Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Welkom op MS WebForum - dokkie en bertussie

Hier is ruimte voor nieuwe leden om zich voor te stellen en voor iedereen die meer over zichzelf wil vertellen
bertussie

Welkom op MS WebForum - dokkie en bertussie

Bericht door bertussie »

hier ben ik

Hallo, allemaal, k ben Bert, 63 jaar en getrouwd met Anja. Vader van zoon Mike en dochter Maren. Opa van 2 schitterende kleinzoons die mij graag helpen als iets niet helemaal lukt. Ik heb MSpp en weet dit sinds juni 2014. Na een leven als slager moest ik ophouden met werken omdat het echt niet meer ging, links krachtverlies (ben linkshandig) nu andere dingen doen. Op pad met de honden (herder en jack russel ) met de scootmobiel. Zij hun beweging en ik afleiding. Dit is even in het kort mijn persoontje.
dokkie

Bericht door dokkie »

Ik ben Erik, getrouwd, 64 jaar oud, drie kids, vier kleinkindjes.
Huisarts van beroep (voorlopig nog bevoegd...), in 2017 vervroegd gestopt met werken ivm een zeer zeldzame ziekte "idiopathische retroperitoneale fibrose".

Februari 2018 nekoperatie (laminectomie) omdat ik neurologische klachten had sinds november 2016 (gevoelsstoornissen en coõrdinatiestoornissen), die geweten werden aan stenose (vernauwing) van het wervelkanaal in de nek.

Ivm klachtentoename vorige maand op eigen aandringen door mijn behandelend neuroloog verwezen naar een op het gebied van MS gespecialiseerde neuroloog. Ik was er zelf al uit dat ik waarschijnlijk PPMS had, maar mijn neuroloog wilde daar niet aan....De MS neuroloog stelde definitief de diagnose PPMS. Deze maand wordt gestart met ocrelizumab.

Wel jammer van de nekoperatie voor niks..... :(

Ik maak me niet echt zorgen over de toekomst, ik zie het wel.
Merce

Bericht door Merce »

Welkom beide mannen. Een slager en een huisarts. MS maakt geen onderscheid.

Wel interessant om te lezen dat ook een huisarts niet altijd gelijk serieus wordt genomen. Het sterkt mij dat hierin weer bevestigd wordt dat met name de PP vorm niet altijd gelijk gediagnosticeerd kan worden.

Bij mij is de diagnose in februari gesteld en bij een second opinion in augustus weer teruggedraaid.


Maar hoe dan ook...het is nogal wat dat op je afkomt. Niet alleen voor de patient, maar ook voor zijn omgeving. Tenminste...dat is wat ik ervaar.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp