Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Positieve & bijzondere berichten die je tegenkomt

Voor alle puzzel-, plaatjes-, gein-, foto-, muziek-, click-, stem- en dat soort plezier onderwerpen
Kobus

Bericht door Kobus »

[B]Een wonder: straatbendes delen geen cocaïne maar meel uit in Kaapstad[/B]

Ook de bewoners van Kaapstad zijn in quarantaine en dat komt hard aan. Plots gebeurt er iets wonderbaarlijks.
Het begon met een noodkreet uit een van de armste en gevaarlijkste wijken van Kaapstad. Overleven was nog moeilijker geworden vanwege de lockdown. Mensen leden honger. En daarbij het dagelijkse geweld van de beruchtste drugsstraatbendes ter wereld; je zou voor minder de moed opgeven.

Maar dan, een wonder. The Americans en The Clever Kids - bendes die drugs pushen en elkaar uit het leven knallen - sluiten een bestand vanwege de coronacrisis. Beter nog: ze organiseren nu de distributie van bakmeel in plaats van die van cocaïne.

Andy Steel-Smith, een pastoraal jeugdwerker, wist niet wat hij hoorde toen hij werd gebeld door twee bendeleiders. Ze vertelden hem over de honger in hun afzetgebied. Steel-Smith dacht, zo zegt hij tegen de BBC: ,,Als deze gasten, boven aan de overlevingspiramide, al honger hebben, dan is het daaronder nog veel erger.’’ Hij ging met ze in zee. De dealers verdelen nu voedsel.

[URL="https://www.ad.nl/nlblijftthuis/een-won ... a5efea5c9/"]https://www.ad.nl/nlblijftthuis/een-...tad~a5efea5c9/[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[B]Britse veteraan van bijna honderd loopt achter rollator 12 miljoen pond bijeen voor artsen[/B]

Een 99-jarige Britse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog heeft al bijna 12 miljoen pond (pakweg 14 miljoen euro) ingezameld voor artsen en verplegers door achter zijn rollator rondjes in zijn tuin te lopen. Tom Moore, een kapitein die in India heeft gediend, wordt inmiddels gesponsord door meer dan 600.000 mensen uit de hele wereld.

Oorspronkelijk was de veteraan van plan om duizend pond voor een liefdadigheidsinstelling op te halen als dank voor zijn behandeling van kanker en herstel van een gebroken heup. Maar inmiddels nadert hij de grens van 12 miljoen pond en gaat het geld naar zorgmedewerkers die het zwaar hebben tijdens de bestrijding van het coronavirus.

,,In de laatste oorlog waren het soldaten in uniform aan de frontlinie. Dit keer bestaat ons leger uit dokters en verpleegsters in uniformen”, zei Moore eerder bij een Britse ochtendshow.

[URL="https://www.ad.nl/buitenland/britse-vet ... ~a6fa16a9/"]https://www.ad.nl/buitenland/britse-...tsen~a6fa16a9/[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[B][IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https]

Verhalen vanaf de wensambulance: nog één keer genieten in leeg Madurodam[/B]

Al ruim dertien jaar lang laat Stichting Ambulance Wens de laatste wens van ongeneeslijk zieke mensen in vervulling gaan. Ook in coronatijd rijden de vrijwilligers van de speciale ambulancedienst patiënten naar plekken of evenementen, die zij voor hun dood nog één keer willen zien of meemaken. Dit is het bijzondere verhaal van oprichter Kees Veldboer.

Een kankerpatiënt uit Waddinxveen wilde begin deze maand nog graag met zijn zoontje naar Madurodam. Hoewel het Haagse modelpretpark gesloten was vanwege de coronamaatregelen, gingen de deuren speciaal voor het gezin open. Hetzelfde deed een Nijmeegs theater vier weken geleden, waardoor een opa zijn kleindochter nog eenmaal kon horen zingen.

Hartverscheurend was vorige week het verzoek van een jonge vrouw (1996) uit Veldhoven, die bij de uitvaart van haar kindje wilde zijn.

Deze recente voorbeelden kenmerken de diversiteit aan verhalen waarmee Stichting Ambulance Wens dagelijks te maken heeft. Bijna geen wens of verzoek is hetzelfde.


Het verhaal begon in 2006. Kees Veldboer was al twintig jaar ambulancebroeder toen hij een terminaal zieke zeeman moest vervoeren. Die patiënt wilde graag nog één keer op een schip varen en dus regelde Veldboer een vaartocht door de Rotterdamse haven voor de man. Die dag veranderde Veldboers leven.

Hij richtte de [URL="https://www.ambulancewens.nl/"]Stichting Ambulance Wens[/URL] op, waar hij nog steeds directeur van is en waar inmiddels 270 medische geschoolde vrijwilligers voor werken. Met zeven ambulances brengen zij ruim tweeduizend patiënten per jaar naar plekken in heel Nederland en het buitenland. "We gaan overal naartoe waar we met de ambulance kunnen komen", vertelt de zestigjarige Rotterdammer wiens motto is: "Niet kletsen maar gewoon doen!"

Vaak moet het ook snel, omdat het gaat om mensen die elk moment kunnen overlijden. "We zijn eens een uur na een bevalling in Leiden met de moeder en haar pasgeboren baby naar Groningen gereden, zodat een doodzieke vrouw haar kleinkind nog kon zien", vertelt Veldboer.


Patiënten hoeven niets te betalen, hoe groot of klein de wens ook is. De kosten worden gedekt met geld, dat de stichting ontvangt uit giften en donaties. Jaarlijks gaat het om ongeveer 600.000 euro.


[URL="https://www.nu.nl/weekend/6045223/verha ... rodam.html"]https://www.nu.nl/weekend/6045223/ve...madurodam.html[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[video=youtube_share;ALbKo6pnWmk]https]


One World: Together At Home - un événement spécial en direct

Artiesten als Taylor Swift, Jennifer Lopez, Alicia Keys, Sam Smith, Usher en Pharrell Williams verlenen hun medewerking aan de show. De special wordt gepresenteerd door Amerikaanse talkshowhosts Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel en Stephen Colbert. Tijdens de twee uur durende show zal door middel van persoonlijke verhalen van onder meer medisch personeel worden stilgestaan bij de impact van het coronavirus.

Artsen, verpleegkundigen en gezinnen van over de hele wereld vertellen over hun ervaringen met de pandemie. Daarnaast zullen figuren uit Sesamstraat tijdens de show mensen wereldwijd aanzetten acties te steunen in de internationale strijd tegen Covid-19.

[URL="https://www.zeelandnet.nl/nieuws/arties ... -one-world"]https://www.zeelandnet.nl/nieuws/art...fiet-one-world[/URL]
Kobus

Bericht door Kobus »

[B]Britse veteraan (99) die miljoenen ophaalde voert nu ook Britse hitlijst aan[/B]

Tom Moore, de 99-jarige Britse oorlogsveteraan die al bijna 30 miljoen pond (ruim 34 miljoen euro) ophaalde voor de gezondheidszorg in zijn land, is de oudste persoon ooit met een nummer 1-hit in Groot-Brittannië.

Het duet van Moore met Michael Ball heeft de Canadese zanger The Weeknd van de eerste positie verdreven. "Mijn kleinkinderen kunnen niet geloven dat ik de hitlijsten bestorm", zegt Moore tegen de [I][URL="https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-52415966"]BBC[/URL][/I].
-+
[URL="https://www.nu.nl/muziek/6047227/britse ... t-aan.html"]https://www.nu.nl/muziek/6047227/bri...lijst-aan.html[/URL]


[URL]https://youtu.be/LcouA_oWsnU[/URL]

toevoegen via link , gaat niet meer ??
raimonnea

Bericht door raimonnea »

:vriendjes:bijzonder

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","height":"420","width":"559","src":"https]

[B]Aandoenlijk: verdwaald kalfje sluit zich aan bij kudde paarden[/B]

Een bijzonder tafereeltje op de Slikken van Flakkee, op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Een heckrundkalfje was de kudde kwijt en sloot zich maar aan bij een oudere fjordenmerrie. Het paard liet het allemaal kalmpjes toe. ,,Dat is erg uitzonderlijk’’, vertelt Ilona Noorlander, boswachter bij Staatsbosbeheer.

[url]https://www.ad.nl/voorne-putten/aandoen ... ~a6f50377/[/url]


raimonnea

Bericht door raimonnea »

Afbeelding

Ad brengt overleden echtgenote met fiets naar crematorium: ‘Dit past bij haar, bij ons’

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... club-fiets
Tevy

Re: Positieve & bijzondere berichten die je tegenkomt

Bericht door Tevy »

Wat een prachtige, persoonlijke manier, maar het verhaal dat ze van plan waren eigenlijk te gaan genieten van het pensioen maakt het ook heel triest. :hmmm:
raimonnea

Mooi gebaar

Bericht door raimonnea »

Afbeelding

Wat lief! Deze modezaak laat bezoekers van Voedselbank gratis shoppen.
Een aantal cliënten van de Voedselbank Den Bosch kan rekenen op een mooi gebaar vanuit de binnenstad. Modezaak Ravage geeft de mensen de gelegenheid om gratis te shoppen in de winkel in deze crisistijden.

https://www.ad.nl/dossier-nlblijftthuis ... ~a545b51e/
raimonnea

Minder slacht(offers)

Bericht door raimonnea »

Afbeelding

Slachterij Vion in Groenlo per direct dicht: bijna kwart personeel heeft corona.
De slachterij van Vion in Groenlo is per direct gesloten. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bij coronatests onder het personeel bleek dat van de 212 geteste personeelsleden er 45 besmet zijn met het virus. Het betreft vooral arbeidsmigranten.

https://www.ad.nl/binnenland/slachterij ... ~a17a180f/
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp