Coronavirus

Over gezin, familie, vriendschappen, vervoer en andere dagelijkse zaken
Toeter
Berichten: 1253
Lid geworden op: 06 jul 2012, 14:05
Locatie: Groene hart

Bericht door Toeter »

Hier staat wel iets dat ouderen minder vaak naar de IC gaan: [url]https://nos.nl/l/2331079[/url]

Raar dat beweerd word dat thuis zuurstof krijgen ook een goede optie is voor ouderen. De zorg die je op de IC krijgt, kun je per definitie niet thuis doen?

En hoe kunnen ze weten hoeveel het er zijn? Houden ze een administratie bij van mensen die niet worden doorverwezen? Lijkt me niet.
Marina
Berichten: 686
Lid geworden op: 04 okt 2019, 11:07

Bericht door Marina »

[QUOTE=raimonnea;n476679][USER="26442"]Klick[/USER] ja Ecuador echt dystopische situaties. Om kippenvel van te krijgen. Aan je lot overlaten. Mensen zijn misschien bewusteloos/coma door corona en worden erge dingen met ze gedaan. Ze verbrandden mensen op straat :eek: :nerveus:, of ze echt dood zijn op dat moment van aansteken? Wat een beschaving :(.[/QUOTE]Serieus?! Wat afschuwelijk :huilen:.
En dan zijn er bijv. nog de arme mensen in veel Afrikaanse landen met een slechte gezondheidszorg.. en bijv. de vluchtelingen op Lesbos waarbij er veel kinderen aan hun lot worden over gelaten.. vreselijk :huilen:!

[QUOTE]Vind het jammer dat Nederland niet alle burgers opneemt in het ziekenhuis met zware corona klachten. Te weinig ic bedden in welvarende Nederland :tralala::boos:. Zegt veel over ons politiek. [/QUOTE] Ja precies. Teveel bezuinigingen op de zorg en dat wreekt zich nu des te erger :moe:. Nederlandse patienten die op Duitse IC's moesten worden ondergebracht omdat het aantal IC-bedden daar [I]wel[/I] toereikend was..
Nessa
Berichten: 911
Lid geworden op: 06 sep 2006, 22:00
Locatie: Noord-Brabant

Bericht door Nessa »

[QUOTE=Toeter;n476687]Hier staat wel iets dat ouderen minder vaak naar de IC gaan: [URL]https://nos.nl/l/2331079[/URL][/QUOTE]

Dat klopt. Maar dat is niet omdat door artsen wordt besloten dat deze patiënten niet naar de IC mógen. Maar omdat al in een eerder stadium met patiënten wordt besproken of ze nog naar de IC willen. Behandeling op de IC is vreselijk zwaar. Je moet het als patiënt ook alleen doen nu. Als je van de IC komt, heb je een flinke jas uitgedaan: je bent vreselijk veel spiermassa kwijt, je hebt longschade en mogelijk ook hersenschade en een trauma. 1 dag IC is 1 week revalideren. Dat risico moet je willen nemen.
Dat is ook de reden dat de meeste sterfgevallen niet plaatsvinden op de IC maar op de cohorten, of dat mensen inderdaad liever in hun eigen bed aan de zuurstof gaan.
Nessa
Berichten: 911
Lid geworden op: 06 sep 2006, 22:00
Locatie: Noord-Brabant

Bericht door Nessa »

[QUOTE=Marina;n476689]Nederlandse patienten die op Duitse IC's moesten worden ondergebracht omdat het aantal IC-bedden daar wel toereikend was..
[/QUOTE]

Dat is dus niet het geval. Patiënten zijn overgeplaatst om de lasten verdelen, niet omdat het maximum was bereikt. Op die manier voorkom je dat het ene ziekenhuis op de max van zijn capaciteit werkt terwijl het andere nog volop ruimte heeft. In ons Brabantse ziekenhuis zijn ze patiënten gaan uitplaatsen zodra ze op ongeveer 80% van de verhoogde capaciteit zaten. In België werd dezelfde lijn gehanteerd, begreep ik van een vriendin die in een Belgisch ziekenhuis op het cohort staat.

Overigens ben ik het wel eens dat we nu extra de negatieve effecten voelen van bezuinigingen op een vitale sector. Dat moet anders geregeld.
Marina
Berichten: 686
Lid geworden op: 04 okt 2019, 11:07

Bericht door Marina »

[USER="21224"]Nessa[/USER] Oh dus het was eerder om lucht te geven aan Nederlandse ziekenhuizen dan dat er geen plek meer was. Dan heb ik dat destijds helaas verkeerd begrepen :hmmm:.
Nessa
Berichten: 911
Lid geworden op: 06 sep 2006, 22:00
Locatie: Noord-Brabant

Bericht door Nessa »

[QUOTE=Marina;n476692][USER="21224"]Nessa[/USER] Oh dus het was eerder om lucht te geven aan Nederlandse ziekenhuizen dan dat er geen plek meer was. Dan heb ik dat destijds helaas verkeerd begrepen :hmmm:.[/QUOTE]

Er is ook zoveel nieuws over corona dat het onmogelijk allemaal bij te houden is... Collega's van me zijn overgeplaatst naar Amsterdam en Groningen en ik ken mensen die op de IC werken. Dan krijg je van veel dichterbij informatie.
Gebruikersavatar
raimonnea
Berichten: 1079
Lid geworden op: 21 okt 2018, 15:00
Locatie: Realisme 💡🌍💡

Bericht door raimonnea »

[USER="21224"]Nessa[/USER] de RIVM wist dondersgoed dat covid 19 aanwezig kon zijn in het land want het was daar bezig in de wereld, 1e nieuws kwam uit China dus weet je als land met rondreizen dat je in het eigen land ook kunt krijgen. Dat was bij ebola ook zo, [B][U]alertheid.[/U][/B] Bij alle uitbraken/pandemieën waar dan ook in de wereld moet je alert zijn als land, vooral bij vrij verkeer.

Toen ik het nieuws las over de Covid19 virus in China ging bij mij al het belletje lellen van hopelijk krijgen we het hier niet. Ik zou als regering toen al vrij verkeer stoppen vanuit buitenland al is het maar preventie, maar zoals we al weten draait alles om geld, so called economie. Het draait niet om levens redden maar om geld. Dat er landen zijn die 'altijd' te laat reageren met maatregelen zegt al genoeg. Misschien wordt het tijd voor een andere economische systeem (eindelijk). Zelfs rijke bedrijven houden nu hun hand op voor onze belastinggeld. Individualisme my ass, zonder elkaar zijn we niks als (deze) samenleving, hele kaartenhuis valt uit elkaar. Er zeiken nu al genoeg (o.a. bn'ers) mensen in de media dat we deze 'lock down' in Nederland moeten opheffen om de economie te redden en geven diegene die vechten voor hun leven hun ongezonde levensstijl de schuld als ze ziek worden of dood vallen, eigen schuld dikke bult :puh:. :moe:

Dan over die IC bedden, lees zat in de media dat er mensen de IC word geweigerd in Nederland om het open te houden voor wie [U][B]in hun ogen[/B][/U] het beste overlevingskans zal hebben. Met andere woorden ben je té oud / ziek en kun je niet meer werken voor dit land kom je er niet in. Keihard. Ze draaien erom heen maar we weten wel beter als burger. Er zijn zat ouderen / zieken die graag in zo'n IC bed willen liggen zonder dat de doktoren ze om willen praten van bla bla bla, gun een jongere (gezondere) persoon zo'n bedje. Dat jij nu schrijft lege en wel beschikbare plekken op de IC maakt het nog treuriger. [URL="https://nos.nl/collectie/13824/artikel/ ... dden-heeft"][B]'Ook honderdjarigen verdienen zorg'[/B][/URL]

Ook vind ik het zeer jammer dat er een handvol IC bedden zijn vergeleken met ons meer dan 17 miljoen mensen in het land. Bij voorbaat val je al af. Helemaal bij zo'n pandemie. Doet me denken aan de stoelendans. Er kan er maar 1 de winnaar zijn. [url]https://www.youtube.com/watch?v=O9nDNomMTj8[/url]
[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","height":"315","width":"402","src":"https]

Zoveel belastinggeld betalen en voor wat? Waar gaat het in godsnaam naartoe, dat er niet eens voldoende IC bedden zijn. Mamma mia [IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https][IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https].
Die Groepsimmuniteit voorstel van Rutte is een lachertje en een gevaarlijke actie. [IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]
Gebruikersavatar
raimonnea
Berichten: 1079
Lid geworden op: 21 okt 2018, 15:00
Locatie: Realisme 💡🌍💡

Bericht door raimonnea »

Extra alert en voorzichtig met buiten zijn, denk aan een mondkapje.

[url]https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/o ... ~a3c0322c/[/url]

[B]Onderzoek Erasmus MC bevestigt: corona via lucht overdraagbaar[/B]

Onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam hebben met een onderzoek met fretten wetenschappelijk aangetoond dat het Covid-19-virus door de lucht overdraagbaar is. Daarmee is voor het eerst bewijs geleverd dat [I]social distancing[/I] nodig is, stelt moleculair viroloog Sander Herfst van het Erasmus MC. Het onderzoek werd gedaan voor bekend werd dat op twee nertsenfokkerijen in Brabant corona is uitgebroken onder dieren.
Gebruikersavatar
Qanuk00
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 apr 2020, 15:53
Contacteer:

Bericht door Qanuk00 »

Vorige week is mij tijdens de intake verteld dat een behandeling in coronaperiode risicovol is, omdat je immuunsysteem een tikkie krijgt. Ik heb op dit moment veel klachten en de vraag is niet of ik behandeld ga worden, maar wanneer.... Kwaliteit van leven is voor mij erg belangrijk, en mijn klachten nemen stillekes aan toe. Maar men wil geen onnodige risico's nemen, wat ik ook goed begrijp. Duivelsdilemma's
leeuwtje-nl
Berichten: 4456
Lid geworden op: 05 dec 2010, 10:23
Locatie: Omgeving Utrecht/ FR

Bericht door leeuwtje-nl »

Qanuk, over wat voor behandeling heb je het hier? Medicatie als MS-remmer, een prednisonkuur, of nog iets anders?
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp