Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

arbeidsdeskundige

Alles omtrent werk en uitkeringen
Sara

Bericht door Sara »

Alleen de zorgverleners van MSzorgNederland hebben toch een zomerstop? Over de MS coaches van de MSvereniging lees ik niks.

[QUOTE=grayliana;1124599]Helaas hebben die een zomerstop staat op dat deel vermeld[/QUOTE]
Jrs77

Bericht door Jrs77 »

[QUOTE=Elenitsa;1124602]Als je de uren werkt die je hoort te werken, zou je als dat allemaal goed gaat ook kunnen overwegen je weer 100% beter te melden. [/QUOTE]
Dat is, zowel voor jezelf als voor de werkgever, een hele gevaarlijke. De termijn tot 2 jaar ziekte, en dus WIA/IVA, gaat na enige tijd 100% beter te zijn gemeld weer opnieuw lopen.
tracy

Bericht door tracy »

Daarom werk ook maar voor 50%. Voor de andere helft ben ik ziek. Dat heeft de bedrijfsarts mij ook geadviseerd te doen. Hij heeft mij ook aangegeven om te kijken, ook met een arbeidsdeskundige, wat nog mogelijk is. Met de arbeidsdeskundige heb ik nog niet gesproken.

Het is ook veel eerder, dan wat normaal is, maar dat heeft te maken dat de arboarts verwacht dat ik niet weer 100% kan werken. Dat kan ik alleen maar be-amen. Daarom wordt nu al een arbeidsdeskundige ingezet. Dus niet iets om heel wantrouwend te benaderen.

Daarom snap ik ook de nogal negatieve reacties van een ieder niet.
Ik reageerde gewoon op een vraag van een medeforumlid.
Suzan

Bericht door Suzan »

[QUOTE=tracy;1124615]
Daarom snap ik ook de nogal negatieve reacties van een ieder niet.
Ik reageerde gewoon op een vraag van een medeforumlid.[/QUOTE]

Ik vermoed dat de mensen vooral op het verhaal van grayliana reageren, en dan met name op de uitspraken van de arbeidsdeskundige en niet zozeer op jouw reactie(s). ;)
leeuwtje-nl

Bericht door leeuwtje-nl »

Grayliana, zoals Sara ook al aangeeft: alleen de zorgprofessionals van MS Zorg Nederland hebben een zomerstop. Wat betreft de coaches voor MS&Werk is daarover bij ons niets bekend.
tracy

Bericht door tracy »

[QUOTE=Suzan;1124616]Ik vermoed dat de mensen vooral op het verhaal van grayliana reageren, en dan met name op de uitspraken van de arbeidsdeskundige en niet zozeer op jouw reactie(s). ;)[/QUOTE]
Je hebt helemaal gelijk. Ik lees het weer eens niet goed :o ik lees blijkbaar wat ik zou willen lezen. :o Het zit tussen mijn oren niet helemaal goed. Bovendien gaat het om Grayliana en niet om mij.
andre1966

Bericht door andre1966 »

Het gesprek wordt met hun gehouden omdat de arbeidsdeskundige heeft aangegeven niets te kunnen met een vrouwelijke ms patiënt. Mannelijke had nog gegaan want die zitten binnen 2 jaar in de rolstoel vrouwen zijn lastiger hier in.

:???::???:
Suzan

Bericht door Suzan »

@tracy: Kan gebeuren toch? Maar daarom zei ik het ook. Want anders zit jij je naar te voelen terwijl het niet nodig is. ;)
Dango

Bericht door Dango »

[QUOTE=grayliana;1124566]Hallo



Nu heeft mijn werkgever aangegeven woensdag een gesprek te willen samen met de manager.

Het gesprek wordt met hun gehouden omdat de arbeidsdeskundige heeft aangegeven niets te kunnen met een vrouwelijke ms patiënt. Mannelijke had nog gegaan want die zitten binnen 2 jaar in de rolstoel vrouwen zijn lastiger hier in. Dit vertelde de manager mij.



[/QUOTE]

wat een kul verhaal zeg , mijn rolstoel is nog lang niet in zicht met mijn 52 jaar.

Dit mag een AD nooit zeggen , iedereen is lichamelijk EN geestelijk een geval apart.

Zoals populair regel in management taal vaak zegt , de AD moet denken in oplossingen niet in problemen.

Als je deze diagnose krijgt zie je al genoeg beren op de weg.......

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
Rio-Roy

Bericht door Rio-Roy »

[QUOTE=grayliana;1124566]Hallo

Mijn vraag hier gaat over de inzet van een arbeidsdeskundige. Volgende maand ben ik een jaar gediagnostiseerd met Ms, wat voor mij en mijn werkgever inhoud dat er een arbeidsdeskundige er bij gehaald wordt. Nu heeft mijn werkgever aangegeven woensdag een gesprek te willen samen met de manager. Het gesprek wordt met hun gehouden omdat de arbeidsdeskundige heeft aangegeven niets te kunnen met een vrouwelijke ms patiënt. Mannelijke had nog gegaan want die zitten binnen 2 jaar in de rolstoel vrouwen zijn lastiger hier in. Dit vertelde de manager mij.

Nu heb ik deze arbeidsdeskundige nog nooit gesproken. Maar toch weet hij schijnbaar al wat ik mankeer en heeft schijnbaar ook al met het management gesproken waardoor hij dit weet en heeft gezegd.

Heeft iemand advies, mij gesprek is woensdag.

Voor een duidelijk beeld ik werk de uren die ik hoor te werken maar ben nog 0 % beter gemeld.[/QUOTE]


Ik vind deze uitspraken zwaar ongepast en onprofessioneel! Als dit waar is zou deze arbeidskundige z.s.m. een andere baan moeten gaan zoeken. Daarnaast is een arbeidsdeskundige geen arts, dus mag geen medische uitspraken doen.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp