Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Positieve & bijzondere berichten die je tegenkomt

Voor alle puzzel-, plaatjes-, gein-, foto-, muziek-, click-, stem- en dat soort plezier onderwerpen
Kobus

Bericht door Kobus »

Kobus

Bericht door Kobus »

[video=youtube_share;BtulL3oArQw]https]

Alle [B]voorlichtingfilmpjes [/B]over het coronavirus van internationale overheidsdiensten ten spijt... dat van [B]Vietnam [/B]steekt er met [B]kop [/B]en [B]schouders [/B]bovenuit. Het geanimeerde videoclipje [URL="https://www.youtube.com/watch?v=BtulL3o ... e=emb_logo"]Ghen Cô Vy[/URL] - wat zoveel betekent als Jaloers op mevrouw Vy - waarschuwt met een pakkend deuntje voor Covid-19 en vertelt waar het vandaan komt en hoe je je tegen het virus kunt wapenen.

Het [B]nummertje gaat [/B]inmiddels [B]viraal[/B]. En dat is precies wat de makers voor ogen hadden met het [B]handenwasliedje[/B]. Het virus terugdringen. Volgens het Vietnamese ministerie van Volksgezondheid, muzikant Khac Hung, zanger Min en zanger Erik, is Vietnam 'vastbesloten om de epidemie te winnen!'. Đậy nắp miệng và rửa tay, oftewel 'mondkapjes op en handen wassen.
Kobus

Bericht door Kobus »



[B][IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","height":"360","width":"640","src":"https]

Vrouw (91) wint tachtig jaar na oplossen rebus alsnog de hoofdprijs[/B]

Een 91-jarige vrouw uit Hoogvliet heeft tachtig jaar na het oplossen van een rebus alsnog haar antwoord opgestuurd naar snoepwinkelketen Jamin. Omdat destijds vermoedelijk vanwege de Tweede Wereldoorlog geen winnaars waren bekendgemaakt, heeft de vrouw alsnog de hoofdprijs gewonnen.

De rebus met het antwoordformulier heeft jarenlang bij de vrouw in huis gelegen. Ze vond het papiertje met het antwoord, dat ze als elfjarig meisje in het voorjaar van 1940 had opgeschreven, onlangs terug bij het opruimen van haar flat.

De vrouw is dinsdag thuis verrast met de hoofdprijs. Oorspronkelijk was dat een Erres-radiotoestel van 195 gulden. Maar omdat een authentiek exemplaar niet meer te verkrijgen was, heeft Jamin een "ietwat gereviseerde en gemoderniseerde" versie van de buizenradio aan de vrouw cadeau gegeven.

[URL="https://www.nu.nl/opmerkelijk/6034903/v ... prijs.html"]https://www.nu.nl/opmerkelijk/603490...oofdprijs.html[/URL]

raimonnea

Bericht door raimonnea »

[url]https://www.nu.nl/coronavirus/6034767/d ... lucht.html[/url]

In een poging de uitbraak van het coronavirus in te dammen, ligt het openbare leven in China vrijwel volledig stil. Dat geldt ook voor veel grote fabrieken. En dat heeft meetbare gevolgen voor het milieu: de CO2-uitstoot ligt ruim een kwart lager en een smog van stikstofverbindingen die over de grote steden hangt, is vrijwel volledig verdwenen. Dat tonen satellietbeelden aan.
Kobus

Bericht door Kobus »

[B]Tina Turner afgelast, maar niet voor zieke Kiki ![/B]

[B]13 maart 2020 [/B]
Door de maatregelen rondom het coronavirus viel bijna de wens van de ernstig zieke Kiki in duigen. Make-A-Wish Nederland zou haar meenemen naar De Tina Turner Musical, tot deze werd afgelast. Gelukkig voor Kiki kreeg zijn een privé-optreden van de actrice die Tina Turner speelt.


[URL="https://www.ad.nl/video/kanalen/utrecht ... ki~p134732"]https://www.ad.nl/video/kanalen/utre...e-kiki~p134732[/URL]

[URL="https://www.ad.nl/utrecht/ernstig-zieke ... ~aa2763bd/"]https://www.ad.nl/utrecht/ernstig-zi...roog~aa2763bd/[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[B][IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]

Schwarzenegger verwelkomt paard en ezel in huis tijdens isolatie[/B]


Arnold Schwarzenegger roept iedereen op om binnen te blijven vanwege het coronavirus. De 72-jarige acteur voegt de daad bij het woord en heeft ook zijn paard Whiskey en ezel Lulu binnen uitgenodigd. "Veel gezelliger om samen thuis te eten dan naar een restaurant te gaan", aldus de voormalig gouverneur van Californië.

bron + video : [URL="https://www.nu.nl/279638/video/schwarze ... latie.html"]https://www.nu.nl/279638/video/schwa...-isolatie.html[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

Het Duitse elftal heeft woensdag een flink bedrag ter beschikking gesteld voor de strijd tegen het coronavirus. De selectie van bondscoach Joachim Löw doet een schenking van in totaal 2,5 miljoen euro.

De Duitse internationals zijn zeker niet de eerste sporters die financiële hulp bieden voor de bestrijding van het coronavirus; zo maakte Tottenham Hotspur-aanvaller Son Heung-min bijna 75.000 euro over, gaf Juventus-verdediger Leonardo Bonucci 120.000 euro en doneerde Napoli-aanvaller Lorenzo Insigne 100.000 euro aan de ziekenhuizen in Napels.

NBA-speler Rudy Gobert maakte zelfs 450.000 euro over. De Fransman van Utah Jazz kreeg veel kritiek omdat hij grapte over het coronavirus. Enkele dagen later testte hij zelf positief.

[URL="https://www.nu.nl/coronavirus/6038493/d ... virus.html"]https://www.nu.nl/coronavirus/603849...ronavirus.html[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[B][IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]


Baasje in quarantaine laat hondje uit met op afstand bestuurbare drone[/B]


VIDEOEen man uit het Grieks-Turkse eiland Cyprus heeft een ingenieuze manier bedacht om zijn hondje toch uit te kunnen laten terwijl het baasje wegens de coronacrisis in thuisquarantaine zit. Vakis Demetriou bevestigde een drone aan de riem en liet het op afstand bestuurbare mini-helikoptertje vervolgens door een verlaten straat in de badplaats Limasol vliegen.

Het videootje, voorzien van de tekst ‘vijfde dag in quarantaine, blijf veilig thuis maar vergeet het geluk van je hond niet’, wordt op Facebook en Instagram massaal gedeeld en voorzien van de nodige commentaren. Zoals: ‘Slim, maar dit werkt helaas alleen bij kleine huisdieren’. Of: ‘Het liefste filmpje dat ik in deze donkere dagen zag’.

(Lang niet iedereen vertrouwt de beelden. Zo zou het hondje al eerder zijn getraind om zo te worden uitgelaten. De eigenaar heeft nog niet op die suggestie gereageerd. Ook niet op de vraag of hij vervolgens zelf de uitwerpselen van het keffertje is gaan opruimen. :D )

[URL="https://www.destentor.nl/buitenland/baa ... ~a4ab87b9/"]https://www.destentor.nl/buitenland/...rone~a4ab87b9/[/URL]
Billy

Bericht door Billy »

Echt of nep, geweldig :D
Kobus

Bericht door Kobus »

Vele honderden mensen hebben zich de afgelopen twee dagen bij het Rode Kruis gemeld omdat zij beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen hebben liggen die zij willen afstaan aan zorgmedewerkers.


Het Rode Kruis helpt de overheid met het inzamelen van medische beschermings- en hulpmiddelen die tijdens de coronacrisis hard nodig zijn. Door dit centraal te doen, komen de materialen terecht bij de zorginstellingen waar ze op dit moment het hardst nodig zijn.

Wie bijvoorbeeld mondkapjes, chirurgische maskers of beschermingsbrillen op voorraad heeft en deze wil afstaan, kan zich [URL="https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/ ... avirus-in/"]per e-mail melden[/URL] bij het Rode Kruis. Dit hebben de afgelopen dagen dus vele honderden Nederlanders, particulieren en ondernemers gedaan.

Zij worden vervolgens gebeld door vrijwilligers van het Rode Kruis, die controleren of de spullen inderdaad aan de criteria voldoen om op dit moment in de zorg gebruikt te worden.

[URL="https://www.nu.nl/coronavirus/6039423/h ... orten.html"]https://www.nu.nl/coronavirus/603942...-schorten.html[/URL]
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp