Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Maak openbaar vervoer toegankelijk, teken de petitie

Over gezin, familie, vriendschappen, vervoer en andere dagelijkse zaken
Marina

Maak openbaar vervoer toegankelijk, teken de petitie

Bericht door Marina »

"Het OV wordt steeds minder toegankelijk, terwijl reizen voor gehandicapte mensen nog altijd een opgave is. Liften vallen steeds uit. Reisassistentie laat veel gaten vallen. Ontoegankelijke locaties worden als toegankelijk gemarkeerd om aan het doel te voldoen, maar grote gaten tussen trein en perron creëren gevaarlijke situaties.

Dit kan niet zo langer. We willen een compleet en daadwerkelijke toegankelijk OV voor het eind van 2030 en daarom eisen we het volgende:

1. Openbaar vervoer moet in 2030 van begin tot eind toegankelijk zijn voor gehandicapte mensen.

2. Het plan over hoe het OV volledig toegankelijk wordt in 2030 moet goedkeuring krijgen van een werkgroep voor en door gehandicapte mensen zelf en moet in praktijk toetsbaar zijn. Als het plan in hun visie in praktijk nog steeds ontoegankelijk is, is het doel niet gehaald.

3. Totdat openbaar vervoer volledig toegankelijk en klantvriendelijk is richting gehandicapte mensen moeten gehandicapte mensen korting krijgen.


Waarom is dit belangrijk?

Voor gehandicapte mensen is zonder problemen van A naar B reizen niet gegarandeerd. Ze ervaren veel problemen wanneer ze ergens naar toe willen reizen, of stranden zelfs. Om de reis te regelen moet een gehandicapte persoon veel extra werk doen in vergelijking met andere medereizigers, om vervolgens tussen koffers en fietsen gezet alsof ze geen reizigers zijn maar bagage.

Gehandicapte mensen moeten ook gewoon hun dingen kunnen doen. Naar hun werk kunnen. Naar het ziekenhuis. Of gewoon eens op stap kunnen naar een event. Openbaar vervoer is ontoegankelijk vervoer echter, en ook dingen als valys komen met veel problemen en ontoegankelijkheid. Gehandicapte mensen worden zo opgesloten binnen hun gemeentes.

Lees de rest van onze eisen: https://medium.com/@SlaapkamerActivist/ ... ab1caf3917"


Teken de petitie hier:
https://actie.degoedezaak.org/petitions ... egankelijk


Zie ook: https://www.nu.nl/binnenland/6234153/re ... rking.html
Sara

Re: Maak openbaar vervoer toegankelijk, teken de petitie

Bericht door Sara »

Gedaan, en gedeeld natuurlijk!
Gebruikersavatar
Qanuk00
Berichten: 531
Lid geworden op: 25 apr 2020, 15:53

Re: Maak openbaar vervoer toegankelijk, teken de petitie

Bericht door Qanuk00 »

Getekend! :zon:
Accept what is,
Let go of what was,
Have faith in what will be.
Marina

Re: Maak openbaar vervoer toegankelijk, teken de petitie

Bericht door Marina »

:goed: :goed:


Staatssecretaris van Infrastructuur Heijnen sloot gisteren een akkoord met OV-bedrijven en landelijke en regionale politiek. Dit akkoord moet ertoe leiden dat het openbaar vervoer in 2040 toegankelijker is voor mensen met een beperking.
Dat duurt te lang. Tekenen dus, beste mensen :bravo: !
Moekesolar

Re: Maak openbaar vervoer toegankelijk, teken de petitie

Bericht door Moekesolar »

Ik heb getekend. Zijn jullie afhankelijk van het ov door de ms?
Laatst gewijzigd door Moekesolar op 11 nov 2022, 12:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Marina

Re: Maak openbaar vervoer toegankelijk, teken de petitie

Bericht door Marina »

:goed: @Moekesolar

Persoonlijk ben ik niet door de MS afhankelijk geworden van het openbaar vervoer, maar heb ik nooit een auto gehad.


Het aanvullend openbaar vervoer (AOV) is een alternatief voor het reguliere OV maar dat wordt steeds verder uitgekleed. Dit jaar zijn de uren die je per jaar kunt reizen met het AOV (bij het vervoersbedrijf Valys bijv.) weer verminderd. Wil je meer uren reizen dan betaal je meer dan het gebruikelijke OV-tarief.

Ook komt het regelmatig voor dat het AOV niet op tijd is waardoor mensen te laat zijn of afspraken missen bijv.
Verder wordt er, naast gewone auto's, ook veel gereden met busjes waar het moeilijk in- en uitstappen is door de hoogte en smalle treetjes. Terwijl de doelgroep van het AOV mensen met een (fysieke) beperking is.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp