Pijn in linker schouder/arm/pols

Diagnose MS, symptomen, medische onderzoeken, behandelingen (ja of nee) en revalidatie
Dianne Kaandorp
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 aug 2020, 13:43

Pijn in linker schouder/arm/pols

Bericht door Dianne Kaandorp »

Ik ben nieuw op dit forum. Mijn naam is Dianne Kaandorp, 47 jaar. Lange tijd wilde ik er niets van weten. Niets van of over MS, ik heb het nu zo'n 9 jaar. Maar nu ben ik wanhopig. Ik hoop dat iemand iets herkent, tips en/of advies kan geven;

Sinds begin april dit jaar heb ik een stekende pijn in mijn linker schouder/arm en pols. Het begon bij mijn ribben, oksel en sleutelbeen, mijn huisarts dacht toen aan het Syndroom van Tietze. Naast 4x2 PCM, slikte ik ook Naproxen en Tramadol tegen de pijn. Hiervan werd ik duizelig en draaierig maar bovenal bleef de pijn. Deze verplaatste zich naar mijn schouder.

Er was vermoeden van het TOS syndroom. Dus toen is er een röntgenfoto en echo gemaakt. De orthopeed kon echter niets bijzonders vinden. Wel kreeg ik een injectie in de schouder. Helaas hielp dit niet. Vervolgens ben ik bij de vaatchirurg beland. Maar ook een CT scan liet niets zien. Ondertussen kreeg ik nog Oxycodon en Pregabaline voor de pijn. Hiervan raakte ik echter zo van de wereld dat ik niet meer gewoon kon functioneren.

Ik ben met alle pijnmedicatie gestopt, het helpt niet en de oorzaak is nog stééds niet bekend. Ik sta met pijn op en ga ermee naar bed. In de bijlage een foto van mijn arm. Aders zijn opgezet en arm is op sommige plaatsen dik. Wie herkent dit verhaal en/of heeft een advies of tip? Ik krijg over een week een infuus met licodaine, bij de pijnpoli.

Ik wil er zo graag van af. De blauwe plekken staan in mijn arm van het duwen tegen de pijn, ik slaap slecht ervan, koelen geeft soms wel verlichting.
Bijlagen
20200803_081111.jpg
20200803_081111.jpg (198.8 KiB) 390 keer bekeken
leeuwtje-nl
Berichten: 4431
Lid geworden op: 05 dec 2010, 10:23
Locatie: Omgeving Utrecht/ FR

Re: Pijn in linker schouder/arm/pols

Bericht door leeuwtje-nl »

Hallo Dianne, welkom op het forum! Aangezien je al een diagnose hebt, heb ik je topic in een ander subforum geplaatst, en ik heb wat witregels toegevoegd aan je tekst om de leesbaarheid te verbeteren. Inhoudelijk is er niets veranderd. Wat is je vraag precies, of er herkenning is vanuit MS? Ik zie zelf geen verband, maar wie weet iemand anders wel.
Gebruikersavatar
AngelNoa
Berichten: 1599
Lid geworden op: 17 mar 2012, 19:23
Locatie: Omg. Rotterdam

Re: Pijn in linker schouder/arm/pols

Bericht door AngelNoa »

ben je er al mee naar de fysio geweest? En zit je veel/meer achter pc of tablet ivm corona? Mijn gedachten gaan eigenlijk als eerste die kant uit nl; een overbelasting of beknelling.

succes!
groetjes,
Angelique


~every scar i have makes me who i am~
Dianne Kaandorp
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 aug 2020, 13:43

Re: Pijn in linker schouder/arm/pols

Bericht door Dianne Kaandorp »

Hoi Angelique,
Bedankt voor je reactie en het meedenken. Ik heb 2x per fysio. Ook zij kan niets vinden. Verder doe ik weinig met pc/laptop. Alleen mijn telefoon gebruik ik, niet overmatig. Een beknelling is door foto's en echo uitgesloten. Bedankt iig.
Groetjes,
Dianne
Gebruikersavatar
Sara
Berichten: 5060
Lid geworden op: 06 jul 2000, 22:00
Locatie: Voorschoten
Contacteer:

Re: Pijn in linker schouder/arm/pols

Bericht door Sara »

Dianne, wat rot dit :(.

Pijnklachten bij MS zijn ook vaak moeilijk te bestrijden, en dan moet je er mee leren leven op de een of andere manier. Daar kun je trouwens óók hulp bij vragen. Heb je dat al met je huisarts overlegd?

Als de oorzaak van de pijn onduidelijk is, is het vast nog moeilijker te accepteren. Ik dacht nog even aan lymfoedeem als oorzaak, maar de foto's die ik op internet zie laten tonen toch een heel ander beeld dan jouw foto. Als MS-klacht komt het me niet bekend voor. Vreemd ook dat de pijn zich zo verplaatst!

Mijn eigen ervaring is dat de impact van pijn afneemt in de loop van de tijd omdat de alarmgedachten afnemen. Het lukt me beter om mét de pijn te leven. Ik hoop dat dat voor jou ook gaat lukken, zeker als pijnbestrijding niet oplevert wat je ervan hoopt.

Heel veel sterkte!
willem1
Berichten: 101
Lid geworden op: 11 aug 2012, 21:11
Locatie: noord brabant

Re: Pijn in linker schouder/arm/pols

Bericht door willem1 »

Zoek een masseur en laat hem haar je linkerschouderblad behandelen, dan bedoel ik de ruimte tussen de schouder en je wervelkolom dus geheel rondom het schouderblad dus niet het schouderblad zelf. Vervolgens de zijkant van de bovenarm als je deze pakt voel je een bobbel, deze 2 punten veroorzaken dus een pijn die moeilijk te omschrijven is.maar de oorzaak zit in de schouder en deze geeft een signaal naar de bobbel en vervolgens kan dit dus ook naar de onderarm trekken.
Wat jezelf kunt doen is het zeg maar draaien van je schouders op en neer even oefenen dit kan verlichting geven.
Je kan ook een tennisbal gebruiken deze leg je dus net naast het schouderblad in je stoel en dan langzaam omhoog en omlaag bewegen met je rug.
Dianne Kaandorp
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 aug 2020, 13:43

Re: Pijn in linker schouder/arm/pols

Bericht door Dianne Kaandorp »

Goedemorgen,

Bedankt voor de uitgebreide informatie. Ik ga ermee aan de slag! En de tennisbal is een goed idee, dat werkt zeker verlichten, goede tip!!
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp