Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Positieve & bijzondere berichten die je tegenkomt

Voor alle puzzel-, plaatjes-, gein-, foto-, muziek-, click-, stem- en dat soort plezier onderwerpen
Kobus

Bericht door Kobus »

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]

Kunstenaar Arne Quinze schenkt groot bloemenschilderij aan Gents ziekenhuis: "Ik dank alle zorgverleners die iedere dag hun leven riskeren"

Kunstenaar Arne Quinze uit Sint-Martens-Latem schenkt een bloemenschilderij van 7 op 4 meter aan AZ Jan Palfijn in Gent. Als dank voor de inspanningen die hulpverleners leveren tijdens deze coronacrisis. Quinze zit zelf ook in quarantaine en voelde zich nutteloos. Dus schilderde hij dag en nacht om het kunstwerk af te krijgen. "We hebben kleur nodig nu in deze moeilijke periode."

Ik zag alle witte doeken en lakens uit de ramen hangen en vond dat zo'n ontzettend mooi gebaar als dank voor alle verplegers, dokters en schoonmaakploegen die zo hard hun best doen", legt Arne Quinze uit. "Maar een wit doek is voor mij een leeg canvas dat moet ingevuld worden. En omdat ik me de afgelopen dagen nogal nutteloos voelde en stil zitten niks voor mij is, besloot ik de afgelopen week dag en nacht te werken aan een groot schilderij met wilde bloemen."

[URL="https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/23 ... root-bloe/"]https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03...kt-groot-bloe/[/URL]

Kobus

Bericht door Kobus »

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https][IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]
Jongeman stuurt hond naar winkel voor zakje chips: "Intussen weet hij hoe het moet"

"Als dit geen goed begin van de dag is!" Zo reageerde Antonio Munoz onlangs toen duidelijk werd dat hij en zijn hond Chokis wereldnieuws geworden waren. De Mexicaan uit Monterrey had, net als vele van zijn landgenoten die door de coronacrisis verplicht moeten thuisblijven, enkele dagen voordien zijn chihuahua uitgestuurd naar een winkel aan de overkant van de straat waar hij woont.

Munoz had een briefje onder de halsband van de hond gestoken met de vraag voor een pakje 'Cheetos'’, vergezeld van het geld dat nodig was om te betalen. Op het briefje had hij ook vermeld dat, als de winkelbediende de hond niet goed zou aanpakken, hij wel eens bijtend uit de hoek zou kunnen komen.

Maar dat gebeurde dus niet en het winkelbezoek leverde een aantal opmerkelijke foto’s op die Munoz op zijn Facebookpagina publiceerde. Die werden daarna massaal gedeeld, vooral, zoals in diverse reacties te lezen stond, "omdat in deze triestige tijden elk positief nieuws deugd doet":

[URL="https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/27 ... ussen-wee/"]https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03...-intussen-wee/[/URL]

Kobus

Bericht door Kobus »

Toen Liverpool-trainer Jürgen Klopp de beelden voorbij zag komen van het zorgpersoneel in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis dat elkaar de klassieker [I]You’ll Never Walk Alone [/I]toezong, brak hij meteen. ‘Ik moest meteen huilen.

Het is ongelooflijk. Maar het laat alles zien: deze mensen werken niet alleen keihard, maar ze doen dat ook met zo'n ongelooflijk goede energie’.

Op de beelden is te zien hoe de zorgmedewerkers van het ziekenhuis elkaar op een wel heel bijzondere manier een hart onder de riem staken: door samen de klassieker You’ll Never Walk Alone te zingen. Door de quarantainemaatregelen werden ze door een deur van elkaar gescheiden, maar dat maakte de sfeer er niet minder om.

[URL="https://www.ad.nl/buitenland/liverpool- ... ~a87ac330/"]https://www.ad.nl/buitenland/liverpo...neel~a87ac330/[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

Opvallend initiatief in Ottenburg, de uitbater van de lokale supermarkt Spar, zet de boodschappen klaar voor zorgverleners die niet tijdig in de winkel raken. Zij kunnen hun boodschappen doorgeven en deze zelfs na sluitingstijd komen ophalen.

Uitbater Kris Fransoo hoorde dat mensen die in de zorgsector werken met onregelmatige of late uren, vaak in een lege supermarkt terecht komen. Daar wou hij iets doen. Mensen kunnen bellen of een bericht sturen en hij zet de boodschappen klaar. En er is veel vraag naar: "We hebben al een aantal bestellingen binnen en ze komen soms van heel ver."

Om de bestellingen allemaal tijdig klaar te krijgen, worden er dubbele shiften gewerkt. Ook z'n vier dochters springen in deze drukke tijden bij om de rekken van de winkels te vullen.

[URL="https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/19 ... pverlener/"]https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03...-hulpverlener/[/URL]
raimonnea

Bericht door raimonnea »

Pandemie voordelen

[B]KNMI: Lucht boven Nederland stuk schoner door coronamaatregelen[/B]

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","height":"381","width":"572","src":"https]

Door de sterke vermindering van bijvoorbeeld de hoeveelheid weg- en vliegverkeer is de lucht boven Nederland een stuk schoner dan in dezelfde periode vorig jaar, zo heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) berekend.

Doordat er sinds 16 maart minder verkeer is als gevolg van de coronamaatregelen en ook de industriële activiteit is verminderd, is de concentratie koolstofdioxide en stikstofdioxide boven Nederland met tussen de 20 en 60 procent afgenomen.

[URL="https://www.nu.nl/coronavirus/6040748/k ... lk_wrapper"]https://www.nu.nl/coronavirus/604074...l_talk_wrapper[/URL]

Zat vandaag met me zus te praten hoe ze de goede keuze had gemaakt om niet de stewardess opleiding te volgen toen ze een teenager was (teveel prikkels als verlegen kind). Achteraf hele smerige en onverantwoordelijke banensector, slecht voor het milieu/natuur, dier en mens. Maar dat zegt niemand tegen je als student, zelfs niet tot op heden, alles draait om The Money :ziek:. Morgen heb je helemaal geen planeet meer om op te leven.
Sara

Bericht door Sara »

Had Albert Einstein MS? Er zijn schijnbaar laesies in z'n hersenen gevonden, onlangs.

De tweet van Dr. Brandon Beaber:

[url]https://twitter.com/Brandon_Beaber/stat ... 7854398464[/url]

Kobus

Bericht door Kobus »

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]

Mevrouw Hoylaerts zei tegen de dokters: "Ik wil geen beademingstoestel. Hou dat maar voor de jongere patiënten. Ik heb al een mooi leven achter de rug."

Suzanne Hoylaerts (90) uit Lubbeek is plots wereldnieuws. Van Indië tot in de Verenigde Staten, wereldwijd hebben nieuwssites aandacht voor haar moedige beslissing. De vrouw overleed vorige week aan de gevolgen van het coronavirus:

[URL="https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/01 ... ongeren-g/"]https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04...an-jongeren-g/[/URL]

Kobus

Bericht door Kobus »

[B][IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]

Bemanning vliegdekschip neemt het op voor ontslagen commandant[/B]

Gisteren maakte de marine bekend dat de commandant werd ontslagen, vanwege een brief die hij had geschreven waarin hij kritiek uit op de aanpak van het coronavirus op zijn schip. Crozier deelde zijn brief volgens Modly met te veel mensen, waardoor de brief kon worden gelekt naar de media.

De commandant vroeg in de brief om evacuatie van zijn schip, omdat het coronavirus er snel werd overgedragen van de ene medewerker op de andere.In de brief schreef de commandant dat 'het niet nodig is om bemanningsleden te laten sterven in vredestijd'. Aan boord zou niet genoeg ruimte zijn voor zieke bemanningsleden om in zelf-isolatie te gaan.

Maar zijn verzoek om het enorme schip te evacueren werd niet gehonoreerd door Minister van Defensie Mark Esper. Die vond dat toen te voorbarig.


Inmiddels ligt het schip in de haven van het eiland Guam, zijn 93 besmettingen vastgesteld en gaan de meeste bemanningsleden toch van boord.

Het ontslag is inmiddels teruggedraaid. Hij wordt wel overgeplaatst, laat het ministerie van Defensie weten.

[URL="https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenl ... nt-ontslag"]https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buit...andant-ontslag[/URL]

[URL="https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenl ... raak-schip"]https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buit...uitbraak-schip[/URL]

Kobus

Bericht door Kobus »

[B]Juf Marleen ontroert kleuters van basisschool in Klein-Zundert met filmpje[/B]

‘De dagen zijn lang als je veel thuis moet zijn / Je mist nu je vriendjes en dat doet soms pijn’, zijn de eerste twee regels van het liedje van juffrouw Marleen. ,,Voor de jongste kinderen duurt een week al een eeuwigheid. Het is juist de leeftijd dat sociale ontwikkeling op gang komt. Dus dit is voor hen ook zeker een hele rare periode”, legt ze uit.

Ze nam het liedje op, om het vervolgens door te sturen naar de ouders. Marleen vond haar inspiratie bij een docent van de middelbare school van haar eigen zoon, die ook ‘Brabant’ van een andere tekst voorzag. Maar: andere doelgroep, dus ze paste de tekst flink aan. Alleen ‘En ik zit hier alleen in een te leeg lokaal / Ik heb heimwee naar jullie allemaal’ nam ze over van haar voorganger.

Verder is het puur gericht op het Sint Antonius. En toen, plots, dook er een ander filmpje op. Iemand begeleidde het liedje met piano. ,,Ik ging uit van een ouder, maar dat bleek dus niet zo te zijn”, klinkt het nog altijd verwonderd. Het is Jan-Willem Rozenboom, de pianist van: juist, Guus Meeuwis. ( [URL="https://www.facebook.com/watch/?ref=ext ... 5522478793"]https://www.facebook.com/watch/?ref=...11895522478793[/URL] )

[URL="https://www.ad.nl/breda/juf-marleen-ont ... ~a6a5a27e/"]https://www.ad.nl/breda/juf-marleen-...mpje~a6a5a27e/[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[B]Vakantiepark biedt gratis verblijf aan zorgpersoneel: 'Kan virus bij me dragen'[/B]


Vanwege de coronacrisis staan vakantieparken grotendeels leeg. RCN Vakantieparken biedt zorgmedewerkers de mogelijkheid om gratis te verblijven op de terreinen.

[URL="https://www.nu.nl/280075/video/vakantie ... ragen.html"]https://www.nu.nl/280075/video/vakan...me-dragen.html[/URL]

Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp