Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Positieve & bijzondere berichten die je tegenkomt

Voor alle puzzel-, plaatjes-, gein-, foto-, muziek-, click-, stem- en dat soort plezier onderwerpen
Kobus

Bericht door Kobus »

[B][IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]
Nederland verbiedt knalvuurwerk en vuurpijlen[/B]

Na wekenlang beraad heeft het Nederlandse kabinet beslist dat consumenten vanaf de volgende jaarwisseling enkel nog licht vuurwerk mogen afsteken. Knalvuurwerk en vuurpijlen zijn verboden.

Het officiële besluit wordt vrijdag verwacht, maar Nederlandse media melden nu al dat het vuurwerkverbod er komt. Enkel fonteinen, sierpotten, grondbloemen en licht vuurwerk blijven toegestaan. Knalvuurwerk en vuurpijlen, waaronder ook rotjes, mag niet meer afgestoken worden.

Het verbod komt er na een woelige jaarwisseling in Nederland, met veel incidenten. Een tijdlang was er veel tegenstand tegen een verbod, maar nu is zelfs de vuurwerkbranche aan boord. Een meerderheid van de bevolking staat ook achter het verbod. Afgelopen oudejaarsnacht waren er 9.300 incidenten, met twee doden.

Bij een brand in een appartementsgebouw in Arnhem kwamen een man en zijn vier­jarige kind om het leven, zijn vrouw en dochter raakten zwaargewond. De familie was vast te komen te zitten in de lift die zich vervolgens vulde met rook. Oorzaak van de brand was vuurwerk in de hal. Daarnaast raakten 168 mensen gewond aan één of beide ogen. Dat waren er zo’n dertig meer dan bij de vorige jaarwisseling. Premier Rutte zei dat het ‘soms leek alsof we in oorlogsgebied zaten’.

De vuurwerkbranche steunt het verbod, maar vraagt zich wel af hoe het beleid dat zal controleren. Volgens Marcel Teunissen, woordvoerder van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN), komt de meeste schade door illegaal vuurwerk. ‘Komen er meer controles?’, vraagt hij zich af. En wat met de huidige voorraden?

[URL]https://www.standaard.be/cnt/dmf20200130_04828221[/URL]

​​​​​​​
Kobus

Bericht door Kobus »

[B]Vrijwilligers redden eenzame huisdieren in afgesloten Wuhan[/B] [LIST=1]
[*]Chinese vrijwilligers hebben een dagtaak aan het redden van huisdieren in de vanwege de coronavirusepidemie van de buitenwereld afgesloten miljoenenstad Wuhan.
[/LIST][LIST=1]
[*]Op het moment dat de quarantainemaatregelen van kracht werden, bevonden zich zo'n vijf miljoen inwoners van Wuhan vanwege de nieuwjaarsvakantie buiten de stad. Naar schatting 50.000 huisdieren bleven alleen in woningen achter toen hun baasjes niet meer terug naar huis konden. Zonder hulp zullen die dieren verhongeren.

De 43-jarige Lao Mao ('Oude Kat') klom onlangs via een roestige regenpijp naar een balkon op de derde verdieping van een flatgebouw om twee uitgehongerde katten te redden die al 10 dagen alleen thuis waren. Hij was via sociale media door de eigenaren gealarmeerd.
[/LIST][LIST=1]
[*]Die waren half januari voor een weekend de stad uit gegaan, en werden toen door de plotseling ingestelde reisbeperkingen verrast. De katten lagen bijna dood onder de bank, maar krabbelden al snel weer op, vertelde Lao Mao aan Reuters.
[/LIST][URL="https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b63e83f8/"]https://www.volkskrant.nl/nieuws-ach...irus~b63e83f8/[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[h=1]Tijdens Heel Holland Bakt hoorde je al 269 keer het L-woord[/h] Kijkers van [I]Heel Holland Bakt[/I] smullen elke zondag van schitterende gerechten vermengd met gezellige kneuterigheid. Minstens zo charmant is het taalgebruik in het succesvolle bakprogramma van Omroep Max. Want hoeveel manieren zijn er eigenlijk om te zeggen dat je iets lekker vindt?

[URL]https://www.ad.nl/koken-en-eten/tijdens ... ~afe3ee53/[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","height":"676","width":"507","src":"https]
Australiërs in quarantaine op cruiseschip door coronavirus laten wijn leveren met drone

Ze mogen nauwelijks hun kajuit verlaten, maar hebben gelukkig eentje met een raam. "Dit is ons uitzicht voor de komende 13 dagen. Of misschien zelfs 28 want er zijn weer nieuwe gevallen van het coronavirus ontdekt", schrijven ze enkele dagen geleden:

Om hun verblijf toch iets aangenamer te maken, hebben ze online wijn besteld en het met de leverancier zo geregeld dat het met een drone geleverd werd. "De Japanse kustwacht had geen [I]fucking [/I]idee wat hen overkwam."

[URL="https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/02/12 ... ijn-met-d/"]https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/02...en-wijn-met-d/[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[B][IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]
Moos (14) boekt wereldwijd succes met zijn sneakerdesigns[/B]

[B]14 februari 2020 [/B]
Moos Polak (14) boekt wereldwijd succes met zijn sneakerdesigns. Wie ook zo’n uniek ontwerp op zijn schoenen wil, zal wel even geduld moeten hebben. De Amsterdammer is al tot april volgeboekt.

[URL="https://www.ad.nl/video/kanalen/nederla ... ns~p129283"]https://www.ad.nl/video/kanalen/nede...esigns~p129283[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[B]Hoe minder menselijk contact, hoe veiliger: dokters krijgen in China nu eten… van robots ![/B]

Chinese dokters en verplegend personeel zijn 24 uur op 24 bezig met het verzorgen van patiënten besmet met het coronavirus.
Door de uitbraak van het dodelijke virus blijven restaurants gesloten en is het niet altijd makkelijk om een lekkere, warme maaltijd te bemachtigen. Een Chinees cateringbedrijf heeft nu een oplossing bedacht om de dokters de klok rond eten te geven: robots.

De machines werden gecreëerd door [I]Qianxi Robotic Catering Group [/I]en kunnen elk kwartier 36 maaltijden bereiden. Het medisch personeel dat in Wuhan de strijd met het coronavirus aangaat, kan nu gratis een warme maaltijd krijgen en dat op elk tijdstip van de dag.

“De robots werken volledig automatisch”, klinkt het bij de makers van de machines. “Daardoor is er geen enkel menselijk contact nodig, waardoor ook het risico op besmetting kleiner wordt.”

[URL]https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200219_04856114[/URL]

Kobus

Bericht door Kobus »

[B]Ierse drugdealer verliest 55 miljoen euro omdat hij bitcoincode kwijt is[/B]

Collins verdeelde zijn zesduizend bitcoins over twaalf accounts, elk met een waarde van ongeveer 4,5 miljoen euro. In 2017 verstopte de Ier een blad papier met de twaalf codes om aan zijn bitcoins te kunnen in een vishengel.

Toen de dealer gearresteerd werd omdat er tweeduizend euro aan cannabis in zijn auto gevonden was gevonden, moest hij vijf jaar de cel in. Intussen haalde Collins’ huisbaas zijn huis leeg… en gooide hij de vishengel weg. De code is spoorloos verdwenen en bijgevolg kan niemand nog in de accounts waar voor 55 miljoen euro aan bitcoins opstaat.

[URL]https://www.standaard.be/cnt/dmf20200221_04859298[/URL]


( kleine kanttekening : in zijn geval , had ik ook zo'n verhaal & ergenst anders reserve code's :haha: )


Kobus

Bericht door Kobus »

De liftpoeper die senioren uit ouderencomplex De Muttersborgh het leven tot een hel maakte door stelselmatig zijn [URL="https://www.ad.nl/den-haag/haag-wonen-g ... ade18c2c6/"]ontlasting in de lift[/URL] achter te laten, is zijn appartement uitgezet. :thumbup:

De rechter oordeelde dat de maat vol is, en dat verhuurder Haag Wonen de huur mocht opzeggen.

[URL="https://www.ad.nl/den-haag/haagse-liftp ... ~aec016a4/"]https://www.ad.nl/den-haag/haagse-li...ning~aec016a4/[/URL]

( alleen waar blijft zo'n type :ster: ?? )
Billy

Bericht door Billy »

:ziek:
Kobus

Bericht door Kobus »

Zangeres Trijntje Oosterhuis heeft singer-songwriter Glen Faria sinds het overlijden van zijn broer iedere dag een liedje gestuurd.

Uiteindelijk werd dat iets minder, maar toevallig ontving Faria maandag weer een nummer van Oosterhuis, vertelt hij woensdag in de 3FM-podcast [URL="https://www.radioviainternet.nl/podcast ... glen-faria"][I]De Koffer van Kevin[/I][/URL].

"Gewoon een liedje waarvan zij dacht: misschien heb je dit vandaag nodig", zegt Faria over de nummers die hij ontving van Oosterhuis. De singer-songwriter legt uit dat liedjes volgens hem verder kunnen gaan dan woorden, een persoon "in het moment" kunnen brengen of iemand kunnen kalmeren.

[URL="https://www.nu.nl/achterklap/6033364/tr ... broer.html"]https://www.nu.nl/achterklap/6033364...ijn-broer.html[/URL]
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp