Update & een half jaar verder

Voor vragen en ervaringen omtrent het zoeken naar een/de diagnose
Gebruikersavatar
D-Cheryl
Berichten: 1553
Lid geworden op: 22 nov 2011, 13:24
Locatie: Achterhoek

Bericht door D-Cheryl »

Ik heb ook een spalkje achter mijn tanden, en een klein plaatje bovenin. Mijn oorbellen doe ik uit, maar mijn piercing laat ik in. Heb er nooit last van in de MRI, maar het kan nooit kwaad om het even te checken bij de verpleegkundige die je helpt.
Geen spijkerbroek aandoen, maar een joggingbroek (let erop dat ook bij het koordje geen metaal zit): topje (te koop bij de Action bv) ipv beugelbh en een fijne sweater. Het kan fris worden als je een tijdje stil ligt.

Verder: ik kan natuurlijk niet in de gedachtengang van de neuroloog kijken, maar waarschijnlijk wil ze idd gewoon even dingen uitsluiten. Witte vlekken in je hersenen kan je ook om andere redenen hebben: alleen als ze op specifieke plekken zitten, kan het een verdere aanwijzing zijn voor MS. Het gebruik van contrast is ook vrij standaard tegenwoordig.

Ik mag volgende week weer in de MRI: vond het doodeng de eerste keer (en had dus wel gewoon mijn spijkerbroek en beugelbh aan, geen moment bij nagedacht). Maar tegenwoordig weet ik precies wat ik kan verwachten en ach: het enige waar ik op dit moment al mee bezig ben, is welke muziek ik mee zal nemen (je krijgt een koptelefoon met muziek op bij ons).
Alleen een MRI hoofd is in 20 minuten gebeurd, maar nu moet ik voor hoofd/nek/rug, dat duurt 2x20minuten. Moet ik wel een heel leuk cdeetje uitkiezen. ;)
Suzan
Berichten: 5277
Lid geworden op: 29 jan 2002, 23:00
Locatie: Aan de IJssel
Contacteer:

Bericht door Suzan »

[QUOTE=Suus2;n472483]
Ook bleef de neuroloog maar onder mijn voet krassen, geen idee wat hiervoor de aanleiding was.
[/QUOTE]

Ik denk dat ze naar je Babinski-reflex keek. [url]https://nl.wikipedia.org/wiki/Voetzoolreflex[/url]

Die wijkt nl af bij ms'sers. Ga het niet zelf (laten) doen en conclusies trekken, want je moet echt goed weten waar je op moet letten en hoe het er uit moet zien, voordat je jezelf gek maakt. ;)

Suus2
Berichten: 10
Lid geworden op: 01 nov 2019, 22:26

Bericht door Suus2 »

-
Suzan
Berichten: 5277
Lid geworden op: 29 jan 2002, 23:00
Locatie: Aan de IJssel
Contacteer:

Bericht door Suzan »

[QUOTE]Handig om te weten dat het slim is om "comfy" kleding aan te trekken[/QUOTE]

Vooral warme sokken zijn niet overbodig. Zorg dat je direct een comfortabele positie inneemt, aangezien je niet halverwege kunt besluiten dat je tóch niet lekker ligt. Want als je niet fijn ligt duurt een half uur lang.

Sommige mensen vinden het fijn om een kussentje onder de knieën te hebben, wees niet bang om daar naar te vragen als je dat prettig vindt.
Ik ben een koukleum, en je kunt ook om een dekentje vragen, die hebben ze daar wel liggen. Want je koelt echt af in dat ding.

Probeer (ondanks de herrie die zo'n ding maakt) te ontspannen, des te sneller is het voorbij. Ik had steeds de neiging om in slaap te zakken, dus dan gaat het snel. :slapen:
Suus2
Berichten: 10
Lid geworden op: 01 nov 2019, 22:26

Re: Mieren/tintelingen

Bericht door Suus2 »

-
Laatst gewijzigd door Suus2 op 07 okt 2020, 13:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Suus2
Berichten: 10
Lid geworden op: 01 nov 2019, 22:26

Update & een half jaar verder

Bericht door Suus2 »

-
Laatst gewijzigd door Suus2 op 07 okt 2020, 13:25, 1 keer totaal gewijzigd.
leeuwtje-nl
Berichten: 4255
Lid geworden op: 05 dec 2010, 10:23
Locatie: Omgeving Utrecht/ FR

Re: Update & een half jaar verder

Bericht door leeuwtje-nl »

Hoi Suus, aangezien je verhaal doorgaat op je eerdere verhaal, heb ik de topics samengevoegd onder de nieuwe naam. Zo staat alle info bij elkaar, en is het makkelijker te volgen voor anderen.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp