Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Webinar over Onrust in het brein na COVID-19

Diagnose MS, symptomen, medische onderzoeken, behandelingen (ja of nee) en revalidatie
MSweb

Webinar over Onrust in het brein na COVID-19

Bericht door MSweb »

Onrust in het brein na COVID-19
Een gevolg van het coronavirus of ons eigen immuunsysteem?

Na twee succesvolle Thought for Food webinars keert Brein in Beeld op woensdag 21 april terug met de volgende webinar: “Onrust in het brein na COVID-19: een gevolg van het coronavirus of ons eigen immuunsysteem?”.

Professor en patholoog Paul van der Valk zal ons meenemen in het onderzoek dat hij en zijn team doen en hoe zij in samenwerking met de hersenbank een poging hebben gedaan om meer te leren over COVID-19 en het brein.

Een unieke kijk op dit recente COVID-19 onderzoek: Hoe kwamen professor en patholoog Paul van der Valk en zijn team achter de effecten van een besmetting met Covid-19 in de hersenen? Dit en meer hoor je tijdens de aankomende ‘Thought for Food’!

We krijgen bij de webinar een uniek kijkje in hoe er wordt samengewerkt met de Nederlandse hersenbank om onderzoek te doen naar menselijk hersenweefsel. Waarom en hoe wordt menselijk hersenweefsel verzameld? Tegen wat voor problemen kan je hierbij aanlopen en welke technieken worden er gebruikt om het verkregen hersenweefsel te onderzoeken? Al deze vragen zullen aan bod komen in de webinar.

De sessie zal worden gemodereerd door Hanneke Hulst en gedurende de webinar is er genoeg ruimte om al je vragen over dit spannende onderwerp te stellen via de chat.

Meld je aan via het inschrijfformulier: https://forms.gle/H8cpJyfz7FXQcZdeA

Wat? Interactieve live webinar tijdens je lunchuur!
Wanneer? Woensdag 21 april van 12.15-13.00 uur

Wie? Professor en patholoog Paul van der Valk. (lees hier een interview op MSweb met Paul van der Valk https://msweb.nl/ms-onderzoek/in-neder ... aar-ms-42/.