Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Koelvest kopen. Wat is het beste koelvest?

MS medicatie en gerelateerde andere medicatie, hulp en hulpmiddelen
Femke_de_Groot

Koelvest kopen. Wat is het beste koelvest?

Bericht door Femke_de_Groot »

Voortbordurend op een best wel [URL="https://www.msweb.nl/forum/showthread.php?t=25675"]oud topic[/URL] dacht ik, ik open een nieuw topic over het onderwerp koelvesten want in ruim 8 jaar tijd zal er wel veel veranderd zijn in de wereld van persoonlijke koeling.

Zoals ik in dat andere al zei heb ik erg veel last van de warmte. Nu wil ik dus zelf ook een koelvest gaan kopen, maar wat is nou het beste koelvest? Ik ben zelf gaan Googlen en kwam o.a. de koelvesten van IZI BodyCooling uit, en dan met name het [URL="https://koelkleding.nl/koelvesten/koelvest-hydrogel04"]koelvest Hydrogel 04[/URL]. Nessa had het in een vorig topic over PCM koelvesten. Die zijn daar ook te koop alleen vind ik de modellen niet zo mooi. De modellen met verdampend koelen zien er juist wel wat modieuzer uit, zonder felle kleuren dus zodat het niet zo opvalt dat ik een koelvest aan heb. Tsja, als vrouw wil je er toch ook wel een beetje leuk uit zien. :girlpower:

Hebben jullie ervaring met dit merk :???: De recensies bij die koelvesten zijn positief, dus ik denk er over na om zo'n koelvest aan te schaffen. :bedankt:
Femke_de_Groot

Koelvesten

Bericht door Femke_de_Groot »

Koelvesten

Ik weet niet of het lukt om plaatjes van de koelvesten toe te voegen aan dit bericht, maar ik ga het proberen.

[IMG]https://koelkleding.nl/image/cache/cata ... 00x500.jpg[/IMG]
Hydrogel04 koelvest

[IMG]https://koelkleding.nl/image/cache/cata ... 00x500.jpg[/IMG]
Hydrogel05 koelvest

Dat het ene koelvest verstelbaar is lijkt me wel prettig in een rolstoel.
Suzan

Bericht door Suzan »

Hmm. Je hebt het over rolstoel. Als je zit, is de kans groot dat het vest omhoog gaat kruipen, lijkt me.

Dus dan krijg je van die maffe omhoogstekende schouders, oftewel je hebt ineens geen nek meer. :hmmm:
Dus ik zou 'm zeker niet te lang willen hebben.

Iets om zeker even rustig uit te testen na aanschaf binnen de ruilperiode. :cool:

Verder kan ik er niets zinnigs over zeggen. Ik heb ooit een HyperKewl vest aangeschaft en die [URL="https://www.msweb.nl/forum/showpost.php ... stcount=79"]beviel niet[/URL].
Ik hoop voor je dat die hydrogelvesten anders werken.
Femke_de_Groot

Koelvest

Bericht door Femke_de_Groot »

Koelvest

Dank je wel voor je reactie Suzan. Ik had het over een rolstoel, dat verstelbaar misschien wel handig zou zijn voor MS patiënten in een rolstoel, maar ik zit (gelukkig) zelf (nog) niet in een rolstoel. Maar ik bedoelde dat meer als mogelijk tip voor andere mensen met MS die wel in een rolstoel zitten. Snap je het nog:???: Soms heb ik het idee dat ik slecht uit mijn woorden kom.
Jrs77

Bericht door Jrs77 »

[QUOTE=Femke_de_Groot;1109576] want in ruim 8 jaar tijd zal er wel veel veranderd zijn in de wereld van persoonlijke koeling.
<KNIP>
De modellen met verdampend koelen zien er juist wel wat modieuzer uit, zonder felle kleuren dus zodat het niet zo opvalt dat ik een koelvest aan heb.[/QUOTE]
Die vesten vul je met water, blijven van buiten dus droog, en het is niet nodig ze zelf te koelen. Je kan ze bij winkels voor motoren kopen, bijvoorbeeld de Inuteq Dry. Ik heb er even een kunnen testen, en wil er zelf ook een gaan kopen.
Racer

Bericht door Racer »

Hoi Femke, een paar jaar geleden heb ik een koelvest gekocht waar met grote letters CoolCore in staat. Het is een rubber ding met allemaal kleine vakje. In die vakjes zitten koelvakken die je ‘s nachts in de vriezer legt en ‘s morgens doe je ze weer in het vest. Het vest komt bij NASA (rruimtevaart) vandaan en wekt zijn eigen stroom op, zodat het vest de hele dag koel blijft. De precieze prijs weet ik niet meer, maar was volgens mij niet zo hoog. Met dit vest is de enorme hitte van de laatste tijd wel uit te houden!
Femke_de_Groot

Koelvest gekocht

Bericht door Femke_de_Groot »

Koelvest gekocht

Even een kleine update. Mijn man zei; waarom kopen we dan niet een aantal van die koelvesten en ga je kijken wat het beste koelvest is? Dus, zo geschiedde. Hij heeft via Nederlandse webshops en via eBay of Amazon koelvesten uit het buitenland gekocht. Dit weekend ga ik beginnen met testen. Ik heb nu in totaal 6 koelvesten die getest gaan worden. :feest:

Ik hou jullie op de hoogte!
Klick

Bericht door Klick »

wat gaaf zeg!! prima temperatuur om te testen 🌞
succes met testen ;)
Femke_de_Groot

Bericht door Femke_de_Groot »

Eerlijk gezegd kan ik ook niet wachten en ben alvast begonnen met het onderdompelen van de koelvesten in water en ze hangen nu te drogen.
Femke_de_Groot

Bericht door Femke_de_Groot »

Klopt het dat ik geen eigen foto's hier kan plaatsen in een bericht? Ik zie wel 'plaatje invoegen' maar daar staat dan http bij, dus niet een foto uploaden.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp