Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Pijnlijke nek

Diagnose MS, symptomen, medische onderzoeken, behandelingen (ja of nee) en revalidatie
Sylvia1

Bericht door Sylvia1 »

Dat ben ik met je eens, Saskia. Oxazepam is idd niet iets om dagelijks te gebruiken, maar als het je niet lukt om voldoende te ontspannen, kan het voor een enkele keer wel verlichting bieden.
Sara

Bericht door Sara »

E.R.,

als je denkt dat ontspannen helpt (en dat is vaak zo bij rug- en zeker bij nekproblemen), zou je dat wellicht kunnen aankaarten bij het revalidatiecentrum. Bij het reva-centrum waar ik was boden ze ontspanningslessen aan. Iemand met ook MS, die tegelijkertijd met mij revalideerde heeft daar gebruik van gemaakt. Wellicht dat ze bij jou ook zo iets aanbieden.
Saskia18

Bericht door Saskia18 »

Dat is een goed idee, Sara! Ik heb ook een ontspanningscursus gedaan. Dit is bijna drie jaar geleden, maar ik heb er nog steeds profijt van.

Je leert er onder andere hoe je je aandacht op iets anders kunt richten, zodat de pijn (én stress uiteraard) minder wordt.

Ik heb geen idee of dit bij ernstige nekklachten zal helpen. Er zal toch een houding gevonden moeten worden, waarbij de pijn het minst zal zijn wanneer je met dergelijke oefeningen begint.
Sara

Bericht door Sara »

ik heb 't ook gedaan, al heel lang geleden, maar dan 'gewoon' bij een fysiotherapeut. Er zijn er met een zgn psychosomatische specialisatie.

Ik heb er ook erg veel baat bij, nog steeds, al is 't maar dat ik me nu beter bewust ben van m'n spierspanning en op tijd maatregelen kan nemen. 't vergde wel een tijdje oefenen, maar nu is 't een fluitje van een cent, m'n spieren ontspannen :)

Of 't echt helpt bij ernstige nekklachten, geen idee. Mijn nekklachten waren destijds wel de aanleiding, en bij mij heeft 't geholpen. Natuurlijk is iedereen anders. Maarrrrrrrrr ook als niet (voldoende) helpt, heb je toch een vaardigheid waar je altijd nog wat aan hebt.
E.R.

Bericht door E.R. »

[QUOTE=Sara;837710]E.R.,

als je denkt dat ontspannen helpt (en dat is vaak zo bij rug- en zeker bij nekproblemen), zou je dat wellicht kunnen aankaarten bij het revalidatiecentrum. Bij het reva-centrum waar ik was boden ze ontspanningslessen aan. Iemand met ook MS, die tegelijkertijd met mij revalideerde heeft daar gebruik van gemaakt. Wellicht dat ze bij jou ook zo iets aanbieden.[/QUOTE]

[COLOR="Blue"]Ik heb het vandaag aangekaart bij mijn behandelende revalidatiearts i.o. Ze gaat uitzoeken of ze dat bij de Vogellanden ook geven en ze gaat het bek/rugpijn probleem in het team aankaarten om aan te kijken wat ze als team kunnen betekenen.

Bedankt voor het advies/ de adviezen!:goed:

gr,
ER
[/COLOR]
E.R.

Bericht door E.R. »

[COLOR="Blue"]vraagje:
Heeft iemand goede ervaringen met Lyrica voor deze klachten??

gr, E.R.[/COLOR]
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp