Advies inrichten iPad voor MS

MS medicatie en gerelateerde andere medicatie, hulp en hulpmiddelen
Jorrit
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 dec 2020, 09:25

Advies inrichten iPad voor MS

Bericht door Jorrit »

Hoi!

Ik help een vrouw van 62 met MS met het inrichten van een iPad. Ze heeft vooral last van spieren, coördinatie, fijne motoriek en geheugen. Cognitief is ze nog wel sterk.
Hebben jullie misschien tips over welke (toegankelijkheid) instellingen het beste voor jullie werken, en of jullie nog tips hebben voor goeie apps en/of leuke spelletjes (die goed te spelen zijn met een wat grovere motoriek). Ze is weduwnaar en haar zoon is net overleden, dus het belangrijkste is in eerste instantie WhatsApp e.d. om makkelijker met familieleden en anderen te kunnen communiceren.

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
Sara
Berichten: 3909
Lid geworden op: 06 jul 2000, 22:00
Locatie: Voorschoten
Contacteer:

Re: Advies inrichten iPad voor MS

Bericht door Sara »

Hi, wat goed dat je deze mevrouw wil helpen, Jorrit :goed:

hier zelf geen ervaring met een iPad, maar wél met toegankelijkheid.

In eerste instantie zou je de tekst kunnen vergroten https://www.appletips.nl/ipad-ouderen-senioren/ en eventueel de iconen https://www.iphoned.nl/nieuws/ipados-appicoontjes/

Dan zou je nog kunnen kijken naar dingen die met de stem te besturen zijn, als ze daarmee tenminste minder problemen heeft. Ik zie helaas dat whatsapp op de ipad níet met stem gaat. Je kunt alleen de webversie gebruiken namelijk: https://computertotaal.nl/artikelen/how ... je-ipad-2/

En dan vind ik hier https://www.apple.com/nl/accessibility/ipad/mobility/ en hier https://www.apple.com/nl/shop/accessori ... essibility nog hulpmiddelen voor mensen voor wie tikken en knijpen echt niet meer gaat.

Ik weet 't, je vroeg naar persoonlijke ervaringen, dus misschien praat ik helemaal langs je heen en heb je dit allemaal al scherp.

In ieder geval... succes! En ik zou 't leuk vinden om iets terug te horen.
Jorrit
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 dec 2020, 09:25

Re: Advies inrichten iPad voor MS

Bericht door Jorrit »

Hee Sara! Dankjewel! Dat is een goed begin 😄. Goed idee om ook eens verder te kijken dan software, maar eventueel ook naar andere manieren besturen.
Gebruikersavatar
Klick
Berichten: 4643
Lid geworden op: 15 apr 2016, 09:42
Locatie: leeftijd = jaar ms

Re: Advies inrichten iPad voor MS

Bericht door Klick »

de weergave kun je op donker zetten en bij dit forum kun je ook voor donker kiezen. het is prettiger om voor apps (nos/nu/enz) voor donkere weergave te kiezen.

letters wit op zwarte ondergrond is rustiger om te lezen en is vriendelijker voor de ogen.

soms kan blauw licht ook worden uit gezet (android= filter blw licht is net als wifi aan en uit te zetten onder “t rolgordijn”)

kies voor een donkere achtergrond
Bijlagen
10379360-A39D-4C65-B639-DB35C1F2094D.jpeg
10379360-A39D-4C65-B639-DB35C1F2094D.jpeg (660.13 KiB) 262 keer bekeken
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp