Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Neuropatische pijn

Diagnose MS, symptomen, medische onderzoeken, behandelingen (ja of nee) en revalidatie
Steenbokje76

Re: Neuropatische pijn

Bericht door Steenbokje76 »

@Fratema
Wat naar dat je deze klachten hebt. Ik vind het heel goed dat je het er niet bij laat zitten.
Ik heb ook zo mijn mening over de huidige zorg. Voor mijn gevoel word je steeds meer een nummer ipv een mens/patient met een ernstige ziekte.
Steeds minder persoonlijk contact... uiteraard is er drukte in de zorg, dat weet ik allemaal wel, maar het wordt er niet beter op.
Goed dat je voor een second opion gaat.
Ik denk dat daarom ook veel mensen met pijn en andere kwalen blijven zitten.
Voel zelf ook steeds een drempel om aan de medische bel te trekken als er iets met me is..
Maar doe het uiteindelijk wel..met tegenzin.. Terwijl ik toch een assertief persoon ben.

Maar kan voor voorstellen dat er ook mensen zijn die dan maar met pijn of andere ongemakken blijven zitten. En dat vind ik hele nare gedachte.

Succes :goed: en uiteraard sterkte met de pijn.
Toeter
Berichten: 1862
Lid geworden op: 06 jul 2012, 14:05
Locatie: Groene hart

Re: Neuropatische pijn

Bericht door Toeter »

Hielspoor is een verkalking en ontsteking van de peesplaat en het komt door slechte doorbloeding van je voeten. Het is zeker niet tijdelijk. Als het niet behandelt wordt gaat het steeds verder.

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je voeten lang op dezelfde manier hebben gestaan.

Maar ik ben geen fysio of arts.

Sterkte met dit proces!
Fratema

Re: Neuropatische pijn

Bericht door Fratema »

Update: neuroloog wil niet meewerken, denk dat dat niet goed voor mij is (grrrrrrrrrrrrrrrrrr, ik ben toch geen randdebiel). Dus morgen de huisarts inschakelen.

En door
Nessa

Re: Neuropatische pijn

Bericht door Nessa »

@Fratema Hielspoor kan ook ontstaan als je veel zit, je voeten een afwijkende vorm hebben (plat of juist hol) of als je achillespees of kuitspier te kort is. Ook dat zijn allemaal dingen die de peesplaat onder de voet op spanning zetten.

Hielspoor is dus zeker niet uit te sluiten. En dat paracetamol helpt, is ook een aanwijzing dat de pijn geen neurologische oorsprong heeft. Ik vind de reactie van de neuroloog dus begrijpelijk.
(Dat wil niet zeggen dat MS geen rol speelt, want een trigger voor de pijn lijkt druk te zijn en dat lijkt wel een neurologische reactie. Maar daar kan de neuroloog niks aan doen.)

Het is wel iets om nader te laten onderzoeken. Naast de huisarts zou een bezoekje aan een podotherapeut of fysio gespecialiseerd in voetklachten daarvoor nuttig kunnen zijn. Mocht dat niet helpen, dan heb je ook weer een vollediger verhaal richting de neuroloog. Sterkte!
Fratema

Re: Neuropatische pijn

Bericht door Fratema »

Dank je voor deze wijze woorden. Mijn neuro heeft inmiddels laten blijken niet te willen meewerken aan een second opinion overdracht dus nu ligt het weer bij de huisarts, Die had een tijdje terug al toegezegd dat hij in dat geval zou inspringen. Pffffffffffff Ondertussen blijkt mijn hielpijn verrassend uit te pakken. Het doet nu regelmatig zeer aan de voorvoet en links :boos:

Tegelijk blijkt ouderwets rekken en strekken wel enig verlichtend effect te hebben.
Em Nieuwenburg

Re: Neuropatische pijn

Bericht door Em Nieuwenburg »

Ik hoorde van mijn fysiotherapeut dat shockwave therapie erg effectief is bij hielspoor, dus misschien kun je bij jouw praktijk daar nog informatie over inwinnen?
rianneke3

Re: Neuropatische pijn

Bericht door rianneke3 »

Heb je cbd capsules gedacht. Lage dosering beginnen. En een paar weken de kans geven. Bij mij helpt het tegen pijn.

Verstuurd vanaf mijn SM-A326B met Tapatalk

Fratema

Re: Neuropatische pijn

Bericht door Fratema »

Tijd voor een update

Ik worstel al jaren met, soms heftige voetpijn. Van alles geprobeerd en niets werkte echt goed. Maar, nu ben ik hoopvoller dan ooit. Het middel heet Duloxetine Xiromed 30 mg en werkt geweldig, Ik gebruik het nu bijna 2 weken en ik kan langere tijd mijn schoenen aanhouding en slaap beter! Het is een capsule die enigszins lijkt op Nortriptiline en Amytriptilline maar het heeft een minder negatief effect op mijn stavermogen. Wat die anderen wel hebben. Vanaf vandaag ga ik er twee per dag gebruiken en dan maar zien hoe dat uitpakt.

Dit medicijn is mij voorgeschreven door de pijnpoli van het Deventer ziekenhuis
Toeter
Berichten: 1862
Lid geworden op: 06 jul 2012, 14:05
Locatie: Groene hart

Re: Neuropatische pijn

Bericht door Toeter »

Wat goed om te horen dat je iets hebt gevonden wat verlichting geeft @Fratema! :joepie:
Klick

Re: Neuropatische pijn

Bericht door Klick »

@Fratema wauw gaaf! goed om te lezen!
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp