kaas. Heb er nu al zin in, maar ik moet het wel eerst nog maken. Best veel werk! :ogen:
De lamshaasjes waren mjammie... Botermals. :lekker:
[IMG]http://i66.tinypic.com/e19smb.jpg[/IMG]
Gisteren waren het voorgekruide drumstick, gebakken aardappelschijfjes en een fijne salade. :)
[IMG]http://i64.tinypic.com/20jp6oj.jpg[/IMG]
[IMG]http://i66.tinypic.com/e19smb.jpg[/IMG]
Gisteren waren het voorgekruide drumstick, gebakken aardappelschijfjes en een fijne salade. :)
[IMG]http://i64.tinypic.com/20jp6oj.jpg[/IMG]
Bleekselderij is een fijne groente, alleen heb je vaak maar één of enkele stengels nodig in een recept. :hmmm:
Ik houd dus ook o.h.a. nog een behoorlijke stronk over.
Vaak maak ik er dan een bijgerecht van door het te gratineren. Je hoeft er eigenlijk niets bij te kopen, er van uit gaande dat je altijd wel kruiden en kaas (allerlei kazen zijn mogelijk) in huis hebt.
Google er maar eens op, dan komen er een hoop fijne recepten tevoorschijn.
Ik houd dus ook o.h.a. nog een behoorlijke stronk over.
Vaak maak ik er dan een bijgerecht van door het te gratineren. Je hoeft er eigenlijk niets bij te kopen, er van uit gaande dat je altijd wel kruiden en kaas (allerlei kazen zijn mogelijk) in huis hebt.
Google er maar eens op, dan komen er een hoop fijne recepten tevoorschijn.
Ik was al even gaan zoeken en zag dat je vooral voor de smoothies vaak 4 stengels nodig hebt (voor 2 porties), dus dat schiet al lekker op. :haha: Gratineren is inderdaad ook een lekkere optie, dank voor de tip! Misschien word ik wel zo enthousiast, dat ik er vaker eentje ga halen. Maar als kadootje is het leuk even uitproberen.
Een heerlijke traybake. Niks geen pannen op het vuur, alleen alle groenten en kruiden snijden. Husselen en mooi gaan zitten wezen op de bank terwijl de oven het werk doet! :p
1 rode en gele paprika, tomaten, kippedijen zonder bot, rode uien, flink wat verse knoflook, verse tijm. Besprenkelen met olijfolie, balsamico azijn, gerookt paprika poeder.. en klaar. Simpele groene salade erbij.
Koolhydraat arm, zeker voldoende groenten. Lekker en gezond!
1 rode en gele paprika, tomaten, kippedijen zonder bot, rode uien, flink wat verse knoflook, verse tijm. Besprenkelen met olijfolie, balsamico azijn, gerookt paprika poeder.. en klaar. Simpele groene salade erbij.
Koolhydraat arm, zeker voldoende groenten. Lekker en gezond!
(Bleek)selderij is heerlijk in de soep. Ik google zelfs bleekselderijsoep waar een hele struik in gaat :): [url]http://lekkertafelen.nl/recepten/bleeks ... -met-kaas/[/url].
Zelf gebruik ik 't 'gewoon' in de groentesoep, en dan flink veel, met prei en peen en wat er nog meer in de koelkast ligt.
Vandaag eten we gekookte andijvie, idem aardappels en een slavinkje. Sober, want vanavond gaan we met vrienden uit ons dak vanwege de langste dag :).
Zelf gebruik ik 't 'gewoon' in de groentesoep, en dan flink veel, met prei en peen en wat er nog meer in de koelkast ligt.
Vandaag eten we gekookte andijvie, idem aardappels en een slavinkje. Sober, want vanavond gaan we met vrienden uit ons dak vanwege de langste dag :).