Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Wie zijn wij eigenlijk ? Stel hier jezelf voor.

Hier is ruimte voor nieuwe leden om zich voor te stellen en voor iedereen die meer over zichzelf wil vertellen
Jrs77

Bericht door Jrs77 »

Bedankt allemaal. Voor zover ik weet (ik heb al wat aanvraag- en keuringsformulieren doorgenomen) zullen ze altijd contact opnemen met je arts en specialist. Maar ik ga je toch even een PB sturen ;)
Anet

Bericht door Anet »

Ik heb ook geen AOV en ben ondernemer.

Indertijd bewust gedaan en goed nagedacht over "wat als.... en hoe lossen we dat op".

Inmiddels is dat een regelmatig terugkerende vraag. "wat als... en hoe lossen we het op"

Nu nog verzekeren zou ik nooit doen. Als het je al lukt om in een verzekering te komen, zullen ze bij het uitkeren alles eraan doen (en dat gaat ver!) om toch niets te betalen, omdat je al ziek was.

Ik heb hier een heel slechte ervaring mee. Mijn man was dachten we goed verzekerd. Maar toen hij last kreeg van zijn knie gingen ze zo lastig doen en spitten. Eerst een jaar terug, volgende keer twee jaar terug tot alles van 5 en 10 jaar terug ook opgevraagd moest worden... Tja, toen had hij ooit een huisarts bezocht voor zijn rug. Geen uitkering. Jaren voor Niets betaald. Waren we maar nooit geaccepteerd bij die verzekering.

Voorlopig lossen wij iedere handicap van mij nog op en sta ik nog steeds achter deze keuze. :D
Jrs77

Bericht door Jrs77 »

[QUOTE=Anet;991761]Ik heb ook geen AOV en ben ondernemer.

Indertijd bewust gedaan en goed nagedacht over "wat als.... en hoe lossen we dat op".

Inmiddels is dat een regelmatig terugkerende vraag. "wat als... en hoe lossen we het op"

Nu nog verzekeren zou ik nooit doen. Als het je al lukt om in een verzekering te komen, zullen ze bij het uitkeren alles eraan doen (en dat gaat ver!) om toch niets te betalen, omdat je al ziek was.

Ik heb hier een heel slechte ervaring mee. Mijn man was dachten we goed verzekerd. Maar toen hij last kreeg van zijn knie gingen ze zo lastig doen en spitten. Eerst een jaar terug, volgende keer twee jaar terug tot alles van 5 en 10 jaar terug ook opgevraagd moest worden... Tja, toen had hij ooit een huisarts bezocht voor zijn rug. Geen uitkering. Jaren voor Niets betaald. Waren we maar nooit geaccepteerd bij die verzekering.

Voorlopig lossen wij iedere handicap van mij nog op en sta ik nog steeds achter deze keuze. :D[/QUOTE]

Dag Anet,

Mag ik vragen welke afweging je precies hebt gemaakt? Was dat omdat jullie samen verwachtten terug te kunnen vallen op het inkomen van de ander?
Ik ben nl. vrijgezel, ondernemer, met koopwoning; terug moeten vallen op bijvoorbeeld bijstand zou erg veel problemen met zich mee brengen. Van de andere kant moet er wel heel wat gebeuren voor ik mijn werk niet meer kan doen; dat zou in principe ook vanuit een rolstoel kunnen.
Anet

Bericht door Anet »

Onze situatie is als volgt. Wij werken samen. Zonder de een heeft de ander geen inkomen. Ik zorg voor het binnenhalen van orders en de begeleiding daarvan. Mijn man voert het werk uit, in de buitendienst en ik hier op het bedrijf. Voor mij is een deel absoluut fysiek.

Praktisch gezien is het zo dat wij voor de ander geen personeel kunnen inhuren. We verdienen samen net genoeg om het te redden.

Onze alternatieven zijn :
Bedrijfspand verhuren of ombouwen tot woning en dan verkopen. Dit is beide mogelijk volgens het bestemmingsplan.

Ik ben zelf op zoek naar werkzaamheden die minder zwaar zijn en ook geld in het laatje brengen. Dat valt nog niet mee.

Momenteel ben ik nog mobiel, maar toen ik deze zomer niet meer kon lopen, heb ik het kantoor naar de bg gehaald en heb ik de klanten in een rolstoel kunnen helpen. Het was behelpen, maar het is gelukt.

Zo proberen we per situatie op te lossen en desnoods verkopen we ons huis.

We hebben jaren geleden toen we beide nog gezond waren bewust uitgesproken dat we desnoods ons huis verkopen om van te leven. Ons grote voordeel is dat we in1985 ons eerste huis kochten en er steeds op afgelost hadden. De aflossing hebben we dit jaar er af laten halen vanwege de economische situatie in onze sector detailhandel wonen.

Steeds weer aanpassen en geen gekke dingen doen is ons motto!

Het is een lang verhaal en ieders situatie is anders. Het gaat nu goed met me en dat is fijn maar ook angstig. Wanneer gaat het mis en hoe veel moeten we inleveren om ons aan te passen. Hoe beter ik me voel, hoe angstger ik wordt.
lydje

Bericht door lydje »

Ik ben nog niet helemaal handig met Tapatalk merk ik ... dank je wel Hannah71.... het is inderdaad heftig. De afgelopen twee jaren waren een rollercoaster van emoties en verdriet.

Het van de ene dag op de andere dag niet meer kunnen werken is en blijft nog steeds moeilijk.
Maar ook het steeds verder langzaam achteruit gaan.

MetYumi, ik denk dan wij dan zo'n beetje in hetzelfde schuitje zitten, ook al is MS bij iedereen weer anders....

Ik heb veel aan dit forum..... ben al verschillende dingen tegengekomen dat ik denk, oh ja....dat herken ik (helaas) ook!

Welkom Jrs77.... hoop dat jij ook veel zult hebben aan dit forum en sterkte!
melissa3216

Bericht door melissa3216 »

Hoi allemaal!

Hierbij wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Melissa en ik ben 21 jaar. Ik studeer 3 dagen per week aan de HBO opleiding bouwmanagement en vastgoed en ik werk twee dagen per week bij een projectontwikkelaar. In februari ga ik (als alles mee zit) beginnen met afstuderen.

Ik woon sinds april 2013 samen met mijn vriend Dylan, hij is de wereld voor mij. We wonen in een appartement en hebben een poes van 1,5 jaar; Tarrel. Ik een redelijk groot aquarium, dit is echt mijn hobby. Ik ben nog erg gek van feestjes en gezellige avondjes met vrienden.

3 november 2014 kreeg ik de diagnose RRMS. Het begon allemaal de vrijdag twee weken hiervoor. Allereerst begonnen mijn handen te tintelen, en hierna al snel mijn buik en rug. Na het weekend moest ik van Dylan de dokter bellen (zelf was ik van mening dat ik niet naar de dokter hoefde en het wel weer over zou gaan.). Toch naar de dokter geweest hij onderzocht me en de conclusie was dat het heel veel kon zijn. Door de woorden 'het is in elk geval geen beroerte' en 'we bellen nog niet de neuroloog' schrok ik erg. Ik sprak met m'n ha af dat ik terug zou komen als het erger werd of als het na een week nog zo was. Thuisgekomen van de dokter begonnen ook mijn voeten te tintelen, dus dinsdag gelijk weer naar de ha geweest.

de huisarts maakte een afspraak bin de neuroloog voor op de eerstvolgende donderdag. Ik had nu ook last van tekenen van Lhermitte en zenuwpijn. Na neurologisch onderzoek hebben we samen besloten dat ik in het ziekenhuis opgenomen werd zodat ik die middag gelijk een MRI zou krijgen. Helaas werd mijn MRI 3x uitgesteld waardoor ik hem maandag 3 november pas had. In het russelgelegen weekend mocht ik met verlof, toen viel ook mijn linkerarm uit en had ik krachtvermindering in m'n rechterarm.

Na de MRI kregen we de uitslag, maar eigenlijk vermoede ik al heel erg dat het ms was nadat ik na mijn eerste dokterbezoek op internet gesnuffeld had. De symtomen die er hierna bij kwamen bevestigde dat idee alleen maar en zorgde dat andere mogelijkheden steeds meer afvielen.

Ik heb gelijk 3x 1000mg methylpresnisol gehad waardoor de symtonen niet meer erger werden. Nu ben ik twee weken verder en al enorm opgeknapt ik kan mijn arm alweer een stuk meer bewegen en de tintelingen bij mn buik en rug zijn weg.

Vandaag ben ik voor het eerst op dit forum gaan lezen, ik heb ook pas sinda vandaag de zin/puf om me te gaan verdiepen in de ziekte. Dit vooral omdat typen continue erg lastig is door stijve vingers. (Tijdens de periode dat ik nog niet zeker wist dat het ms was heb ik er eigenlijk al zoveel over opgezocht dat ik al ontzettend veel wist, voorlopig genoeg in elk geval). Ik heb vandaag vooral veel gelezen en wat me opvalt is dat dit een leuk forum is waar iedereen er echt voor elkaar is en dat vind ik superfijn. Ik hoop dat ik hierin mijn steentje kan bijdragen, maar ook mijn steun hier kan vinden :D
Hanna71

Bericht door Hanna71 »

Hoi Melissa,

Welkom op dit forum. Ik hoop voor je dat je hier zult vinden wat je zoekt.
Sterkte met het verwerken van de diagnose. Het zet even je wereld op z'n kop. Hopelijk zijn je klachten snel over en kun je je leven weer verder oppakken.
lydje

Bericht door lydje »

Hoi Melissa,

Welkom hier en heel veel sterkte met de verwerking van alles. Het is nog zo vers allemaal....
Fijn dat je weer een stuk bent opgeknapt!!
Artemis-

Bericht door Artemis- »

Alle nieuwelingen...welkom op het forum :)
Jrs77

Bericht door Jrs77 »

Hey Melissa,

Welkom hier. Ik ben hier ook nieuw, maar vind het erg prettig om hier wat kennis op te doen, en ervaringen van anderen mee te krijgen. Je bent in elk geval snel met de diagnose; ik heb morgen en overmorgen nog onderzoeken (VEP en ruggenprik), en pas over twee weken weer een afspraak bij de neuroloog.

Alvast een tip; nadat zaterdag van alles mis ging, en ik even de confrontatie met mezelf (en een paar harde straatstenen) kreeg werd het me echt even teveel. Ik was van plan om het 'Klaag, scheld en moppertopic' vol te gooien, maar las daar eerst de berichten van anderen. Toen viel alles weer reuze mee ;)
Gesloten Vorig onderwerpVolgend onderwerp