Coronavirus

Over gezin, familie, vriendschappen, vervoer en andere dagelijkse zaken
Gebruikersavatar
Klick
Berichten: 3440
Lid geworden op: 15 apr 2016, 09:42
Locatie: leeftijd = jaar ms

Re: Coronavirus

Bericht door Klick »

Willem schreef: 29 apr 2022, 10:15 Ik kan je alleen beloven dat dat is hoe het mij verging, maar ik zie geen enkele reden waarom het jou niet zou lukken. Er is inmiddels geen tekort aan prikken meer zoals een poosje geleden.
Succes! Ik hou mijn vingers voor je gekruisd🤞
ik heb netjes naar waarheid alle vragen ingevuld en online een afspraak kunnen maken voor a.s. dinsdag :ja: :ja: ik ga alvast duimen 🙊
Gebruikersavatar
Klick
Berichten: 3440
Lid geworden op: 15 apr 2016, 09:42
Locatie: leeftijd = jaar ms

Re: Coronavirus

Bericht door Klick »

ik heb de vaccinatie gekregen!!! voldoe aan geen enkele risicogroep en heb nergens gelogen. online had ik netjes een afspraak gemaakt en op de locatie wordt alleen naar die uitdraai gekeken.
verder aangegeven dat ik geen levend vaccin mag en door.. amper hoeven wachten.. geen rollator op die locatie dus een vrouw heeft me in een rolstoel gereden.

@Willem super bedankt voor de tip! het was de rit meer dan waard!
:feest:
Willem
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 jan 2022, 17:58

Re: Coronavirus

Bericht door Willem »

Fijn dat het heeft gewerkt!
Gebruikersavatar
Sara
Berichten: 3979
Lid geworden op: 06 jul 2000, 22:00
Locatie: Voorschoten
Contacteer:

Re: Coronavirus

Bericht door Sara »

In de nieuwsbrief van de MSVereniging staat dat 'wij' recht hebben op keuze van het vaccin, omdat het erop lijkt dat Moderna bij ons veel meer kan op verergering van MS-klachten geeft.

Bovendien doet het RIVM de oproep om bijwerkingen echt te melden bij Lareb.
Op 7 februari jl. riepen wij onze achterban op een vragenlijst in te vullen over ervaringen met de boostervaccinaties. Hierop is door bijna 1.700 mensen gereageerd.

Deze enquête was bedoeld om een indruk te krijgen van de verschillen in reacties op het Pfizer-vaccin versus het Moderna-vaccin. Indicatief lijkt het erop dat het Moderna-vaccin, in een veel hogere frequentie en mate, een verergering geeft van aan MS-gerelateerde klachten plus dat het ook veel ernstiger griepachtige klachten geeft in vergelijking met het Pfizer-vaccin. Inmiddels hebben we de resultaten van de enquête gedeeld en besproken met de Medische Adviescommissie van MS Vereniging Nederland, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Bijwerkingencentrum Lareb.

Het heeft ons even tijd gekost om met de juiste persoon bij het RIVM in contact te komen. Maar na het tot stand brengen van het contact heeft het RIVM gelijk actie ondernomen.

Dit betekent dat vanaf nu alle GGD-artsen mensen met MS een vrije keuze zullen geven voor wat betreft het Moderna- of Pfizer-vaccin bij het zetten van de (tweede) booster. U zult hier wel om moeten vragen bij de GGD-arts.

Verder ziet ook het RIVM het belang in van het doen van verder onderzoek naar welk type vaccin het meest veilig is voor mensen met MS. We hebben met het RIVM afgesproken dat we zo spoedig mogelijk contact zullen zoeken met de beroepsgroep om het een en ander verder te bespreken.

Ook heeft het RIVM, na overleg met Bijwerkingencentrum Lareb, ons nogmaals verzocht om de leden op te roepen om bijwerkingen op de vaccinaties te melden (https://www.lareb.nl). Het Bijwerkingencentrum Lareb verzamelt al deze meldingen en communiceert eventuele signalen van veel voorkomende bijwerkingen aan de relevante instanties. Op basis van deze signalen zal het vaccinatiebeleid door de overheid bij mensen met MS zo nodig worden aangepast.

Wij houden jullie op de hoogte!
Edit: ik zie nu pas dat dit ook op MSweb staat: https://msweb.nl/actueel/dossiers/coron ... ies-en-ms/

Jammer dat 't ontbreekt op de voorpagina bij 'Nieuw op MSweb'
leeuwtje-nl
Berichten: 4292
Lid geworden op: 05 dec 2010, 10:23
Locatie: Omgeving Utrecht/ FR

Re: Coronavirus

Bericht door leeuwtje-nl »

Brief van het ziekenhuis dat ik prik 5 kan halen!
Gebruikersavatar
Dango
Berichten: 309
Lid geworden op: 17 feb 2015, 10:42

Re: Coronavirus

Bericht door Dango »

Ik heb pas een positieve test gehad , mijn partner en jongste dochter op zaterdag en zondag een positieve ggd test ,.zondag middag/avond bammm daar kwam hij binnen en benen als pudding en 3 dagen op bed gelegen en daarna nog 1 week beroerd en na 2 weken is de "benauwdheid" ook weg , heeft in totaal wel 3 weken geduurd voordat ik me okay voelde.

Het gaat gelukkig weer een stuk beter en energie komt ook weer langzaam terug.

Al met al was het even pittig maar om hiervoor nou een land meerdere malen in een lockdown te gooien lijkt mij slechter voor de gezondheid dan je imuum systeem een natuurlijke boost te geven.

Begrijp me niet verkeerd , er zijn er genoeg mensen aan overleden maar kijk eens naar de leeftijdsgroep en onderliggende ziekte (ja ik heb RRMS en ben gevaccineerd)

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp