Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Ms en rijbewijs

Over gezin, familie, vriendschappen, vervoer en andere dagelijkse zaken
Knillis

Bericht door Knillis »

[QUOTE=Hanna71;1122565]Maar dan nog is dat geen garantie. Het CBR kan bij de rijtest wel zeggen dat je rijbewijs verlengd mag worden, maar dat zegt niks over de toestand een half jaar later.[/QUOTE]

En juist daarom vind ik die hele rijbewijskeuring niets anders dan “schijnveiligheid”.

Van de ene minuut op de andere kan ieder mens iets gaan mankeren waardoor hij of zij niet in staat is verkeersdeelnemer te zijn. Dus je kunt keuren zoveel je wilt meer je voorkomt er niet veel mee.

De verantwoordelijkheid ligt helemaal bij degene die verkeersdeelnemer is, alleen die persoon kan op een bepaald moment moeten beslissen dat autorijden niet (langer) kan.
Toeter
Berichten: 1862
Lid geworden op: 06 jul 2012, 14:05
Locatie: Groene hart

Bericht door Toeter »

[QUOTE=Hanna71;1122564]Ik ging er toch van uit dat er wel onderzoek gedaan wordt als ik iemand aanrijdt en die persoon overlijdt?
.[/QUOTE]

Nee dan nog mag de politie niet in het medische dossier kijken. Alleen als jij toestemming geeft. Of als de rechter uitspraak doet, maar dan moeten ze wel al een zaak hebben. Bijvoorbeeld door die krukken.

Je mag niet een beetje rondspitten op zoek naar mogelijke oorzaken. Zou mooi worden. Iedereen heeft wel wat. Oh deze heeft coeliakie of crohn: misschien had ze net ernstige buikkrampen. Oh deze heeft migraine, misschien kwam het net opzetten. Oh astma: had u net een aanval.
1207

Bericht door 1207 »

[QUOTE=Toeter;1122576]
Je mag niet een beetje rondspitten op zoek naar mogelijke oorzaken. .[/QUOTE]
zo simpel is het niet

een griep is geen issue maar bij uw verzekering een ernstige ziekte niet aangeven?
dan loopt ge risico dat ze hun handen ervan af trekken, ongeacht of je wel/niet in fout bent.
dan vergoeden ze wel de andere partij maar halen ze de kosten bij jou terug.

het excuus dat iedereen wel eens ziekjes is en/of een krampje heeft zal echt niet helpen.
julia1991

Bericht door julia1991 »

Hoi,
Toen ik de diagnose kreeg zei mijn neuroloog dat het niet nodig was dit te melden. Ook beter van niet zolang het goed ging. Ook ivm dat het op eigen kosten draait en je rijbewijs beperkt geldig is dan.
Nu ben ik begonnen met mijn motorrijbewijs en moest ik een eigen verklaring invullen. Nu is mijn rijbewijs 5 jaar geldig en na 5 jaar moet ik weer 'gekeurd' worden door eigen neuroloog of revalidatiearts. De aanvraag duurde wel bijna een half jaar... op gegeven moment maar gebeld naar CBR en toen hebben ze mijn dossier 'boven op de stapel gelegd'
Borne

Bericht door Borne »

Gisteren is mijn rijbewijs verlopen en maandag mag ik m'n nieuwe rijbewijs (na spoedaanvraag) ophalen. Ben er sinds 9 januari mee bezig geweest (toen kreeg ik het 1e bericht dat ik moest verlengen)en ik heb echt wel m'n momenten van spijt gehad dat ik open kaart heb gespeeld, ik heb heel weinig last van mijn MS. Ik sport nog regelmatig (train weer voor 1/2 marathon) maar ik rijd ook 800 km elke week (woon-werk) dus wilde het risico niet nemen. Als ik bij de supermarkt iemands bumper eraf rijd zal de verzekeraar daar niet moeilijk over doen maar als iemand blijvend invalide raakt of overlijdt door mijn fout gaan ze echt wel spitten. Natuurlijk mag een verzekeraar jouw medisch dossier niet inzien maar ze kunnen jou wel vragen de info te geven en dan ben je niet verzekerd als blijkt dat je dit achtergehouden hebt.

De kans is klein maar ik neem het risico niet.
Hanna71

Bericht door Hanna71 »

Ik snap je gevoel, Borne. Ik hou er normaal gesproken ook van om open kaart te spelen en eerlijk te zijn.

Maar het feit dat je hebt aangegeven dat je MS hebt, pleit jou niet vrij als er zich een ernstig ongeluk voordoet. Je kan nooit zeggen: "Maar ik heb de test gehaald, dus ik ben verzekerd".

De test is een momentopname en een verzekeraar zal altijd kijken of er een reden is om niet uit te betalen. Als bekend is dat je MS hebt zullen ze proberen het daar op te gooien.
Want er kunnen na de test klachten zijn ontstaan die invloed hebben op je rijgedrag. Dat kan net zo goed bij iedereen, MS of niet. Je kan vermoeid zijn, je enkel verzwikken, etc. Allemaal redenen waarom je niet zou moeten rijden.

Maar laten we maar hopen dat er nooit iets ernstigs gebeurt. Gelukkig is dat meestal ook zo.
shandy49

Bericht door shandy49 »

Na maanden ge-emmer en nog meer lelijke woorden eindelijk de grote dag dat ik weer auto mag rijden.
Donderdag 23 mei om 11.11 uur aantreden bij de afgifte balie.


Sorry meneer , computer storing.
Wij maken wel een nieuwe afspraak :boos:
Dus als iemand mij ziet rijden, ik heb geen rijbewijs.:huilen:

Piet
Knillis

Bericht door Knillis »

Foei Piete toch, zit je een beetje Apeldoorn onveilig te maken? :D

Ik zal extra opletten als ik de weg op moet :haha:

Maar ... ik hoop dat je nu snel je roze kaartje mag gaan ophalen.

Ik moet eind dit jaar weer aan een nieuw exemplaar zien te komen, zie er nu al tegenop, wat een gedoe toch steeds weer; :o
Almond

haal verlenging niet door wachttijd CBR

Bericht door Almond »

haal verlenging niet door wachttijd CBR

Het CBR heeft een enorme wachttijd.

In februari heb ik de gezondheidsverklaring ingevuld, maart naar een keuringsarts en toen maar wachten.

10 mei kreeg ik eindelijk de beoordeling van het CBR.
Nu willen ze nog een verklaring van specialist of neuroloog.
Helaas, was ik toen op vakantie.

Vanmorgen revalidatiearts gebeld en gelukkig wil die het formulier invullen (veel artsen doen dat niet, wegens verstoring relatie met patiënt).

Nu hoop ik maar dat ze snel is, want het document moet ook nog opgestuurd en dan weer beoordeeld door het CBR. Vanaf 1 juni is mijn rijbewijs verlopen! Ik loop dus de kans dat ik vanaf 1 juni miet meer mag autorijden.:boos:
Knillis

Bericht door Knillis »

Volgend jaar februari verloopt mijn rijbewijs weer en moet ik het hele “circus” weer ondergaan.

Omdat er zulke lange wachttijden bestaan wilde ik vandaag vast een afspraak voor keuring maken bij de neuroloog die mij tot nu toe altijd heeft gekeurd voor het rijbewijs.

Kreeg in het ziekenhuis te horen dat het ziekenhuis geen keuringen meer doet voor het CBR wegens de enorme chaos.

Tja en wat nu? Hang nu al bijna 17 minuten aan de telefoon in de wacht bij het CBR om te vragen wie mij nu moet gaan keuren.

:o:huh::nerveus::moe:

De moed zakt me nu al in de schoenen over wat me allemaal boven het hoofd hangt.

@Shandy
Wie heeft jou gekeurd Piet of kon het toen nog wel hier in het ziekenhuis?
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp