Daten met MS

Over gezin, familie, vriendschappen, vervoer en andere dagelijkse zaken
Michel
Berichten: 251
Lid geworden op: 27 okt 2008, 21:00
Locatie: Drenthe

Daten met MS

Bericht door Michel »

Hoi
Deze op youtube:[URL]https://www.youtube.com/watch?v=Hi_Bq6lwK7w&t=7s[/URL]
wat is jullie ervaring? tops?
groeten, michel
leeuwtje-nl
Berichten: 4504
Lid geworden op: 05 dec 2010, 10:23
Locatie: Omgeving Utrecht/ FR

Bericht door leeuwtje-nl »

Ik houd niet van eerst filmpjes bekijken, dus even zonder die achtergrond. ;) Ik was een tijdje aan het daten via internet. In mijn profiel had ik al staan dat ik niet werkte wegens gezondheidsproblemen. En bij reacties vertelde ik daar dan wel wat meer over, het is bij mij nooit een geheim geweest. De meest bijzondere reactie tijdens een live date toen ik vertelde MS te hebben, was dat hij dat ook had. Hij was blij dat ik er zo open over was, want hij had geen idee hoe hij dat aan mij moest vertellen.

Het onderwerp is hier vaker voorbij gekomen, en ik weet dat de reacties enorm verschillend waren. Ik denk dat je vooral op je eigen gevoel moet afgaan. Ik houd van openheid en voel me daar goed bij, anderen willen eerst zekerheid bij de ander, voordat ze over hun MS beginnen. Je zult hier nog wel meer reacties krijgen, denk ik.
Toeter
Berichten: 1271
Lid geworden op: 06 jul 2012, 14:05
Locatie: Groene hart

Bericht door Toeter »

Hoi Michel,

Het hangt af van de situatie lijkt mij. Als jij in een rolstoel naar de eerste date komt, snap ik bijvoorbeeld dat je daar online ook geen geheim van maakt.

Maar als jouw MS nog onzichtbaar is, dan zou ik het niet per se vertellen.

Ik heb nu een relatie, maar een vriendin met MS en ik waren het er over eens dat de derde date een mooi moment is. Je kent iemand een beetje, kunt inschatten of je diegene nog vaker zou willen zien.

Als het natuurlijk niet eerder ter sprake komt. Ik hanteer als regel bij nieuwe mensen 'ik lieg niet, maar ik ga ook niet meer vertellen dan wat je vraagt'
Gebruikersavatar
AngelNoa
Berichten: 1609
Lid geworden op: 17 mar 2012, 19:23
Locatie: Omg. Rotterdam

Bericht door AngelNoa »

ik heb het filmpje niet gekeken maar ik zou gewoon zeggen dat ik MS heb. Waarom wachten en iemand dan overvallen? Liever meteen zeggen waar het op staat en hoe jouw MS op dit moment in je leven een rol speelt. De mensen die afhaken hoef je dan niet eens te ontmoeten. De mensen die interesse hebben weten in elk geval hoe de vork in de steel zit.
Helly
Berichten: 324
Lid geworden op: 26 nov 2011, 15:00

Bericht door Helly »

Ik heb inmiddels negen jaar MS en heb bijna zeven jaar geleden mijn man ontmoet via een datingsite. Ik heb er toen voor gekozen om voor de eerste date, in ons derde mailtje te vermelden dat ik MS had. Dit omdat ik daarvoor wel een aantal keer een minder leuke reactie hierop heb gekregen. Hij zei eigenlijk vrij vlot nou en, dat ben jij toch niet dat is alleen een onderdeel van jou. Op dat moment wist hij nog niet veel van de ziekte, maar hij is met mij mee gegroeid in het ziekte proces. A.s. zondag zijn we zeven jaar samen en in september hebben we 4 jaar een geregistreerd partnerschap.

Ik denk dat het belangrijk is om open over je MS te zijn. Iemand moet van te voren wel weten waar hij/zij aan toe is. Het is voor ons als patiënt moeilijk maar voor onze partners of toekomstige partners is het net zo moeilijk. Of je dit voor je eerste date vertelt of iets later dat is aan jou, persoonlijk vind ik wel dat dit vrij vroeg ( voor de eerste date en anders erna)in het datingproces moet zijn.
Michel
Berichten: 251
Lid geworden op: 27 okt 2008, 21:00
Locatie: Drenthe

Bericht door Michel »

[QUOTE=leeuwtje-nl;n474126]Ik houd niet van eerst filmpjes bekijken, dus even zonder die achtergrond. ;) Ik was een tijdje aan het daten via internet. In mijn profiel had ik al staan dat ik niet werkte wegens gezondheidsproblemen. En bij reacties vertelde ik daar dan wel wat meer over, het is bij mij nooit een geheim geweest. De meest bijzondere reactie tijdens een live date toen ik vertelde MS te hebben, was dat hij dat ook had. Hij was blij dat ik er zo open over was, want hij had geen idee hoe hij dat aan mij moest vertellen.

Het onderwerp is hier vaker voorbij gekomen, en ik weet dat de reacties enorm verschillend waren. Ik denk dat je vooral op je eigen gevoel moet afgaan. Ik houd van openheid en voel me daar goed bij, anderen willen eerst zekerheid bij de ander, voordat ze over hun MS beginnen. Je zult hier nog wel meer reacties krijgen, denk ik. [/QUOTE]

dankjewel!
Raffie-us
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 feb 2020, 15:23

Bericht door Raffie-us »

Ben zelf sinds afgelopen jaar op zoek naar een partner en merk enkele struikelblokken. Ik vind het sowieso not done om het te verzwijgen en maak het dan ook al snel duidelijk. Inmiddels speeddaten en een relatiebureau geprobeerd, maar denk dat datingsites geschikter zijn omdat je meer tijd voor elkaar en elkaar beter leert kennen. Ik weet nog niet welke site ik moet hebben en of ik een specifieke datingsite voor mensen met een handicap ga proberen. In [URL="https://www.datingsitekiezen.nl/artikel ... ndicapten/"]dit artikel[/URL] heb ik al veel antwoorden gevonden, maar ben ook benieuwd naar jullie ervaringen.
Michel
Berichten: 251
Lid geworden op: 27 okt 2008, 21:00
Locatie: Drenthe

Bericht door Michel »

[QUOTE=Raffie-us;n475124]Ben zelf sinds afgelopen jaar op zoek naar een partner en merk enkele struikelblokken. Ik vind het sowieso not done om het te verzwijgen en maak het dan ook al snel duidelijk. Inmiddels speeddaten en een relatiebureau geprobeerd, maar denk dat datingsites geschikter zijn omdat je meer tijd voor elkaar en elkaar beter leert kennen. Ik weet nog niet welke site ik moet hebben en of ik een specifieke datingsite voor mensen met een handicap ga proberen. In [URL="https://www.datingsitekiezen.nl/artikel ... ndicapten/"]dit artikel[/URL] heb ik al veel antwoorden gevonden, maar ben ook benieuwd naar jullie ervaringen.[/QUOTE]

hoi hoi, thanks allen voor je reply. meestal doe ik lexa. en inderdaad in de mail verkeer ga ik het wel opnemen. (voordat de fysieke date en verrassing wordt), groeten michel
annette54
Berichten: 447
Lid geworden op: 23 okt 2010, 09:33
Locatie: een stukkie onder nijmegen

Bericht door annette54 »

ik heb via de datingsite diverse ervaringen.
lang geleden had ik een date met een man die, ondanks dat hij verliefde gevoelens voor mij had, toch afhaakte zodra hij hoorde dat ik ms had.
het was gebaseerd op zijn ervaring van een vriend die ms kreeg en binnen 3 maanden bijna niets meer kon.
(hij wist wel dat ik een ontsteking in mijn rug had gehad en daardoor niet lang kon lopen maar wilde het fijne daarvan horen tijdens de date)

dit heeft mij, behalve gekwetst, ook bang gemaakt voor vermelding van de ms van mij.
ik heb ook gedate met mannen, die er geen probleem mee hadden, die tijdens vakantie mijn rolstoel duwden.

ik vermeld in mijn datingsprofiel wel dat ik geen lange (strand) wandelingen kan lopen. als daar vragen over komen leg ik het in gedeelten uit.
ik merk dat het belangrijkste om te vermelden is, dat je uitlegt hoe de ms jou in je dagelijkse leven beïnvloed, zodat ze weten waar ze (ongeveer) aan toe zijn.
dat zou ik zelf ook het belangrijkste vinden!
en omdat je aan mijn loop kan zien, dat ik niet helemaal elegant;)loop, vertel ik het zeker vóór een eerste ontmoeting.

gekwetst worden tijdens je date komt extra hard aan.
helemaal als je denkt goed te matchen.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp