Pagina 150 van 154

Geplaatst: 27 apr 2020, 10:12
door Marina
[QUOTE=Sara;n476758]
Wij doen het met haring ipv tonijn, en noemen het vervolgens haringsalade :D. [/QUOTE]

Ha ja, die ken ik, maar dan van de Volendammer vishandel, vroeger in de buurt. Ook erg lekker!

De perzische kipstoof wil ik ook een keer gaan proberen te maken. Lijkt me ook erg lekker met wat dadels erbij zoals in het recept gesuggereerd wordt.

Geplaatst: 28 apr 2020, 16:46
door Roadrunner
Ai, vergeet ik toch gewoon de hele tijd in dit lekkere topic recepten te zetten. Veels te druk op werk, ik vergeet alles.
Vanavond een simpele pasta, met tomatensalade.Cacio e Pepe (pasta met Pecorino en peper)| Recept | Betty's Kitchenhttps://bettyskitchen.nlCacio e Pepe is een klassiek Italiaans gerecht. In Rome maakt men deze spaghetti met Pecorino kaas en zwarte peper. Hij is verrukkelijk!

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Geplaatst: 09 mei 2020, 12:41
door Knillis
Vandaag wordt het, omdat het zulk lekker warm weer is een heerlijke salade van meergranenrijst met komkommer, tomaatjes, jonge capucijners, ui, eikenbladsla en belegen kaas.

Ik heb het inmiddels al gemaakt zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Geplaatst: 14 mei 2020, 17:06
door raimonnea
Vegan spaghetti. πŸ˜‹ yummy.

Afbeelding

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Geplaatst: 18 mei 2020, 08:31
door Sara
Vanavond een eiergerecht uit dΓ­t Perzische kookboek: https://shop.oxfamnovib.nl/de-perzische ... n-verhalen

Omelet met sperziebonen, ui, knoflook en kurkuma. Ben benieuwd!

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Geplaatst: 18 mei 2020, 11:21
door Klick
klinkt lekker!

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Geplaatst: 18 mei 2020, 16:45
door D-Cheryl
Ik had vanavond blote billen in het gras, met een vega worstje! :lekker:

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Geplaatst: 28 mei 2020, 14:02
door raimonnea
javaanse pindasoep

Afbeelding

toetje vegan ijsje

Afbeelding

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Geplaatst: 28 mei 2020, 14:09
door Klick
pindasoep mjamm lekker met veeeel peper :)

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Geplaatst: 28 mei 2020, 16:07
door Marina
Ja heerlijk, pindasoep !
Vorige week nog samen met vriend gemaakt. (Hier altijd met een beetje verse rode peper ;)).

Ook lekker als Maaltijdsoep!


Ingredienten voor 2 l. soep:

– 1 kilo kippenpoten- en bouten of een hele kip (ik gebruikte een Gildehoen)
– 3 liter warm water
– 1 stengel sereh, gekneusd
– 4 kleine vierkante maggiblokjes (of vervang door zout en verse lavas)
– 8 pimentbolletjes
– 2 uien
– 1 bosje selderij
– 1 pot pindakaas (350gr)
– 1 tomaat
– zonnebloemolie
– 1el tomatenpuree
– zwarte peper
– vers citroensap
– 4el geroosterde pinda’s (ongezouten)
- rijst

Bereidingstijd: 30 minuten / Wachttijd: 60 minuten

Doe de kip, water, sereh, maggiblokjes, pimentbolletjes en 1 grof gehakte ui in een grote soeppan. Schenk eventueel nog wat extra water erbij als de kip niet helemaal onder staat. Breng aan de kook en kook circa 40 minuten op laag vuur totdat de kip gaar is. Haal de kip eruit met een schuimspaan en laat iets afkoelen. Haal daarna het vlees van de botten af en schep de botten en vel terug in de bouillon samen met een paar takjes selderij. Laat dit nog 30 minuten op laag vuur pruttelen. Pluk de kip in de tussentijd in fijne sliertjes.

Schenk de bouillon (je zou nog ongeveer 2 liter over moeten hebben) door een zeef in een kom of pan. Een deel van de bouillon gebruik je om in een andere kom te mengen met de pindakaas. Klop goed met een garde totdat het een romig mengsel is.

Snipper de andere ui fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verhit de soeppan (maak β€˜m wel eerst even schoon) op het vuur en fruit de ui in 2 eetlepels zonnebloemolie. Schep de blokjes tomaat en tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut mee. Schenk nu rustig de bouillon erbij en roer de gemengde pindakaas met bouillon en de geplukte kip erdoor. Laat dit 10 minuten pruttelen en proef. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Een beetje vers citroensap doet trouwens ook wonderen. Vind je de soep iets te dik? Schenk dan extra warm water of bouillon erbij.

Op het laatste moment hak je de pinda’s grof, samen met 3 takjes selderij. Bijvoorbeeld in een hakmolen. Serveer de pindasoep in kommen met de gehakte pinda’s en witte rijst.

Variatietips:
– Voeg ook wat zoutvlees toe. Laat dit eerst koken (ontzouten) voordat je het aan de bouillon toevoegt.
– Kook op het laatst nog 10 minuten een peper mee, voor wat extra pit. Je kunt ook sambal op tafel serveren.
– Maak balletjes tomtom voor in de soep. Kook daarvoor rijpe bakbananen (zonder schil) in water met zout. Prak daarna fijn en draai er balletjes van die je op het laatst 10 minuten laat mee koken.

https://www.francescakookt.nl/pindasoep/