Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Benen scheren

Over gezin, familie, vriendschappen, vervoer en andere dagelijkse zaken
wilm

Benen scheren

Bericht door wilm »

d
Laatst gewijzigd door wilm op 03 sep 2020, 15:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Klick

Bericht door Klick »

Klick

Bericht door Klick »

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]
dit is weer een andere.. ze zijn wel groot
Klick

Bericht door Klick »

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]nee wacht deze is beter lijkt me precies wat je bedoeld :D

[URL="https://www.amazon.com/EVOLVE-Shaver-St ... B004S48UCO"]https://www.amazon.com/EVOLVE-Shaver.../dp/B004S48UCO[/URL]
[URL]https://www.amazon.com/dp/B010RAH0WS/ref=dp_cerb_2[/URL]
Knillis

Bericht door Knillis »

[QUOTE=wilm;n473783]
Krijg dagelijks thuiszorg, maar deze mogen geen benen scheren alleen met wlz indicatie mogen ze dit
[/QUOTE]

Zou het er ook niet een klein beetje aan kunnen liggen welke thuiszorg organisatie (of zelfs welke zusters) er bij jou komen? Ik kan mijn benen gelukkig nog zelf scheren maar in de winter heb ik daar niet zo veel zin in (want eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik het een vermoeiend werkje vind en bovendien maak ik snel wondjes omdat mijn handen niet goed voelen hoe hard ik duw).

Ik maak dan wel eens een opmerking tegen de thuiszorg zusters, oei ik mag mijn benen wel eens scheren en dan wordt direct aangeboden dat zij dat ook wel even willen doen als ze toch helpen met douchen. Maar ik kan het nog zelf en dus doe ik het ook nog zelf.

Misschien mag het volgens de officiele regels niet (al vind ik het wel oneerlijk want ook iemand met een handicap heeft het recht er verzorgd uit te zien) maar ik heb dus wel een andere ervaring als jij.

Jammer dat jou zusters zich zo strikt opstellen. Helaas heb ik geen tips voor je maar ik weet niet of je af en toe contact hebt met een ergotherapeut(e)? Die zou je ook eens kunnen vragen naar een mogelijk oplossing. Vaak is een ergotherapeut heel vindingrijk.
Antoinette

Bericht door Antoinette »

Ik herken het probleem. 's Winters doe ik niet zo moeilijk en laat alles groeien. 's Winters groeit het toch minder. De douchetantes doen het niet. :huh: Ik gebruik een gewone ladyshave. Het gaat wel moeilijk maar is wel minder gevaarlijk. Ik word wel snel duizelig als ik me vooroverbuig.
wilm

Bericht door wilm »

H
Laatst gewijzigd door wilm op 03 sep 2020, 15:28, 1 keer totaal gewijzigd.
wilm

Bericht door wilm »

d
Laatst gewijzigd door wilm op 03 sep 2020, 15:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Hanna71

Bericht door Hanna71 »

Wat raar dat ze dat niet mogen doen. Zoals Knillis zegt: iedereen wil er toch mooi, netjes, verzorgd uitzien!?

Ik heb zelf een epilady. Niet iedereen vindt dat prettig, maar ik vind het ideaal. Ik voel er niks/nauwelijks iets van (ik gebruik hem alleen voor mijn benen!), maar de haren blijven wel enkele weken weg. Dat scheelt veel werk. Misschien is dat nog een optie. Niet dat je er dan beter bij kan, maar het is misschien makkelijker hulp te regelen als het maar eens in de paar weken hoeft.
wilm

Bericht door wilm »

d
Laatst gewijzigd door wilm op 03 sep 2020, 15:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp