Wat eten we vandaag? Deel 14
En toch is warm eten met dit weer ook wel weer goed. Vergelijk het met koud douchen op een hete dag: zodra je de douche uit stapt, loopt het zweet alweer over je rug! Lauw douchen is dan een betere optie, en dat geldt ook voor eten.
Veel rauwkost, koude gerechten en ijs koelen je lichaam ver af, waardoor de hitte nog beter voelbaar is. En om die reden heb ik net heerlijk geluncht met mijn wortel-kaneel-bleekselderijsoepje. :lekker:
Veel rauwkost, koude gerechten en ijs koelen je lichaam ver af, waardoor de hitte nog beter voelbaar is. En om die reden heb ik net heerlijk geluncht met mijn wortel-kaneel-bleekselderijsoepje. :lekker:
Met dit weer krijg ik het echt niet voor elkaar om voor een warm fornuis te staan. :ster: :moe:
Dus was het de afgelopen dagen een lekkere zeer goed belegde pizza, en gisteren een boterham want met deze temperaturen heb ik sowieso geen trek.
Vanavond wordt het een maaltijdsalade van de AH. Altijd goed. :cool:
Dus was het de afgelopen dagen een lekkere zeer goed belegde pizza, en gisteren een boterham want met deze temperaturen heb ik sowieso geen trek.
Vanavond wordt het een maaltijdsalade van de AH. Altijd goed. :cool:
Hier is de fut er ook een beetje uit...
Eergister een salade gemaakt van wat er nog was, inclusief een halve avocado en een blikje tonijn. Aardappels uit de oven erbij, en klaarrr! Gister in 't dorp gegeten bij de lokale tapastent.
De temperatuur is hier nu heel acceptabel, dus vanavond komt er een héél grote pan zelfgemaakte tomatensoep, beetje voor ons, beetje voor de vriezer. Kennen jullie trouwens de roerzeef nog? Die gebruik ik ervoor.
[img]https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3 ... 355869.jpg[/img]
Morgen wordt 't bami, denk ik. Met als extra voordeel dat m'n lief die klaarmaakt :).
Eergister een salade gemaakt van wat er nog was, inclusief een halve avocado en een blikje tonijn. Aardappels uit de oven erbij, en klaarrr! Gister in 't dorp gegeten bij de lokale tapastent.
De temperatuur is hier nu heel acceptabel, dus vanavond komt er een héél grote pan zelfgemaakte tomatensoep, beetje voor ons, beetje voor de vriezer. Kennen jullie trouwens de roerzeef nog? Die gebruik ik ervoor.
[img]https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3 ... 355869.jpg[/img]
Morgen wordt 't bami, denk ik. Met als extra voordeel dat m'n lief die klaarmaakt :).
[QUOTE=Sara;1049089]Kennen jullie trouwens de roerzeef nog? Die gebruik ik ervoor.[/QUOTE]
Die gebruik ik ook nog altijd om tomatensaus (passata) te maken van verse tomaten, als basis voor een pastagerecht of tomatensoep.
Die van mij is oranje en nog uit de tijd dat mijn oudste dochter groente- en fruithapjes kreeg (31 jaar geleden).
Vervelend is wel dat de metalen zeef wat aan het roesten is, ondanks goed afdrogen. Verder werkt hij nog super!
Die gebruik ik ook nog altijd om tomatensaus (passata) te maken van verse tomaten, als basis voor een pastagerecht of tomatensoep.
Die van mij is oranje en nog uit de tijd dat mijn oudste dochter groente- en fruithapjes kreeg (31 jaar geleden).
Vervelend is wel dat de metalen zeef wat aan het roesten is, ondanks goed afdrogen. Verder werkt hij nog super!
receptje
receptje
@Suzan.. recept voor spinaziesoep voor 2 personen
300gram aardappelen
2 eieren
1 ui
250 gram spinazie
1 liter groentebouillon
Paturain Knoflook & Fijne Kruiden (kuipje 90gram)
pecannoten
Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Snipper de ui. Kook de eieren hard. Rooster de pecannootjes in een droge pan.
Fruit de aardappel en ui aan in olijfolie in grote pan, voeg na een paar minuten de bouillon toe en laat 10 minuten koken. Voeg de spinazie toe en 5 minuten verder koken. Voeg de kruidenkaas toe en pureer de soep met een staafmixer, en serveer.
@Suzan.. recept voor spinaziesoep voor 2 personen
300gram aardappelen
2 eieren
1 ui
250 gram spinazie
1 liter groentebouillon
Paturain Knoflook & Fijne Kruiden (kuipje 90gram)
pecannoten
Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Snipper de ui. Kook de eieren hard. Rooster de pecannootjes in een droge pan.
Fruit de aardappel en ui aan in olijfolie in grote pan, voeg na een paar minuten de bouillon toe en laat 10 minuten koken. Voeg de spinazie toe en 5 minuten verder koken. Voeg de kruidenkaas toe en pureer de soep met een staafmixer, en serveer.