Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Forumregels

Hier staan de regels van het forum en vind je belangrijke mededelingen omtrent het forum terug
Helly

Forumregels

Bericht door Helly »

Hoewel de beheerders en de moderatoren van het MSweb forum zullen proberen om alle laakbare berichten uit dit forum te weren, is het voor ons onmogelijk om alle berichten te bekijken. Alle berichten komen voor rekening van de auteurs ervan, en geen van de medewerkers van het MSweb forum kan voor de inhoud van berichten verantwoordelijk worden gehouden.

Het is niet toegestaan om berichten te plaatsen die obsceen, grof, seksueel getint, haatdragend, racistisch of dreigend zijn, of anderszins in strijd met de wet. Heb respect voor elkaars mening en laat ieder in zijn/haar waarde.

Het gebruik van meerdere accounts door dezelfde persoon is verwarrend voor andere forumgebruikers en daarom niet wenselijk. Alleen na overleg met het forumbeheer wordt het aanmaken van een tweede account soms toegestaan.

Het forum is niet bedoeld voor commerciële doeleinden. Ongevraagde reclame-uitingen (en de eventueel daarvoor gedane registratie) worden onmiddellijk verwijderd.

Mocht je op een later moment besluiten om af te zien van gebruik van het forum dan wordt je account niet verwijderd, ook niet op verzoek. Je berichten blijven dus op het forum staan. Je kunt ze zelf achteraf wel wijzigen, maar niet weggooien.

Realiseer je dat iedereen op internet alle berichten op het forum kan lezen. Als je je privacy wilt beschermen, kun je dat doen door een niet te voor de hand liggende forumnaam te kiezen, je woonplaats en geboortedatum weg te laten, en een beetje na te denken over wat je schrijft.

Lees ook in de V&A waar je rekening mee moet houden om het forum leesbaar en bruikbaar te houden voor alle deelnemers.

De medewerkers van het MSweb forum behouden zich het recht voor om om welke reden dan ook topics te verwijderen, te wijzigen, te verplaatsen of te sluiten en/of personen de toegang tot het forum voor bepaalde of onbepaalde tijd te ontzeggen.

Laatste wijziging d.d. 26 april 2020

Als iedereen rekening houdt met de onderstaande punten helpt dat om de sfeer op het forum goed te houden:
-Gebruik alsjeblieft duidelijke topictitels, die je vraag of onderwerp goed weergeven. Dat maakt de kans dat je zinvolle reacties krijgt groter. Ook achteraf, als het topic al wat ouder is, hebben lezers meer aan topictitels die de strekking goed weergeven.

-Soms verandert een topic in de loop van de tijd langzamerhand van onderwerp / sfeer. Dat is niet heel erg, het is wat in ieder gesprek kan gebeuren. Probeer je toch zo nu en dan af te vragen of het misschien zinvol is om een nieuw topic te starten.

-Er doen mensen van allerlei pluimage mee aan het forum. Mensen met ernstige en met minder ernstige MS, ouderen en jongeren, mensen die alles van MS weten en mensen die er net voor het eerst van gehoord hebben, vrouwen en (een paar) mannen, mensen die druk in de weer zijn om alternatieve geneeswijzen te beproeven en mensen die daar heel sceptisch over zijn. En vaak gaat het over onderwerpen die belangrijk zijn voor ons, die veel emoties opwekken en soms ook meningsverschillen. We kennen elkaar veelal niet persoonlijk en ook dat maakt het soms moeilijk om elkaar goed te begrijpen. Bovendien is het niet zo eenvoudig om al schrijvend alle nuances van je idee weer te geven. Soms komen er daardoor dingen hard aan. Dat is niet altijd te voorkomen. Wel kun je je blijven afvragen hoe je bijdrage op iemand anders kan overkomen, en als je je gekwetst voelt, proberen opheldering te vragen. Op deze manier kunnen we zo goed mogelijk van elkaars kennis, ervaringen, lol en medeleven profiteren zonder al te veel ontploffingen.

-Als je op het forum om raad gevraagd hebt, vinden de mensen die daarop ingegaan zijn het vaak fijn als ze later van je horen wat je aan die raad gehad hebt.

Om het forum voor iedereen goed leesbaar te houden, zijn de volgende punten van belang:
-Een flink aantal mensen met MS heeft problemen met zien. Met name voor hen is het fijn als je in wat langere bijdrages regelmatig een lege regel zet, het liefst op een logische plaats, na één of meer zinnen. Op die manier is je verhaal voor een hoop mensen veel beter te lezen.

-Gebruik hoofdletters en dikke (bold) letters gerust om bepaalde woorden of uitdrukkingen te benadrukken, maar doe het met mate. Een te gretig gebruik hiervan komt bij veel anderen net zo aan als schreeuwen. Niet prettig dus!

-Omdat we het forum voor iedereen leesbaar willen houden, stellen we geen prijs op het gebruik van MSN-taal. Voorbeelden zijn lol, FF enzovoort.

-Licht je afkortingen toe. Mensen die nieuw zijn zullen dat vaak niet snappen. En wat voor jou een logische afkorting kan zijn, hoeft voor een ander niet zo vanzelfsprekend te zijn.

Disclaimer

De bijdragen op het forum van de forumdeelnemers vallen onder ieders eigen verantwoordelijkheid. Een team van moderatoren, aangesteld door de redactie, bewaakt de forumregels. Die forumregels zijn hier te vinden. De informatie op MSweb zelf is door de redactie op zorgvuldige wijze samengesteld. Lees ook onze disclaimer, in de rubriek MSweb -> Organisatie

Redactie MSweb

Privacy

Iedereen die op Internet komt heeft ook toegang tot het MSweb forum. Iedereen kan dus meelezen. Als je liever niet herkend wordt kun je een paar dingen doen: je kunt op het forum een schuilnaam gebruiken, en misschien wil je je woonplaats wel helemaal niet invullen bij registratie.

Normaal gesproken is je e-mailadres onzichtbaar, tenzij je dat zelf in een van de vakken hebt ingevuld die zichtbaar worden in je profiel. De e-mail adressen worden alleen gebruikt om je een mailtje te sturen als er een reactie op je vraag binnenkomt, als je dat wilt tenminste. Als je je e-mail-adres bekend maakt in een bijdrage, zal deze verwijderd worden door de moderatoren, dit om spam te voorkomen. Uitwisseling van mailadressen via een persoonlijk berichtje kan wel gewoon.