Wat eten we vandaag? Deel 14

Hier kun je alles kwijt wat niets of niet direct met MS te maken heeft
Gebruikersavatar
Sara
Berichten: 5035
Lid geworden op: 06 jul 2000, 22:00
Locatie: Voorschoten
Contacteer:

Re:

Bericht door Sara »

Deze aten we vanavond nog weer eens. Simpel en smakelijk.
Sara schreef: 30 jun 2014, 12:46 Leuk dat er weer geschreven wordt in dit topic :).

Vanavond een simpel eenpansgerecht uit de ijzeren voorraad, ooit gegeten in een tapasrestaurant, maar dan zonder aardappels.

Aardappelen in blokjes even koken.
Een grote ui bakken, gekookte aardappelblokjes erbij en blokjes chorizo. Even doorbakken.
Potje tuinbonen erbij, beetje oregano. Klaarrrr.

Gesneden komkommer of tomaat erbij voor nóg meer vitamientjes.
Gebruikersavatar
D-Cheryl
Berichten: 1331
Lid geworden op: 22 nov 2011, 13:24
Locatie: Achterhoek

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Bericht door D-Cheryl »

Ik zit nu alweer een tijdje bij de weight watchers, en die hebben echt lekkere en makkelijke gerechten.

Vandaag: chinese noodles (van die dikkere), met taugé, paprika, peultjes, vegetarische spekjes en pindasaus (= zelfgemaakt met knoflook, verse gember, pepertje, een lepel pindakaas, groentebouillon en wat sojaroom of kokosmelk).

De afwas is voor morgen. ;)
'Cuz they can // call me crazy if I fail // All the chance that I need // Is one-in-a-million // And they can call me brilliant // If I succeed
Gebruikersavatar
miszzwen
Berichten: 796
Lid geworden op: 30 dec 2013, 23:54
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Bericht door miszzwen »

D-Cheryl schreef: 15 jun 2020, 18:39 Vandaag: chinese noodles (van die dikkere), met taugé, paprika, peultjes, vegetarische spekjes en pindasaus (= zelfgemaakt met knoflook, verse gember, pepertje, een lepel pindakaas, groentebouillon en wat sojaroom of kokosmelk).
mmm dat klinkt Lkkr! :lekker:
Groetjes
Afbeelding 8-)
Gebruikersavatar
D-Cheryl
Berichten: 1331
Lid geworden op: 22 nov 2011, 13:24
Locatie: Achterhoek

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Bericht door D-Cheryl »

Haha, was het zeker!

Mijn persoonlijke variatie op deze: https://www.weightwatchers.com/nl/recip ... 0016971c24

Hoewel hij ook lekker is met de visvrije gamba's van de vegetarische slager! Net waar je zin in hebt. 8-)
'Cuz they can // call me crazy if I fail // All the chance that I need // Is one-in-a-million // And they can call me brilliant // If I succeed
Gebruikersavatar
miszzwen
Berichten: 796
Lid geworden op: 30 dec 2013, 23:54
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Bericht door miszzwen »

[mention]D-Cheryl[/mention] fijn om te horen dat het gesmaakt heeft. ;)
Groetjes
Afbeelding 8-)
Knillis
Berichten: 6858
Lid geworden op: 17 dec 2008, 11:00
Locatie: Apeldoorn

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Bericht door Knillis »

Vandaag wordt het hier een kruidige groentesalade met krieltjes. Heerlijk fris met de warme weer!
Afbeelding
Gebruikersavatar
Sara
Berichten: 5035
Lid geworden op: 06 jul 2000, 22:00
Locatie: Voorschoten
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Bericht door Sara »

Vandaag uiensoep met een kaastomaattosti.

Uiensoep vind ik erg lekker en nu ik gesneden uien ontdekt heb in de supermarkt is de drempel helemaal weg!
Gebruikersavatar
D-Cheryl
Berichten: 1331
Lid geworden op: 22 nov 2011, 13:24
Locatie: Achterhoek

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Bericht door D-Cheryl »

Wat een lekker idee Sara, klinkt inderdaad wel heel simpel.
Wat voor bouillon gebruik je daarvoor? En bak je de uien eerst, of kook je ze gewoon mee?
'Cuz they can // call me crazy if I fail // All the chance that I need // Is one-in-a-million // And they can call me brilliant // If I succeed
Gebruikersavatar
Sara
Berichten: 5035
Lid geworden op: 06 jul 2000, 22:00
Locatie: Voorschoten
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Bericht door Sara »

D-Cheryl schreef: 20 jun 2020, 20:57 Wat een lekker idee Sara, klinkt inderdaad wel heel simpel.
Wat voor bouillon gebruik je daarvoor? En bak je de uien eerst, of kook je ze gewoon mee?
Ik heb het recept uit het armeluis kookboek van Sylvia Witteman gebruikt. Dat lijkt heel erg hierop: https://www.volkskrant.nl/mensen/de-opl ... ~b4ef0842/

Het lang en langzaam bakken is wel essentieel voor de smaak. De suiker was echt too much. Ik heb achteraf nog wat witte wijnazijn toegevoegd.

Als drank heb ik witte wijn gebruikt. En als de fles toch open is ;).

Tip voor een tosti (ook van Sylvia Witteman): boter (margarine whatever) aan de buitenkant ipv aan de binnenkant. Dan bakt ie lekkerder knapperig zonder uit te drogen. 👌
leeuwtje-nl
Berichten: 4407
Lid geworden op: 05 dec 2010, 10:23
Locatie: Omgeving Utrecht/ FR

Re: Wat eten we vandaag? Deel 14

Bericht door leeuwtje-nl »

Sara schreef: 20 jun 2020, 21:46 Tip voor een tosti (ook van Sylvia Witteman): boter (margarine whatever) aan de buitenkant ipv aan de binnenkant. Dan bakt ie lekkerder knapperig zonder uit te drogen. 👌
Ik weet niet beter dan dit, doe dat al mijn hele leven zo (aan de buitenkant dus!). :lol:
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp