Wat eten we vandaag? Deel 14
Overheerlijke erwtensoep.
Deze keer met hamlap in plaats van speklap, roggebrood en
(afbak)stokbrood er bij :lekker: .
Even het simpele recept:
[I]Pak spliterwten
Eetlepel zout
Ongeveer 2,5 liter water
3-4 speklapje/twee hamlapjes
2 dikke uien
Zakje gesneden soepgroenten of andere verse groente, 1winterwortel, 1 prei
Zakje goedkope groenten soep, doe ik er soms het laatste dik half uur bij.
Rookworst naar keuze
[B]Belangrijk is dat je niet gaat roeren, dan kan de snert aanbranden…..[/B]
De spiterwten in vergiet omspoelen en samen met dik 2,5 liter water en een eetlepel zout en twee uien in een grote pan opzetten op hoog vuur.
Ook het vlees kan er direkt bij,
soms ook pas na een uur opstaan kiep ik het deksel eraf en dan doe ik de speklappen erbij, niet roeren en snel deksel er weer op.
Zodra dit kookt, de deksel op de pan en zacht door laten koken, is even uittesten hoelang en hoe dik je de erwtensoep wenst.
De groentes kiep ik er vaak het laatste uur bij, soms samen met een pakje goedkoopste groentensoep.
Worst er het laatste kwartier bij of los opwarmen.
Na 3 uren omroeren en klaar. Om ongeveer 15:00 uur opzetten is om 18:00 eten.[/I]
Deze keer met hamlap in plaats van speklap, roggebrood en
(afbak)stokbrood er bij :lekker: .
Even het simpele recept:
[I]Pak spliterwten
Eetlepel zout
Ongeveer 2,5 liter water
3-4 speklapje/twee hamlapjes
2 dikke uien
Zakje gesneden soepgroenten of andere verse groente, 1winterwortel, 1 prei
Zakje goedkope groenten soep, doe ik er soms het laatste dik half uur bij.
Rookworst naar keuze
[B]Belangrijk is dat je niet gaat roeren, dan kan de snert aanbranden…..[/B]
De spiterwten in vergiet omspoelen en samen met dik 2,5 liter water en een eetlepel zout en twee uien in een grote pan opzetten op hoog vuur.
Ook het vlees kan er direkt bij,
soms ook pas na een uur opstaan kiep ik het deksel eraf en dan doe ik de speklappen erbij, niet roeren en snel deksel er weer op.
Zodra dit kookt, de deksel op de pan en zacht door laten koken, is even uittesten hoelang en hoe dik je de erwtensoep wenst.
De groentes kiep ik er vaak het laatste uur bij, soms samen met een pakje goedkoopste groentensoep.
Worst er het laatste kwartier bij of los opwarmen.
Na 3 uren omroeren en klaar. Om ongeveer 15:00 uur opzetten is om 18:00 eten.[/I]
Gisteren de hele dag in Utrecht gezeten dus geen puf meer om wat fatsoenlijks op tafel te zetten.
Vriendje had dus voor mij een Tandori kip stoommaaltijd gehaald en voor zichzelf hamburgers met salade. :)
Was daarnet na de fysio nog even langs de AH getuft om wat makkelijks voor vanavond te halen, en had een lichtelijke black-out. Echt géén idee wat we zouden eten. :huh:
Na veel gepieker en gepeins is de keus maar gevallen op een bak aardappelgratin die ik in de oven kan gooien, een mooie zalmfilet waar we beiden van kunnen eten en een potje wortels voor vriend en een pot doperwten voor mij... :giegel:
Wat kun je daar dan als een schaap in de supermarkt staan te dwarrelen, zeg. :ogen:
Eetze! :)
Vriendje had dus voor mij een Tandori kip stoommaaltijd gehaald en voor zichzelf hamburgers met salade. :)
Was daarnet na de fysio nog even langs de AH getuft om wat makkelijks voor vanavond te halen, en had een lichtelijke black-out. Echt géén idee wat we zouden eten. :huh:
Na veel gepieker en gepeins is de keus maar gevallen op een bak aardappelgratin die ik in de oven kan gooien, een mooie zalmfilet waar we beiden van kunnen eten en een potje wortels voor vriend en een pot doperwten voor mij... :giegel:
Wat kun je daar dan als een schaap in de supermarkt staan te dwarrelen, zeg. :ogen:
Eetze! :)