Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

blaasontsteking

Diagnose MS, symptomen, medische onderzoeken, behandelingen (ja of nee) en revalidatie
Ruitje † 17-03-2019

Bericht door Ruitje † 17-03-2019 »

Een blaasontsteking moet je niet onderschatten als je ms hebt.

Ik heb gisteren de huisartsenpost gebeld. Heb een blaasontsteking en wilde niet wachten tot dinsdagmorgen met het bellen van de huisarts.
De assistente van de HAP vond het wijs dat ik belde. Ik heb nu een antibioticakuur.

Mijn vorige blaasontsteking was eind december en ik kreeg daardoor een flinke schub. Dat wil ik niet nog een keer uitlokken.
weegschaal

Bericht door weegschaal »

ik heb 5 weken geleden een schub gehad en ben daarvoor behandeld met een 3-daagse predkuur. Na die tijd wel gevoelsstoornissen gekregen enn deze zijn afgelopen week heel erg verergerd door eerst een blaar en nu blaasontsteking. Ik heb net de hap post gebeld en krijg een andere kuur die wat meer bacterieen aanpakt. Ik hoop echt dat deze gaat werken.
Knillis

Bericht door Knillis »

Dat is ook een vervelende bijkomstigheid bij een blaasontsteking.

In principe moet mijn urine bij een vermoeden van blaasontsteking in het ziekenhuis op kweek worden gezet. Het duurt daardoor 5 dagen voor bekend is welke bacteriën de ontsteking veroorzaken.

Men kan dan gericht gaan bestrijden met precies de juiste kuur.

Maar vaak heb ik er zo'n last van dat ik het toch maar gauw bij de huisarts breng en dan een kuur krijg. Over het algemeen gaat dat goed maar soms werkt dat dus niet.

Vijf dagen moeten wachten op een uitslag - tja het schijnt niet vlugger te kunnen - is soms echt te lang.:moe:

Sterkte, ik hoop dat deze kuur gaat aanslaan.
neuron

urineweg infectie (blaasontsteking)

Bericht door neuron »

urineweg infectie (blaasontsteking)

Op 9-10 mei heeft de Engelse MS vereniging haar 60 jarig bestaan gevierd met een congres
[B]Bringing the research community together to beat MS[/B]

Een van de onderwerpen was:
[B]Real progress in managing the bladder in MS[/B]
James Malone-Lee
University College London

[QUOTE]Benefitting from a research grant for the MS Society we have applied recent discoveries about the diagnosis and microbiology of urinary infection to people suffering from MS.

Much to our surprise we found an extremely high prevalence of undiagnosed urinary tract infection amongst MS sufferers with lower urinary tract symptoms.

It would seem that in many cases the infections had been present for years.

We found that people were invariably affected by mixed microbial infections which would be dismissed as contamination by most laboratories.

During an observational study we treated these infections with protracted antibiotic courses, sometimes using combined antimicrobials, and observed remarkable changes in bladder symptoms, and more importantly, general system health and the impact of MS symptoms (F=10, df=2, p<.0001).

We were able to reduce the use of intermittent self-cauterisation substantially to (12%) of patients.

We obviated the use of urodynamics and other invasive investigations.

These findings are now subject to randomised controlled trial.

A key finding was that there was a marked dose-response relationship in the therapeutic effect, which dictates high antibiotic doses.

A previous MS Society sponsored study conducted here comes to our rescue on this point.

We discovered the remarkable properties of topical bladder therapeutics by administration of drugs directly into the bladder.

Hence we are now working with non-engineers in order to develop new formulations specifically for MS sufferers which will reduce invasive bladder access, for this purpose, to a minimum.[/QUOTE]

[B]Kortom[/B] het komt erop neer dat urineweginfecties veel en veel vaker bij MSers voorkomen dan wordt gedacht/gediagnostiseerd.

De klachten van een urineweginfectie/blaasontsteking komen ook verdacht veel overeen met klachten die toegeschreven worden aan MS.

Voorts komen urineweginfecties vaak terug. Waarschijnlijk is de infectie niet echt weg. Dat patroon zou doorbroken moeten worden.

Aan urineweginfecties bij MSers moet dus ook in Nederland veel en veel en veel meer aandacht worden besteed.

In een ander onderzoek concludeert deze Engelse hoogleraar [B]James Malone-Lee[/B] dat de dipstrip waarmee een urineweginfectie wordt gediagnostiseerd [B]erg onbetrouwbaar[/B] is.

Kweken is beter, maar ja dat duurt dus 5 dagen.

.
Sara

Bericht door Sara »

Goeie info!

Ik heb even een link bij gezocht: [url]http://www.slideshare.net/gavingiovanno ... 3-brochure[/url]
Ruitje † 17-03-2019

Bericht door Ruitje † 17-03-2019 »

Zeer interessante info.

Zou er ook meer blaasontsteking bij mensen met ms zijn doordat hun blaas vaak niet goed meer werkt en ze veel last hebben van retentie? Retentie is ook een trigger voor een blaasontsteking...

Ik heb de laatste maanden meer last van retentie. Ik katheteriseer dan ook, maar misschien moet ik dat vaker gaan doen per dag.
neuron

Bericht door neuron »

[QUOTE=Ruitje;913753]
Ik heb de laatste maanden meer last van retentie. Ik katheteriseer dan ook, maar misschien moet ik dat vaker gaan doen per dag.[/QUOTE]

Of misschien juist een goeie kweek laten maken zoals Prof James Malone-Lee voorstelt en dan laten behandelen met een hogere dosis, een kuur die langer duurt of een combinatie van verschillende antibiotica.

Hij heeft zich gespecialiseerd in incontinentie en urineweg infectie.

Is er een Nederlandse uroloog die zich hierin heeft gespecialiseerd?

.
Kobus

Bericht door Kobus »

[QUOTE=neuron;913760]Of misschien juist een goeie kweek laten maken zoals Prof James Malone-Lee voorstelt en dan laten behandelen met een hogere dosis, een kuur die langer duurt of een combinatie van verschillende antibiotica.

Hij heeft zich gespecialiseerd in incontinentie en urineweg infectie.

Is er een Nederlandse uroloog die zich hierin heeft gespecialiseerd?

.[/QUOTE]

Direct een goede kweek laten maken : volgens mij moeten we af van dat "snoepjes idee" bij anti-biotica (dus heel selectief er mee om springen/ want anti-biotica heeft ook nadelen )
poeky

Bericht door poeky »

Twee weken geleden kreeg ik pijn onder in mijn buik.
Tegen de middag leek het net of alles er aan de onderkant uitgetrokken werd.:gek:
Ik had toen zo'n pijn dat ik bijna niet kon lopen. Het waren meer pijnscheuten. Om de paar minuten naar de wc. Van de pijn, want echt plassen kon ik niet.

Op een gegeven werd het beetje dat er kwam steeds donkerder van kleur, totdat het echt rood werd. Plassen deed geen pijn, en s'avonds was alles weer normaal.
Ook de pijn in mijn buik was weg. Dus geen dokter er voor geraadpleegd.

Was dit misschien ook een blaasontsteking? Ik heb nog geen definitieve diagnose, alleen mogelijk ms. Ben nog met de gangbare onderzoeken bezig.
Groetjes
Knillis

Bericht door Knillis »

Mijn ervaring is dat als je eenmaal een blaasontsteking hebt - en zeker als er sprake is van zichtbaar bloed in de urine - het niet uit zichzelf weer overgaat. En zeker niet na één nacht.

Dus wat dat geweest zou kunnen zijn, geen idee?

Zou het iets met je menstruatie te maken kunnen hebben (doorbraakbloeding)?
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp