Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Wat eten we vandaag? Deel 14

Hier kun je alles kwijt wat niets of niet direct met MS te maken heeft
Draakje

Bericht door Draakje »

Koude schotel / salade vandaag! Want ja.. het wordt warm en om dan aan de warme hap te zitten is toch iets te veel van het goede!

Lekkere rundvlees salade mengen met gekookte koude aardappels en dan versieren met sla, tomaten, komkommer, gekookt eitje, augurkjes en zilveruitjes.
leeuwtje-nl

Bericht door leeuwtje-nl »

En toch is warm eten met dit weer ook wel weer goed. Vergelijk het met koud douchen op een hete dag: zodra je de douche uit stapt, loopt het zweet alweer over je rug! Lauw douchen is dan een betere optie, en dat geldt ook voor eten.

Veel rauwkost, koude gerechten en ijs koelen je lichaam ver af, waardoor de hitte nog beter voelbaar is. En om die reden heb ik net heerlijk geluncht met mijn wortel-kaneel-bleekselderijsoepje. :lekker:
Forumi

Bericht door Forumi »

Haha blij-met-de-selderij.

Vind het leuk om te lezen wat jullie koken elke dag. Ik ben meer gespecialiseerd in ijs en snel en makkelijk.
Suzan

Bericht door Suzan »

Met dit weer krijg ik het echt niet voor elkaar om voor een warm fornuis te staan. :ster: :moe:
Dus was het de afgelopen dagen een lekkere zeer goed belegde pizza, en gisteren een boterham want met deze temperaturen heb ik sowieso geen trek.

Vanavond wordt het een maaltijdsalade van de AH. Altijd goed. :cool:
Sara

Bericht door Sara »

Hier is de fut er ook een beetje uit...

Eergister een salade gemaakt van wat er nog was, inclusief een halve avocado en een blikje tonijn. Aardappels uit de oven erbij, en klaarrr! Gister in 't dorp gegeten bij de lokale tapastent.

De temperatuur is hier nu heel acceptabel, dus vanavond komt er een héél grote pan zelfgemaakte tomatensoep, beetje voor ons, beetje voor de vriezer. Kennen jullie trouwens de roerzeef nog? Die gebruik ik ervoor.

[img]https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3 ... 355869.jpg[/img]

Morgen wordt 't bami, denk ik. Met als extra voordeel dat m'n lief die klaarmaakt :).
Draakje

Bericht door Draakje »

Spinazie soep (gemaakt met aardappel en ui als basis, tuinkruiden bouillon en natuurlijk spinazie en kruidenkaas/paturain), een eitje en geroosterde pecan nootjes.

Nu al zin in, en zelfs de graag vleesetende man vindt deze vega soep lekker!
Suzan

Bericht door Suzan »

@Draakje: Klinkt lekker. Heb je er ook een recept van?
Knillis

Bericht door Knillis »

[QUOTE=Sara;1049089]Kennen jullie trouwens de roerzeef nog? Die gebruik ik ervoor.[/QUOTE]

Die gebruik ik ook nog altijd om tomatensaus (passata) te maken van verse tomaten, als basis voor een pastagerecht of tomatensoep.

Die van mij is oranje en nog uit de tijd dat mijn oudste dochter groente- en fruithapjes kreeg (31 jaar geleden).

Vervelend is wel dat de metalen zeef wat aan het roesten is, ondanks goed afdrogen. Verder werkt hij nog super!
Sara

Bericht door Sara »

Há, mooi verhaal, Knillis :).

Die van ons is ook al ongeveer zo oud als ons huishouden, ongeveer net zo oud als de jouwe.
Draakje

receptje

Bericht door Draakje »

receptje

@Suzan.. recept voor spinaziesoep voor 2 personen

300gram aardappelen
2 eieren
1 ui
250 gram spinazie
1 liter groentebouillon
Paturain Knoflook & Fijne Kruiden (kuipje 90gram)
pecannoten

Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Snipper de ui. Kook de eieren hard. Rooster de pecannootjes in een droge pan.

Fruit de aardappel en ui aan in olijfolie in grote pan, voeg na een paar minuten de bouillon toe en laat 10 minuten koken. Voeg de spinazie toe en 5 minuten verder koken. Voeg de kruidenkaas toe en pureer de soep met een staafmixer, en serveer.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp