Opgelet! Vanaf donderdagavond 15 april tot en met vrijdag 16 april wordt het forum verhuisd naar een andere provider. Het kan betekenen dat het forum dan even niet bereikbaar is. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

WMO consulent

MS medicatie en gerelateerde andere medicatie, hulp en hulpmiddelen
Gebruikersavatar
AngelNoa
Berichten: 1619
Lid geworden op: 17 mar 2012, 19:23
Locatie: Omg. Rotterdam

WMO consulent

Bericht door AngelNoa »

Ik lees elders op het forum (en heb het al eerder gehoord) dat mensen een WMO-consulent hebben.
Hoe dan?? :confused:

Mij is door WMO een indicatie thuishulp toezegd, maar verder heb ik geen contact met wie dan ook van de WMO.

Hoe zit dat bij jullie en wat doet zo iemand dan? :weetniet:
groetjes,
Angelique


~every scar i have makes me who i am~
Jrs77
Berichten: 1483
Lid geworden op: 15 nov 2014, 16:14
Locatie: Noord-Brabant

Re: WMO consulent

Bericht door Jrs77 »

De WMO-consulent is een eerste aanspreekpunt van de gemeente, over alles wat met de WMO te maken heeft. Bij mij is zij geweest voor het zogenaamde 'keukentafelgesprek', toen om een rolstoel en sportvoorziening (basketbalrolstoel) te bespreken.

Later heb ik direct met haar contact gezocht voor thuishulp en een traplift, en later voor een handbike met ondersteuning. Van haar heb ik een direct telefoonnummer. In mijn gemeente is per wijk iemand toegewezen. Als je een goede hebt, kan ze met je meedenken over dingen die voor jou het leven iets makkelijker kunnen maken (en anderen zijn vooral bezig om de hand op de knip te houden ;)).

Misschien kan je naar de afdeling WMO van je gemeente bellen, en vragen wie het voor jou is? Het kan verstandig zijn om nu vast kennis te maken; als je in de toekomst meer via de WMO nodig hebt, is het goed als zij jouw situatie kennen, en jij weet wie je tegenover je hebt.
Knillis
Berichten: 6583
Lid geworden op: 17 dec 2008, 11:00
Locatie: Apeldoorn

Re: WMO consulent

Bericht door Knillis »

Ik heb zelf eigenlijk nooit contact met iemand van de WMO. Als ik vragen heb met betrekking tot hulp dan wel aanpassingen of een rolstoel maak ik een afspraak met mijn ergotherapeute en zij regelt de aanvraag etc.

Er zijn in mijn gemeente wel wijkteams die daarvoor het eerste aanspreekpunt zijn maar daar heb ik niet echt heel veel vertrouwen in.

Maar misschien heb ik het geluk dat mijn ergotherapeute iemand is met heel veel ervaring en met een enorme inzet.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Antoinette
Berichten: 1763
Lid geworden op: 22 nov 2005, 23:00
Locatie: in de groene taille van Limburg.
Contacteer:

Re: WMO consulent

Bericht door Antoinette »

(en anderen zijn vooral bezig om de hand op de knip te houden ;)).
Die ervaring heb ik dus. Nadat ik al meer dan 20 jaar een scootmobiel via het WMO verstrekt heb gekregen (en 4 heb 'versleten') kreeg ik plots geen meer. Ik werd bloednerveus van dat welles/nietes spel. Ik kon niet meer van huis, kwam niet verder dan mijn tuin en de poort. Tot ik het zat was. Manlief en ik zijn naar de mobiliteitswereld gereden waar ik een scootmobiel gekocht heb. De volgende morgen werd hij al geleverd. :joepie:
scootmobiel.jpg
scootmobiel.jpg (7.81 KiB) 637 keer bekeken
Hetzelfde gold voor de traplift. Zelf moeten aanschaffen.

Natuurlijk hangt aan alles een prijskaartje maar wij, mijn man en ik, hebben jaren keihard gewerkt en een zakcentje opzij gelegd voor noodgevallen. Nou, dit was dus een noodgeval.

Ik heb de hele zomer kunnen genieten van mijn scootertochtjes die mij door bos, veld en dorp voeren.

Met het WMO heb ik niets meer te maken. Dat eeuwige gehakketak. Ook de douchehulp heb ik zelf geregeld bij een particuliere instantie (en die krijg ik gelukkig van mijn zorgverzekeraar vergoed).

Ik wens je veel succes.
Neem eens een kijkje op mijn website: www.antoinettekersten.nl
Marina
Berichten: 722
Lid geworden op: 04 okt 2019, 11:07

Re: WMO consulent

Bericht door Marina »

Ik vermoed dat je daarvoor zelf contact met je gemeente/WMO moet opnemen.

Bij mijn beschikking voor een rolstoelgeschikte woning (2 jaar geleden) stond in de begeleidende brief dat ik een WMO-consulent toegewezen zou krijgen. Ik heb verder nooit meer iets gehoord hiervan, maar mijn aanvragen voor zowel mijn elektrische driewielfiets als de woning heb ik via een casemanager van het adviesbureau van het revalidatiecentrum, waar ik na mijn diagnose een traject heb gevolgd, gedaan. Zij hebben korte lijntjes naar de Gemeente/WMO namelijk.
Gebruikersavatar
AngelNoa
Berichten: 1619
Lid geworden op: 17 mar 2012, 19:23
Locatie: Omg. Rotterdam

Re: WMO consulent

Bericht door AngelNoa »

bedankt voor alle reacties.

ik denk dat ik dan geen consulent nodig heb verder op dit moment.
Er is geen sprake van een rolstoel, revalidatie, ergo of wat dan ook.

Ik was in de veronderstelling dat jullie, op het moment dat blijkt dat je chronisch ziek bent, een soort van automatisch met iemand in contact waren gekomen die je met van alles hielp qua uitzoeken en ondersteunen.

hier in de gemeente kan je voor zover ik weer niet zomaar even met Wmo bellen. Je moet dan naar de gemeentewijzer en die gaan verder kijken hoe of wat. Kost lekker veel energie elke keer van kastje naar muur...

en voor andere dingen moet je weer bij de sociale dienst zijn, die we ook niet hebben want die zit tegenwoordig in bij de volgende gemeente.

afijn...voor mij dus op dit moment niet nodig om me hier verder druk om te maken geloof ik ;-)
groetjes,
Angelique


~every scar i have makes me who i am~
leeuwtje-nl
Berichten: 4221
Lid geworden op: 05 dec 2010, 10:23
Locatie: Omgeving Utrecht/ FR

Re: WMO consulent

Bericht door leeuwtje-nl »

Hoi Angel, bij mij zit er 2-3x per week ook iemand van de WMO op een inloopspreekuur. Is ook niet ideaal, maar dan heb je in elk geval rechtstreeks contact met WMO en zij wijzen je dan eventueel een consulent toe in jouw wijk. Dus mocht je ooit behoefte hebben aan informatie of onverhoopt toch aan hulpmiddelen toe zijn, dan kun je ook even naar die spreekuren kijken bij jou in de buurt. Dat lijntje is iets korter dan via de gemeente.
Jrs77
Berichten: 1483
Lid geworden op: 15 nov 2014, 16:14
Locatie: Noord-Brabant

Re: WMO consulent

Bericht door Jrs77 »

AngelNoa schreef: 24 aug 2020, 06:37 afijn...voor mij dus op dit moment niet nodig om me hier verder druk om te maken geloof ik ;-)
Of misschien juist wel; op het moment dat je plotseling wel die hulp nodig hebt, heb je helemaal geen energie om dit uit te zoeken. Dan kan je beter vooraf uitgezocht hebben waar en bij wie je moet zijn. Je kan ook naar MEE in jouw regio bellen, en vragen om een kennismakingsgesprek en te 'weten waar je moet zijn als...'.

Zodra je plotseling hulp nodig hebt, ga je erg blij zijn dat je dit vooraf hebt uitgezocht.
Dat was ik ook, toen ik na een val ineen volledig rolstoelafhankelijk werd en wel hulp nodig had.
'Regeren is vooruitzien' ;)
Gebruikersavatar
AngelNoa
Berichten: 1619
Lid geworden op: 17 mar 2012, 19:23
Locatie: Omg. Rotterdam

Re: WMO consulent

Bericht door AngelNoa »

als ik een keer beter in mijn energie zit, zal ik eens kijken of er zoiets als een inloopspreekuur is en inderdaad; van te voren dingen weten kan heel handig zijn. Maar ik kom elke keer geen stap verder en dat werkt niet motiverend ;-)

momenteel gaat er weer veel energie naar de sociale dienst ivm inkomen/tegemoetkomingen. Ik dacht dat je in nederland niet lager qua loon kon krijgen dan met een bijstandsuitkering, maar als ik me niet vergis blijk ik daar per maand netto 50 euro onder te zitten...dus dat heeft even voorrang! Moet je eens kijken wat je misloopt met zoveel geld...en ik maar lenen en touwtjes aan elkaar knopen...dit wil ik echt eerst uitgezocht hebben.
groetjes,
Angelique


~every scar i have makes me who i am~
Jrs77
Berichten: 1483
Lid geworden op: 15 nov 2014, 16:14
Locatie: Noord-Brabant

Re: WMO consulent

Bericht door Jrs77 »

AngelNoa schreef: 25 aug 2020, 06:43 momenteel gaat er weer veel energie naar de sociale dienst ivm inkomen/tegemoetkomingen.
Helemaal een reden om even naar MEE (https://www.mee.nl/) te bellen; waarschijnlijk kunnen ze je ook daarbij helpen.

Mijn contact met hen was erg positief; Ik had verwacht dat ze er vooral zouden zijn voor mensen die zelf echt weinig geregeld krijgen. Maar ik kreeg een doortastende, proactieve dame op bezoek die ter plekke de juiste telefoontjes pleegde. Allemaal met mensen die ze al kende; ze wist precies waar ze moest zijn. Ze hebben mij echt goed geholpen.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp