Pagina 1 van 2

Nederland viert oud en nieuw.....

Geplaatst: 31 dec 2018, 16:37
door Suzan
Dit filmpje moet je echt even bekijken: [URL="https://www.youtube.com/watch?v=rGJseov ... e=youtu.be"]De Nederlandse jaarwisseling door buitenlandse ogen: een overlevingsgids[/URL].

Zoooo herkenbaar!

Geplaatst: 31 dec 2018, 17:57
door tracy
Ja heel herkenbaar. Het zou het makkelijkst zijn om het te verbieden en te zorgen dat er op één centrale plek te hebben met vuurwerk. Maar dat is vloeken in de kerk.

Happy Nieuwjaar......BBAAANGGGGGGGG! ....:)

Geplaatst: 02 jan 2019, 13:00
door josfromglos
Happy Nieuwjaar......BBAAANGGGGGGGG! ....:)

[QUOTE=Suzan;1116240]Dit filmpje moet je echt even bekijken: [URL="https://www.youtube.com/watch?v=rGJseov ... e=youtu.be"]De Nederlandse jaarwisseling door buitenlandse ogen: een overlevingsgids[/URL].

Zoooo herkenbaar![/QUOTE]

Schitterend (...) Suzan....., intussen deel van het archief in m'n hoofd, maar het roept inderdaad herinneringen op...., en ik destijds maar denken dat het 'overal' zo is/was....no!/non!/nein!.....ook al begrijp ik van de 'History Channel' mbt de wereldoorlogen dat er 'voorlopers' waren.... (en ik probeer niet grappig te zijn als het daar op aankomt!).

By the way, Happy New Year to you all (en probeer ik mijn zoon 'gillende keukenmeid' te laten zeggen...:))

Geplaatst: 02 jan 2019, 14:37
door Klick
schitterend filmpje!!

Geplaatst: 02 jan 2019, 16:01
door Suzan
.

Geplaatst: 23 dec 2019, 10:21
door josfromglos
Suzan, het kan geen toeval zijn dat ik dit filmpje bij toeval (…) weer tegen kom…. Wellicht red ik er een paar vingers mee??

Geplaatst: 31 dec 2019, 17:51
door Suzan
[h=1]Recordomzet vuurwerkverkoop] [url]https://nos.nl/artikel/2316884-recordom ... -euro.html[/url]

... We hebben het zo slecht.... :hmmm:

Geplaatst: 31 dec 2019, 18:05
door Knillis
Dit is echt een gruwelijk hoog bedrag dat zo maar zinloos de lucht wordt ingeschoten.Ik krijg daarbij toch altijd een triest gevoel, het kan toch ook wel wat minder. Zelf heb ik nog nooit ook maar een stukje vuurwerk afgestoken, daar heb ik de behoefte nooit aan gehad. Maar een beetje knallen hoort er rond 24 uur bij maar hier zijn ze al minstens drie dagen volop aan het knallen. Ik zal blij zijn als het weer echter de rug is en er niet al te ernstige ongevallen hebben plaastsgevonden.

Geplaatst: 31 dec 2019, 18:34
door Suzan
Ja, mijn kat bivakkeert inmiddels onder het bed. Ik heb daarnet maar haar etens- en waterbakje er onder gezet. Want ze had al vele uren niets gegeten en dat is slecht voor een kat. Vannacht als het rustig is gaat ze wel een keertje naar de kattenbak, dat regelt ze wel. Ze is zo'n keurig dametje.

Gelukkig is m'n hond niet bang voor het vuurwerk. Ze ligt binnen rustig te snurken al merk ik wel als ik haar uitlaat dat ze[I] perfect[/I] aan de voet blijft lopen. Ze vertrouwt toch wel op haar baasje om haar te beschermen en te steunen.

Maar ik weet dat er maar 1 verkeerde knal nodig is om haar de rest van haar leven een angsttrauma te bezorgen.
Vandaar dat grote en kleine jongens van 14 (en vele jaren daarboven) op het moment niet mijn meest favoriete mensen zijn. Wat mij betreft krijgen die een straatverbod en kan het niet snel genoeg donderdag zijn... :moe:

Geplaatst: 01 jan 2020, 11:55
door Dango


[QUOTE=Knillis;n473267]Dit is echt een gruwelijk hoog bedrag dat zo maar zinloos de lucht wordt ingeschoten.Ik krijg daarbij toch altijd een triest gevoel, het kan toch ook wel wat minder.

Ik zal blij zijn als het weer echter de rug is en er niet al te ernstige ongevallen hebben plaastsgevonden.[/QUOTE]

Twee jongens (12 en 13 jaar) opgepakt voor fatale flatbrand in Arnhem [url]https://www.nu.nl/binnenland/6021110/tw ... rnhem.html[/url] (via @NUnl)Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk