Wat eten we vandaag? Deel 14
@Klick[B], [/B]meteen maar even het hele recept ;)[B]:
Jachtschotel met gehakt[/B]
[B]Ingrediënten (voor 4 pers.)[/B]
500 gr rundergehakt
250 gr champignons in plakjes
1 grote winterpeen
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
2 uien, gesnipperd
50 gr boter
800 gr aardappelen
Snufje kaneel
Peper en zout
2 blaadjes laurier
2 braeburn (friszoete) appels
[B]Materialen[/B]
Grote ovenschaal
[B]Bereiding[/B]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook ze in een ruime hoeveelheid water in ca 20 minuten gaar. Verhit ondertussen een klontje boter in een wok of hapjes pan en rul het gehakt. Halveer de winterpeen in de lengte, hak in plakjes (+ eventueel blancheren zodat ze sneller gaar zijn) en voeg samen met de ui toe aan het gehakt. Bak 3 minuten en voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree door het gehakt en groente en breng op smaak met peper, zout, een snufje kaneel en 2 hele laurierblaadjes. Laat nog 5 minuten pruttelen.
Giet ondertussen de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappel fijn en maak het smeuïg met ongeveer 1 el boter en het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehakt-tomatenmengsel in de ovenschaal (ook de laurierblaadjes gaan mee). Verdeel de puree er over en strijk glad. Snijd de ongeschilde appels in dunne plakjes van ca 2 mm en verwijder de stukjes pit, de rest van het klokhuis kan blijven zitten want dat word zacht in de oven. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de puree en zet 30 minuten in de oven.
Jachtschotel met gehakt[/B]
[B]Ingrediënten (voor 4 pers.)[/B]
500 gr rundergehakt
250 gr champignons in plakjes
1 grote winterpeen
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
2 uien, gesnipperd
50 gr boter
800 gr aardappelen
Snufje kaneel
Peper en zout
2 blaadjes laurier
2 braeburn (friszoete) appels
[B]Materialen[/B]
Grote ovenschaal
[B]Bereiding[/B]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook ze in een ruime hoeveelheid water in ca 20 minuten gaar. Verhit ondertussen een klontje boter in een wok of hapjes pan en rul het gehakt. Halveer de winterpeen in de lengte, hak in plakjes (+ eventueel blancheren zodat ze sneller gaar zijn) en voeg samen met de ui toe aan het gehakt. Bak 3 minuten en voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree door het gehakt en groente en breng op smaak met peper, zout, een snufje kaneel en 2 hele laurierblaadjes. Laat nog 5 minuten pruttelen.
Giet ondertussen de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappel fijn en maak het smeuïg met ongeveer 1 el boter en het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehakt-tomatenmengsel in de ovenschaal (ook de laurierblaadjes gaan mee). Verdeel de puree er over en strijk glad. Snijd de ongeschilde appels in dunne plakjes van ca 2 mm en verwijder de stukjes pit, de rest van het klokhuis kan blijven zitten want dat word zacht in de oven. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de puree en zet 30 minuten in de oven.
koolhydraatarme nasi
bloemkoolrijst
Chinese roerbakgroente
nasi kruiden
gebakken eitje
pepperoni (uitgebakken om de boel in te roerbakken)
tomaatje
eerst het eitje bakken
vervolgens de pepperoni uitbakken in dezelfde pan
in het pepperoni vet de groente bakken als die 3min bakken de kruiden erbij (ik gebruik ah potje 3 theelepels)
daarna het ei in stukjes erbij en de bloemkoolrijst
tomaatje in stukjes erbij
na 6-7 min bakken is het gaar (kijk uit het is een korte time-window van nog niet gaar - naar te gaar)
snufje zout erbij als het nodig is
het klinkt niet heel lekker maar is echt de moeite waard
ook lekker met spekjes ipv pepperoni (pepperoni is moeilijk te krijgen)
bloemkoolrijst
Chinese roerbakgroente
nasi kruiden
gebakken eitje
pepperoni (uitgebakken om de boel in te roerbakken)
tomaatje
eerst het eitje bakken
vervolgens de pepperoni uitbakken in dezelfde pan
in het pepperoni vet de groente bakken als die 3min bakken de kruiden erbij (ik gebruik ah potje 3 theelepels)
daarna het ei in stukjes erbij en de bloemkoolrijst
tomaatje in stukjes erbij
na 6-7 min bakken is het gaar (kijk uit het is een korte time-window van nog niet gaar - naar te gaar)
snufje zout erbij als het nodig is
het klinkt niet heel lekker maar is echt de moeite waard
ook lekker met spekjes ipv pepperoni (pepperoni is moeilijk te krijgen)
Dat ziet er lekker uit, [USER="26881"]Roadrunner[/USER]!
Hier vandaag Irish Stew: lamsvlees een uurtje laten pruttelen (deze keer gewoon met water en een bouillonblokje, het kan ook met eerst aanbakken), dan aardappels, peen, kool en uien snijden en erbij. Twintig minuten koken. Klont boter erin of niet :).
Wij doen er tijm en kruidnagelen in.
En morgen weer Irish Stew zo te zien: uit de koekenpan.
Hier vandaag Irish Stew: lamsvlees een uurtje laten pruttelen (deze keer gewoon met water en een bouillonblokje, het kan ook met eerst aanbakken), dan aardappels, peen, kool en uien snijden en erbij. Twintig minuten koken. Klont boter erin of niet :).
Wij doen er tijm en kruidnagelen in.
En morgen weer Irish Stew zo te zien: uit de koekenpan.