Per 1 februari is dit forum niet meer actief. Je account en bijbehorende gegevens op dit forum zijn daarom verwijderd. Oude berichten kun je nog wel nalezen. We zien je eind februari graag terug in de nieuwe community van MS.nl. Meer informatie lees je op MS.nl of in dit topic.

Invloed farmaceutische industrie op onderzoek

Alles omtrent voeding en supplementen
ducaatje

Invloed farmaceutische industrie op onderzoek

Bericht door ducaatje »

Mocht dit onder het verkeerde deel van het forum staan, excuses.

Afgelopen woensdag is door de SP een rapport gepresenteerd over de invloed van de farmaceutische industrie op onderzoeken in de medische wereld.

Dit is het rapport: [URL="http://www.sp.nl/nieuws/nwsoverz/div/on ... nnaars.pdf"]http://www.sp.nl/nieuws/nwsoverz/div/on ... nnaars.pdf[/URL]


De heer Ivan wolffers (arts en publicist in de Volkskrant) hield een voordracht, tijdens de presentatie van dit rapport:

[URL="http://www.sp.nl/partij/theorie/opinies/opinie163.stm"]http://www.sp.nl/partij/theorie/opinies/opinie163.stm[/URL]


Ik zet express de hele tekst niet hier neer, maar een stuk wil ik toch uit zijn voordracht halen:

[I]Waar nauwelijks nog andere middelen beschikbaar zijn, is het logisch dat onderzoekers ook steeds meer zijn gaan samenwerken met de farmaceutische industrie.

Elke zichzelf respecterende onderzoeker moet nu eenmaal ook echt onderzoek doen en liefst goed en groot onderzoek. Maar dat kost geld. De overheid heeft het niet.

De farmaceutische industrie voorziet daar echter met genoegen in. Ze creëert daardoor een nog steviger band met medische onderzoekers. Het kan daarmee het onderzoek sturen in een door haar gewenste richting.

En tenslotte kan men mee ontwikkelen aan een cultuur waarin 'hard onderzoek' bepalend is voor de medische praktijk.[/I]