Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Tandvleesproblemen

Over gezin, familie, vriendschappen, vervoer en andere dagelijkse zaken
Marina

Tandvleesproblemen

Bericht door Marina »

Misschien is een elektrisch flosapparaat iets? Zie bijv. hier:


[URL="https://www.bol.com/nl/p/waterpik-flw-2 ... gLGk_D_BwE"]https://www.bol.com/nl/p/waterpik-fl...SABEgLGk_D_BwE[/URL]
Laatst gewijzigd door Qanuk00 op 21 nov 2021, 18:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onderwerp veranderd van . naar tandvleesproblemen
Knillis

Bericht door Knillis »

Flossen werkt bij mij niet echt, daarvoor zijn de ruimten tussen de kiezen te groot maar voor flossen is de mototiek in mijn handen ook te slecht. Ik gebruik voor de grote tussenruimten houten stokertjes (de dikste) en voor de kleinere ruimten plastic “raggertjes”. Soms kost het meerdere houten stokertjes voordat ik alle kiezen en tanden heb gehad.

Door het slechte gevoel in mijn handen druk ik vaak veel te hard waardoor de stokertjes breken.

Ik heb erg veel tandvleesproblemen gehad maar door het regelmatig (1x per dag) stoken gaat het tegenwoordig goed.

Mijn man heeft ook veel tandvleesproblemen en omdat stoken/flossen bij hem niet voldoende goed helpt gaat hij iedere drie maanden naar de mondhygienste om alles goed schoon te maken. Dus in feite kan een tandarts volgens mij wel helpen het tandvleesprobleem te verminderen door je door te sturen naar de mondhygienist. De kosten daarvan moet je helaas vaak wel zelf betalen (of ten dele betalen).
Helly

Bericht door Helly »

Ik gebruik ook de raggertjes, merk Gum soft pick advanced en dan de large versie , die hebben een dikker uiteinde waardoor ze fijner beet te houden zijn.
Willem Jan

Bericht door Willem Jan »

[URL="https://www.praxisdienst.nl/nl/Dental/B ... ssers.html"]https://www.praxisdienst.nl/nl/Denta...+flossers.html[/URL]

Voor het flossen gebruik de laatste tijd deze van Jordan. Daar zit tenminste een knap handvat bij. In NL heb ik ze helaas nog niet in de winkel gevonden. Wordt verzonden vanuit Duitsland. De site werkt prima. Door de verzendkosten niet goedkoop, maar je (ik) moet toch wat.
Ghost

Bericht door Ghost »

Ik heb toevallig net een voor mij nieuwe soort aangeschaft, 2TH picks, bij kruidvat gekocht.
Dit zijn onbreekbare plastic stokers met aan 1 kant dus een stoker met een subtiele ribbel
en aan de andere kant een plat borsteltje als soort rager.
ducaatje

Bericht door ducaatje »

Ik heb ook moeite met het onderhoud van mijn gebit. Paradontitis en regelmatig gaatjes.
Twee keer per jaar naar de tandarts, 4x per jaar naar een speciale mondhygieniste (kan alleen via doorverwijzing van de tandarts i.t.t. een reguliere mondhygieniste). Ik poets elektrisch met een philips sonicare. T.o.v. de meer voorkomende Braun/Oral tandenborstel trilt de kop ipv de houder. Ik kan die niet Braun niet gebruiken omdat het trillen ervoor zorgt dat mijn hand helemaal gevoelloos wordt.

Via Aliexpress heb ik van die tandraggers gekocht met een hoek. Zijn ook hier te koop, maar stukken duurder en deze werken prima. Ze zijn er in diverse diktes, zodat je altijd goed kunt schoonmaken tussen je tanden en kiezen. 2 of 3 keer gebruik en dan zijn ze krom gebogen.

Hierdoor lukt het me, naast dus veelvuldig bezoek aan de eerder genoemde specialisten, mijn gebit redelijk goed te houden.

[URL]https://nl.aliexpress.com/item/10000072 ... 4c4dH6S0jz[/URL]
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp