Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Coronavirus

Over gezin, familie, vriendschappen, vervoer en andere dagelijkse zaken
Klick

Re: Coronavirus

Bericht door Klick »

Willem schreef: 29 apr 2022, 10:15 Ik kan je alleen beloven dat dat is hoe het mij verging, maar ik zie geen enkele reden waarom het jou niet zou lukken. Er is inmiddels geen tekort aan prikken meer zoals een poosje geleden.
Succes! Ik hou mijn vingers voor je gekruisd🤞
ik heb netjes naar waarheid alle vragen ingevuld en online een afspraak kunnen maken voor a.s. dinsdag :ja: :ja: ik ga alvast duimen 🙊
Klick

Re: Coronavirus

Bericht door Klick »

ik heb de vaccinatie gekregen!!! voldoe aan geen enkele risicogroep en heb nergens gelogen. online had ik netjes een afspraak gemaakt en op de locatie wordt alleen naar die uitdraai gekeken.
verder aangegeven dat ik geen levend vaccin mag en door.. amper hoeven wachten.. geen rollator op die locatie dus een vrouw heeft me in een rolstoel gereden.

@Willem super bedankt voor de tip! het was de rit meer dan waard!
:feest:
Willem

Re: Coronavirus

Bericht door Willem »

Fijn dat het heeft gewerkt!
Sara

Re: Coronavirus

Bericht door Sara »

In de nieuwsbrief van de MSVereniging staat dat 'wij' recht hebben op keuze van het vaccin, omdat het erop lijkt dat Moderna bij ons veel meer kan op verergering van MS-klachten geeft.

Bovendien doet het RIVM de oproep om bijwerkingen echt te melden bij Lareb.
Op 7 februari jl. riepen wij onze achterban op een vragenlijst in te vullen over ervaringen met de boostervaccinaties. Hierop is door bijna 1.700 mensen gereageerd.

Deze enquête was bedoeld om een indruk te krijgen van de verschillen in reacties op het Pfizer-vaccin versus het Moderna-vaccin. Indicatief lijkt het erop dat het Moderna-vaccin, in een veel hogere frequentie en mate, een verergering geeft van aan MS-gerelateerde klachten plus dat het ook veel ernstiger griepachtige klachten geeft in vergelijking met het Pfizer-vaccin. Inmiddels hebben we de resultaten van de enquête gedeeld en besproken met de Medische Adviescommissie van MS Vereniging Nederland, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Bijwerkingencentrum Lareb.

Het heeft ons even tijd gekost om met de juiste persoon bij het RIVM in contact te komen. Maar na het tot stand brengen van het contact heeft het RIVM gelijk actie ondernomen.

Dit betekent dat vanaf nu alle GGD-artsen mensen met MS een vrije keuze zullen geven voor wat betreft het Moderna- of Pfizer-vaccin bij het zetten van de (tweede) booster. U zult hier wel om moeten vragen bij de GGD-arts.

Verder ziet ook het RIVM het belang in van het doen van verder onderzoek naar welk type vaccin het meest veilig is voor mensen met MS. We hebben met het RIVM afgesproken dat we zo spoedig mogelijk contact zullen zoeken met de beroepsgroep om het een en ander verder te bespreken.

Ook heeft het RIVM, na overleg met Bijwerkingencentrum Lareb, ons nogmaals verzocht om de leden op te roepen om bijwerkingen op de vaccinaties te melden (https://www.lareb.nl). Het Bijwerkingencentrum Lareb verzamelt al deze meldingen en communiceert eventuele signalen van veel voorkomende bijwerkingen aan de relevante instanties. Op basis van deze signalen zal het vaccinatiebeleid door de overheid bij mensen met MS zo nodig worden aangepast.

Wij houden jullie op de hoogte!
Edit: ik zie nu pas dat dit ook op MSweb staat: https://msweb.nl/actueel/dossiers/coron ... ies-en-ms/

Jammer dat 't ontbreekt op de voorpagina bij 'Nieuw op MSweb'
leeuwtje-nl

Re: Coronavirus

Bericht door leeuwtje-nl »

Brief van het ziekenhuis dat ik prik 5 kan halen!
Dango

Re: Coronavirus

Bericht door Dango »

Ik heb pas een positieve test gehad , mijn partner en jongste dochter op zaterdag en zondag een positieve ggd test ,.zondag middag/avond bammm daar kwam hij binnen en benen als pudding en 3 dagen op bed gelegen en daarna nog 1 week beroerd en na 2 weken is de "benauwdheid" ook weg , heeft in totaal wel 3 weken geduurd voordat ik me okay voelde.

Het gaat gelukkig weer een stuk beter en energie komt ook weer langzaam terug.

Al met al was het even pittig maar om hiervoor nou een land meerdere malen in een lockdown te gooien lijkt mij slechter voor de gezondheid dan je imuum systeem een natuurlijke boost te geven.

Begrijp me niet verkeerd , er zijn er genoeg mensen aan overleden maar kijk eens naar de leeftijdsgroep en onderliggende ziekte (ja ik heb RRMS en ben gevaccineerd)





Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

AngelNoa

Re: Coronavirus

Bericht door AngelNoa »

schoonzusje heeft vorige week corona gehad...meer en meer hoor ik mensen die corona krijgen...maand of misschien 2 geleden vond mijn neuro een extra boorster niet nodig, nu denk ik; had ik maar...

mijn eerste booster was nl januari, ik hoopte het over de zomer heen te tillen maar zou nu toch wel een extra willen. Netjes GGS gebeld, maar MS en als helemala zonder medicatie staat niet op de lijst. Alleen als je specialist iets van een toestemming oid geeft, kan ik een speciale GGD-lijn bellen en dan mogelijk een afspraak maken.

maar als ik jullie zo lees kan ik beter gewoon naar een priklocatie, daar iets invullen en hopen dat ik de booster krijg?

en áls ik al keuze krijg...geen idee wat ik moet kiezen. Beide vaccinaties waren pfeizer, booster was moderna...ik had het idee dat ik de allereerste keer de meeste klachten had en in januari de minste...
Ikke1201

Re: Coronavirus

Bericht door Ikke1201 »

Hej @AngelNoa ,

Ik heb 4x pfizer gehad mijn eerste 3 voordat ik wist dat ik ms heb. De 4e na overleg met neuroloog en terwijl ik behandeld wordt met tysabri.

Hopelijk krijg je ook een booster en kom je eruit qua keuze.

Hier in Zweden is er geen keuze zo ver ik weet krijgt iedereen Pfizer.
Marina

Re: Coronavirus

Bericht door Marina »

Ik slik MS-medicatie, had een brief gekregen van het ziekenhuis voor een herhaalprik voor mensen 'met een afweerstoornis'. Afgelopen vrijdag eerst mijn booster (vierde prik) gaan halen en ga over 3 maanden zeker de herhaalprik halen, want de besmettingen lopen idd. weer aardig op en ook in mijn omgeving krijgen steeds meer mensen corona.

Binnengelopen bij een priklocatie waar je geen afspraak hoeft te maken. In de brief stond al dat je, helaas, geen keuze hebt tussen Pfeizer en Moderna (geen uitzonderingen bekend).

Je kunt het proberen, op de gok naar een priklocatie, hoop dat het je lukt, maar vrees dat je, op dit moment nog, geen keuze hebt tussen Pfeizer of Moderna.
Klick

Re: Coronavirus

Bericht door Klick »

@AngelNoa
maak online een afspraak! ga niet zonder afspraak naar een locatie en vul online alles naar waarheid in. (heb ik ook gedaan)
dan krijg je een afspraak en kun je waarschijnlijk morgen nog terecht.

ik heb uitgelegd dat ik ms heb en niet lang kan stilstaan. toen ze me naar een arts wilde sturen heb ik dit ook weer gezegd en toen ging het snel voor ik het wist zat ik in een rolstoel en werd ik naar de prikdame gereden.

als je alles op de locatie doet, moet alsnog alles ingevuld en duurt het daar zijn langer. als je al een afspraak hebt, kijkt niemand meer naar of je wel in een risico groep valt (val ik formeel ook niet in!)

en als je diagnose ms hebt heb je wel de keuze tussen pfizer of moderna. zie bericht op de website vd vereniging. gewoon zeggen wat je wil!
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp