Algemeen gevoel en frustratie

Diagnose MS, symptomen, medische onderzoeken, behandelingen (ja of nee) en revalidatie
Job
Berichten: 270
Lid geworden op: 06 okt 2016, 09:07

Re: Algemeen gevoel en frustratie

Bericht door Job »

Dankjewel allemaal, voor de nuttige feedback. Voor de juiste beeldvorming vermeld ik graag dat ik het niet helemaal alleen hoef te doen, want zoals ik het gisteren heb omschreven is een tikkeltje te somber.
Er komt iedere ochtend iemand van de thuiszorg om mijn man te helpen met douchen en aankleden. Dat scheelt al veel. Ik doe dat alleen zelf als hij heel vroeg in het ziekenhuis moet zijn.
De rest: toiletgang, medicijnen, koken, ontbijt en lunch verzorgen, het huishouden, het zorgen voor de huisdieren en s avonds weer naar bed, dat is voor mijn rekening. Af en toe doet mijn man wel eens een klein taakje, maar dan moet ik hem wel alles aanreiken.
Wat ik ook heb kunnen regelen is een logeerweek in een verpleeghuis, zodat ik in die week tot rust kan komen. Daar kijk ik enorm naar uit.
Gebruikersavatar
Marina
Berichten: 1483
Lid geworden op: 04 okt 2019, 11:07

Re: Algemeen gevoel en frustratie

Bericht door Marina »

@Job misschien is het handig om eens te kijken ook naar wat een organisatie voor de ondersteuning van mantelzorgers voor je kan betekenen: https://www.mantelzorg.nl/organisatie-in-de-buurt/ En er bestaat ook nog "respijtzorg" waarbij je zorgtaken (tijdelijk of op regelmatige basis) worden overgenomen door hulpverleners of vrijwilligers: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... rg-krijgen.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp