Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

sporten

Alles omtrent werk en uitkeringen
m113

sporten

Bericht door m113 »

hallo,

ik zit op fitniss.ik heb last van soms trillende handen en ataxie (evenwichtsstoornis).
nu heb ik begrepen dat het beste werkt als je spieren opbouwt.
maar mijn vraag is:

welke apparaten zzijn hiervoor goed?
Anna1975

Bericht door Anna1975 »

Welke apparaten voor jou persoonlijk haalbaar zijn en geschikt zijn, kunnen wij denk ik moeilijk bepalen. Je zou de instructeurs bij de sportschool om advies kunnen vragen, maar nog beter zou zijn je huisarts of specialist te vragen om een verwijzing voor de fysiotherapeut.

Zoek dan een praktijk waar ook een oefenzaal is met fitnessapparatuur, zodat je samen met de fysio een op jou afgestemd programma kunt uitwerken dat je daarna(ast) zelf bij de sportschool in de praktijk kunt brengen.

Loop je dan tegen problemen op, dan kan je met de fysio overleggen wat wijsheid is. Er zijn trouwens ook fysiotherapeuten die ook medische fitness bij een sportschool aanbieden.
Gokkie

Bericht door Gokkie »

Ik heb geen enkel idee welke apparaten goed kunnen zijn maar ik raad je wel aan om lichte gewichten te gebruiken en vaker de bewegingen te doen dan zware gewichten te gebruiken en maar een aantal keren te doen. Je bouwt je spieren op deze manier veel gemakkelijker en gezonder. ;)
M&MS

Bericht door M&MS »

Op de sportschool kunnen ze je wel adviseren.

Denk erom dat je beter een oefening langer kan doen dan zwaarder.

Ik overweeg om weer eens te gaan. Ik zit bij bijna alle oefeningen in de lichtste of een na lichtste stand. Er is een oefening of 2 waar ik langzaam verzwaar om dan weer terug te gaan naar de oude stand.

Maar voor het kweken van spieren is het niet nodig, gewoon de oefening wat vaker herhalen.

Ik heb ook Ataxie (in de handen, armen en romp) en aangezien mijn romp de meeste problemen geeft, kijk ik met name naar oefeningen voor buik- en rugspieren.

Maar ataxie kan overal zitten. Mijn handen en armen maken mij met name erg onhandig. En daar moet je rekening mee houden bij de oefeningen/.
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp