Pagina 1 van 2

kramp

Geplaatst: 26 mar 2019, 07:22
door Gerina
Ik kon vannacht niet slapen vanwege kramp in mij voeten. Kan ik hier iets aan doen?

Geplaatst: 26 mar 2019, 09:49
door benka
vickx zalf in je knieholte

Geplaatst: 26 mar 2019, 10:39
door Iris J.
Misschien eens magnesium tabletten proberen. Ik neem zelf de bruistabletten en sinds ik die gebruik weinig klachten meer van kramp.

Geplaatst: 26 mar 2019, 12:57
door Klick
of magnesium spray voor al je de tabletten niet goed opneemt.

Geplaatst: 28 mar 2019, 19:01
door grayliana
Hoeveel milligram zouden jullie dan nemen?. Ik gebruik nu magnesium nacht.

Geplaatst: 29 mar 2019, 15:48
door Toeter
Van welk merk neem je dat?

Als ik google op 'magnesium nacht' krijg ik Kruidvat en davitamon en beiden specificeren niet het soort magnesium bij hun ingrediƫnten. Dat is geen goed teken.

Magnesium oxide en en magnesiumstearaat mogen allebei verkocht worden als magnesium supplement, met de bijbehorende gezondheidsclaims, maar worden niet opgenomen door je lichaam en doen dus niets.

Als je magnesium een goede kans wil geven zou je citraat, tauraat, glycinaat of bisglycinaat (en nog een paar) kunnen proberen.

Bijvoorbeeld huismerk van de vitaminstore heeft een potje dat heet 'Supermagnesium', daar zitten alle goede varianten van magnesium in.

Geplaatst: 29 mar 2019, 16:36
door Suzan
[QUOTE=Toeter;1120955]maar worden niet opgenomen door je lichaam en doen dus niets. [/QUOTE]

Goh. Laten de magnesiumpillen van de Kruitvat het nou al vele jaren uitstekend doen voor mij en zorgen dat ik geen kramp krijg.
Maar dat zal wel aan mij liggen.

Misschien omdat ik geen "magnesium nacht" neem maar de gewone goedkope standaard eigen merk van de Kruidvat of om mijn part Aldi? Waarschijnlijk weet mijn lijf het verschil in prijskaartje niet. :tralala:

Geplaatst: 29 mar 2019, 16:52
door Toeter
Yo Suzan, ik schoot niet in je wiek hoor ;)

Mijn zenuwpijn leest helaas wel het prijskaartje, zelfs als ik het etiket niet lees.

Ik had een keer een potje magnesium van mn moeder gekregen en dat gewoon genomen zonder verder te kijken. Toen kreeg ik ineens weer pijn na X dagen/weken.

Wat nader naar het etiket gekeken en bleek dat het magnesium oxide was.

Weer terug naar de magnesiumvormen die voorgeschreven werden door de natuurarts en pijn ging weer weg. Dus wat mij betreft werkt het, helaas voor mijn portemonnee, wel zo.

Geplaatst: 29 mar 2019, 16:55
door Suzan
Het is ok hoor. Ik ben een beetje opstandig (heeft niks met forum te maken) en ik word sowieso altijd iegel van dat gedoe dat alleen de dure merken werken. Dus daarnet kon ik me even niet inhouden. ;)

Geplaatst: 29 mar 2019, 18:30
door grayliana
Hij is inderdaad van het Kruidvat, de nacht heeft een hogere percentage magnesium per tablet, vandaar die keuze genomen toen ik er mee begon

Nu met ms echter nog wel krampen, vandaar de vraag, sta open voor tips en ga zeker de andere proberen om te kijken of die bij mij wel aanslaan.