Vitamine D - deel 5

Alles omtrent voeding en supplementen
Linda vm
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 dec 2008, 19:13
Locatie: Stadskanaal

Re: Vitamine D - deel 5

Bericht door Linda vm »

Mijn vit D is 175 nmol/L door dagelijks 10.000 iu vit D te nemen. Dit is een bewezen veilige dosering.
In Nederland houd het volgens De gezondheidsraad echt op bij 5.000 iu per dag (Deze instantie houd alle huisarts aan het lijntje)

Mijn dosering baseer ik op de literatuurstudie van George Jelink, en zijn methodiek van Overcomming MS. Hij adviseert 150-225 nmol/l als goede niveau bij MS. In Afrika is in 100 tot 150 nmol/l normaal. https://vitamindwiki.com/Vitamin+D+leve ... can+tribes

Intrigerend vind ik dat op het forum van de internationale OMS groep, iemand een opkomende schub de kop indrukte door een paar dagen 20.000 IU vit D te nemen...

Mijn neuroloog en huisarts waren over de zeik. Er werd mij Dringend Geadviseerd terug te gaan naar max 5.000 iu per dag. Alles begon weer te tintelen, dus dat heb ik maar 3 dagen gedaan en toen ben ik weer naar 10.000 IU gegaan.

Dokters zijn bang voor hypercalcemie.
Ze weten serieus niet vanaf welke bloed waarde of dosering er hypercalcemie optreed. Dat komt namelijk bijna niet voor met vit D, dus er is ook weinig over vastgelegd. Wel weet ik dat bij het Coimbria protocol( onder medische begeleiding en calcium arm dieet) er gewerkt wordt met MEGA doseringen vit D, zonder schadelijke gevolgen.

In België, Universiteit Antwerpen, wordt gewerkt aan een vaccin tegen MS. met vit D wordt het immuum systeem bijgeschoold. https://www.uza.be/MS. Vit D kan meer als nu wordt erkend, heb ik het gevoel.
Sinds 2008 het Swank Dieet, va 2020 aangevuld met OMS ( Jelinek)
Gebruikersavatar
Antoinette
Berichten: 1792
Lid geworden op: 22 nov 2005, 23:00
Locatie: in de groene taille van Limburg.
Contacteer:

Re: Vitamine D - deel 5

Bericht door Antoinette »

Linda vm

:thumbup:
Neem eens een kijkje op mijn website: www.antoinettekersten.nl
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp