Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Groot koopkrachtverlies door bezuinigen op thuiszorg en hh

Alles omtrent werk en uitkeringen
Ruitje † 17-03-2019

Groot koopkrachtverlies door bezuinigen op thuiszorg en hh

Bericht door Ruitje † 17-03-2019 »

[I]Koopkrachtverlies zelfs 60%

DEN HAAG - De koopkracht zal ook fors dalen door bezuinigingen op de thuiszorg en huishoudelijke hulp. Afhankelijk van de wijze waarop het nieuwe kabinet de bezuinigingen invult, kan het koopkrachtverlies bij degenen die veel zorg gebruiken, zelfs oplopen tot wel 63 procent.

Dat blijkt uit een analyse van Gupta Strategists, een goed in de zorg ingevoerd adviesbureau. De effecten zijn zo heftig omdat veel geld wordt weggehaald bij een relatief kleine groep gebruikers. Daarbij zou het gaan om een bedrag van ruim 2,5 miljard euro.

De zwaar getroffen groep bestaat uit mensen met een hoog inkomen en een hoge zorgvraag. Door de maatregelen daalt hun netto inkomen straks tot het niveau van mensen met lage inkomens. [/I]

[url]http://www.telegraaf.nl/binnenland/1315 ... 60___.html[/url]

Laat ze ook eens uitrekenen wat dit betekent voor mensen met een uitkering die geen belastingvoordeel krijgen omdat ze niet werken...