Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Kilometerteller op scootmobiel

Alles omtrent werk en uitkeringen
nharhofr

kmteller

Bericht door nharhofr »

kmteller

Ben degene met ms die het verhaaltje heeft gemaakt over de teller van Aldi
Mijn vrouw heeft de teller net nog eens gekocht, want je weet maar nooit. Het model van nu heeft zelfs een zonnecel en koste 6,48 ero.
Daar ik geweldig boos kan worden als mensen in dit forum schrijven dat ze 160 euro hebben moeten ophoesten voor een tellertje. Nogmaals, als je de omtrek van het voorwiel kunt ingeven ( meestal het geval) dan is het goed, weet je het niet dan neem je tocht dat risico van nog geen 7 euro)

Zoals ik al eerder schreef ik gebruik de teller nu vanaf augustus vorig jaar. In een woord geweldig .Mijn zoon en ik hebben het in een dik kwartier gemonteerd. Het magneetje kun je toch met seconden lijm plakken. Heb zelf Afkim Breeze en het voorwiel is 1265 mm. Moeilijk nee!! Vraag een buurman of familie lid. Zijn er nog vragen kom dan gerust
ratje

Bericht door ratje »

[QUOTE=Börker;615764][COLOR="Sienna"][COLOR="Sienna"][/COLOR]op de trophy 6 zit een snelheidsmeter, km teller en een teller van het totale aantal km wat je al hebt gereden, zo kun je na 1 jaar zien hoeveel km je gereden hebt in die periode.
[/COLOR][/QUOTE]

Hoi Daan.

Je hebt baas boven baas:haha:

op mijn scoot Winner zit niets van dit alles. Ik heb wel een toetoetoeter op mijn scooter.:cool:
Nette

Bericht door Nette »

[B][COLOR=darkorange]Bij mij zit ook alles erop.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]Heb dan ook dezelfde als daan:D [/COLOR][/B]
botmanp

Bericht door botmanp »

Mijn scoot bevat alles, snelheidsteller, dagteller, kilometerteller, datum en tijd en temperatuur. Wordt ook wel de rolls onder de scootmobielen genoemd de SOLO, heerlijke scoot met uitstekende vering en lekker snel (rijdt ca. 20 km/uur)
nharhofr

he, wat?

Bericht door nharhofr »

he, wat?

Dat er scoots zijn met een km teller weet ik uiteraard. Het gaat er mij om dat bepaalde scoots [B]geen[/B] km teller hebben. Dus als iedereen met een km teller dat gaat melden dan lust ik e rnog wel eentje

Daar ik veel plezier heb met een draadloze teller van de A wil ik graag een ander van dienst zijn
benka

nou

Bericht door benka »

nou

nou vooruit dan:
de luna heeft geen km teller en is nu ongeveer 5 jaar oud
een beetje storend is t wel
ik gok met de energiemeter hoever ik nog kan rijden op de accu's
ja, vroegeer laadde ik m elke nacht op, maar nu ik hulp nodig heb hem in/uit de schuur te krijgen niet.
Vandaar daat de alditeller uit zou kunnen komen
hoe gaat dat aansluiten?
benka groet
ratje

Bericht door ratje »

ja daar en ik ook wel benieuwd naar want met die accu meter op mijn Winner nu bij mij 4 jaar maar het was al een 2de handsje.;)

Ik heb ne nieuwe accu's daar zou ik 40 km mee kunnen rijden maar kan dit natuurljk niet controleren.

Ik vind dit wel erg jammer omdat ik eigenlijk nu niet verder durf te gaan dan de stad en ik zou het leuk vinden om ook eens wat verder weg te gaan.

groetjes
benka

kmteller?

Bericht door benka »

kmteller?

de aanschaf van 6.5 euro bij de Aldi was een makkie
volgens het omhulsel is t ding geschikt voor 2 wielmaten
ben benieuwd hoe dat gaat!?
Benka
yvon61

Bericht door yvon61 »

[QUOTE=nharhofr;689692]Ben degene met ms die het verhaaltje heeft gemaakt over de teller van Aldi
Mijn vrouw heeft de teller net nog eens gekocht, want je weet maar nooit. Het model van nu heeft zelfs een zonnecel en koste 6,48 ero.
Daar ik geweldig boos kan worden als mensen in dit forum schrijven dat ze 160 euro hebben moeten ophoesten voor een tellertje. Nogmaals, als je de omtrek van het voorwiel kunt ingeven ( meestal het geval) dan is het goed, weet je het niet dan neem je tocht dat risico van nog geen 7 euro)

Zoals ik al eerder schreef ik gebruik de teller nu vanaf augustus vorig jaar. In een woord geweldig .Mijn zoon en ik hebben het in een dik kwartier gemonteerd. Het magneetje kun je toch met seconden lijm plakken. Heb zelf Afkim Breeze en het voorwiel is 1265 mm. Moeilijk nee!! Vraag een buurman of familie lid. Zijn er nog vragen kom dan gerust[/QUOTE]


Ik heb inderdaad een vraag. Naar aanleiding van uw vorige bericht heb ik bij de Aldi de meter gekocht. Heb gisteren geprobeerd deze op mijn vaders scoot te monteren. Echter de afstand tussen de vork en het wiel is zo klein dat dit niet past. Hij kan echter wel ernaast geplaatst worden maar dan staat hij dus ophoog wijzend en niet naar voren zoals op de foto. Weet u of dit verschil zal uitmaken voor het signaal?
Verder vroeg mijn vader waarom de teller niet op het stuur kan. Is de afstand dan soms te ver? Heeft uw zoon een en ander uitgeprobeerd voordat hij voor bevestiging op het mandje koos.
Hoop op spoedig antwoord.

vr gr Yvon.

p.s. heeft u het magneetje met schroef en al vast gelijmd?
De maat van de band is maar 822 mm, die heb ik wel kunnen invoeren door 0822 ervan te maken, maar of dit ook werkt? Kan het pas uitproberen als alles vast zit haha.
joge

Bericht door joge »

Ik gebruik een Garmin Etrex. Meet je snelheid, totale afstand, maar houdt ook je route bij (kun je thuis op de PC inladen en nakijken, zelfs met Google Earth).

Ook gebruik ik vaak de functie waarmee hij richting thuis wijst. Kan ik niet verdwalen in het bos.

Het is een GpS apparaat bedoeld voor wandelaars, maar voor mij ook prima.

Nieuw te koop voor een kleine 100 euro. Ik heb een (prima) tweedehands voor 25 euro kunnen kopen.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp