Pagina 1 van 2

Zomertip

Geplaatst: 18 mei 2019, 06:28
door Suzan
Ieder jaar is het weer hetzelfde verhaal hier... Warm warm warm en nergens nog een (betaalbare) airco te vinden.

We weten allemaal dat de zomer er aan komt. Dus wie nog geen fatsoenlijke manier van koeling heeft kan beter nu verstandig zijn en zich alvast ori├źnteren op een airco en eventueel aanschaffen (vakantiegeld nuttig investeren? :cool: ).

Je kunt natuurlijk tot juli wachten en het 32 graden is, maar dan weet je dat je achter het net vist... :tralala:
Wees voorbereid. ;)

Geplaatst: 18 mei 2019, 09:17
door Lilianne
Goed idee. Dankjewel, ik zal het aan mijn lijstje toevoegen.

Een cobber heb ik al.
En van de ms verpleegkundige kreeg ik de tip om slippers met een enkelbandje te zoeken. Geen kramp maar toch slippers, vooral lekker in het zwembad.

Geplaatst: 19 mei 2019, 12:51
door klooriaantje
Ik heb een aantal weken eleden al een koelvest gekocht deze: [url]https://koelkleding.nl/koelvesten/koelvest-hydrogel04[/url]

Ook met de reden als ik hem echt nodig heb is hij Waarschijnlijk niet leverbaar.

Geplaatst: 31 mei 2019, 17:11
door Ecila
Heeft iemand een tip wat voor een airco (mobiel)? Ik zit hier 3 hoog met een plat dak, in een gebouw waarin het altijd al te warm is. Nu is het al zo warm dat ik het niet trek... ik ben bang voor wat er komen gaat.

Geplaatst: 01 jun 2019, 15:24
door wilm
Koelsjaaltje idee, heb k ook

Geplaatst: 01 jun 2019, 17:08
door Ecila
Je bedoelt een cobber?

Geplaatst: 01 jun 2019, 18:58
door Suzan
Voordat de benaming Cobber hier geïntroduceerd werd, noemden we het gewoon een koelsjaaltje.
Want die dingen zijn al vele jaren als koelsjaaltje te koop. En zo noem ik ze nog steeds. :D

Geplaatst: 01 jun 2019, 19:01
door Suzan
[QUOTE=Ecila;1123479]Heeft iemand een tip wat voor een airco (mobiel)? Ik zit hier 3 hoog met een plat dak, in een gebouw waarin het altijd al te warm is. Nu is het al zo warm dat ik het niet trek... ik ben bang voor wat er komen gaat.[/QUOTE]

Check de vergelijkingssites. Daar staan de gebruikerservaringen en prijzen.
Want de ervaring van een paar mensen hier heb je niet heel veel aan aan gezien het heel persoonlijk is en die dingen o.h.a. al een aantal jaren oud zijn dus zijn er veel nieuwere uitvoeringen te koop.

Geplaatst: 03 jun 2019, 06:17
door Hanna71
Het is vooral belangrijk om te kijken voor welke inhoud het apparaat geschikt is.
Als je weet hoe groot de ruimte is waar je hem neer wilt zetten (in kubieke meter) dan weet je welke apparaten dat wel of niet aankunnen.

Besef je dat er een slang (een flink dikke) door een raam (oid) naar buiten moet, om de vochtige lucht af te voeren. Via dat raam komt er dus ook weer warme lucht naar binnen. Er zijn speciale "hoezen" die je met klittenband in de opening van je raam kunt bevestigen, waardoor je de buis/slang naar buiten kan begeleiden. Dan komt er minder lucht weer naar binnen stromen.

Ik vond dat vorig jaar niet voldoende, dus ik ben nu bezig iets te maken (een plank met een gat), om meer lucht tegen te houden, maar vooral ook meer zon tegen te houden.

Want vorig jaar had ik een grote uitgevouwen doos voor mijn raam staan om de zon tegen te houden, en dat scheelde toch al een paar graad. Verduisteringsgordijnen zijn dan wat mooier dan een kartonnen plaat :haha:, maar ik moest op korte termijn even creatief zijn.

Zomertip voor op de camping

Geplaatst: 13 jun 2019, 18:14
door janne
Zomertip voor op de camping

Wat mij erg goed gedaan heeft op de camping als het zo heet/warm was: een tafelventilator op een tafeltje naast je neer zetten en laten draaien, telkens je gezicht vernevelen met een plantenspuit en dan de wind van de ventilator erop. Heerlijk verkoelend! Zo ben ik de hete zomer doorgekomen...