Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Cholesterol

Diagnose MS, symptomen, medische onderzoeken, behandelingen (ja of nee) en revalidatie
Saskia18

Bericht door Saskia18 »

Je kunt het in ieder geval via een homeopatisch / orthomoleculair arts krijgen, doch ook rechtstreeks bestellen bij De Rode Roos.
Mien

hmmm

Bericht door Mien »

hmmm

[QUOTE=joge;842120]Yep; ik slik het niet voor (tegen) cholesterol. Maar tegen MS leasies! Huisarts begrijpt het; neuro is wat onverschillig: baat het niet, dan schaadt het niet...[/QUOTE]

Als er een middel is dat flink ingrijpt op de lichamelijke biochemische processen, dan is het een statine...

Ik zou dus nooit beweren van statines dat ze niet schaden, integendeel! (by the way:cholesterol heeft natuurlijk ook [URL="http://www.voedingswaardetabel.nl/watiswat/cholesterol/"]een functie!
[/URL]
joge

Bericht door joge »

Het is in ieder geval een middel dat goed bekend is: staat in de top drie van geslikte medicatie in NL. Als het wat doet tegen nieuwe leasies, dan slik ik het vele malen liever dan de gebruikelijke MS medicatie te gebruiken.
annette54

ieder maakt zijn/haar eigen keuzes

Bericht door annette54 »

ieder maakt zijn/haar eigen keuzes

[url]http://www.vsn.nl/myocafe/reaction.php? ... =85#108491[/url]
joge

Bericht door joge »

Don't panic; deze bijwerking is bekend en komt zeer zelden voor.

[url]http://www.apotheek.nl/Medische_informa ... 4&rId=1217[/url]


---------------citaat--------------

[I]Op welke bijwerkingen moet ik letten?

Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Zeer zelden

Spierpijn, gewrichtspijn, spierzwakte en spierkramp. Meestal is dit onschuldig, maar zeer zelden kan dit wijzen op een ernstige bijwerking op de spieren.

De verschijnselen van deze ernstige bijwerking zijn spierpijn, spierzwakte, algemeen ziek voelen, koorts, misselijkheid en braken. De spierpijn zit meestal in de kuiten of onderrug, maar ook het gehele lichaam kan zeer doen.

Overleg met uw arts als u onverklaarbare spierpijn heeft. Als deze spierpijn door het medicijn komt, kan de arts eventueel de dosering verlagen of een ander medicijn voorschrijven. Als u last krijgt van ernstige verschijnselen, moet u zo snel mogelijk uw arts raadplegen.[/I]
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp