Cis aanval? Paniek

Voor vragen en ervaringen omtrent het zoeken naar een/de diagnose
Job
Berichten: 221
Lid geworden op: 06 okt 2016, 09:07

Re: Cis aanval? Paniek

Bericht door Job »

Ik denk dat je klachten voornamelijk veroorzaakt worden door stress. Tintelende handen en voeten worden meestal veroorzaakt door hyperventilatie.

Tintelingen veroorzaakt door MS manifesteren zich meestal in 1 lichaamsdeel. Trillingen herken ik wel, maar vooral wanneer ik, tegen beter weten in, teveel van mijn lichaam eis, en met een diagnose op zak heb ik wellicht in jouw ogen makkelijk praten.

Ik denk dat je het in de psychische hoek moet zoeken en hulp moet vragen bij je huisarts. Ik wens je heel veel sterkte en de juiste hulp om verder te kunnen.
Marcel1984
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 okt 2019, 20:44

Re: Cis aanval? Paniek

Bericht door Marcel1984 »

Dag Allemaal,

Vorigweek bij de huisarts geweest en mijn verhaal gedaan en uitgelegd waar ik mee zat en dat ik bang ben voor MS hij vertelde me dat ik sensorische klachten heb en geen neurologische klachten klopt dit? Hij zei dat ik me teveel met MS bezig hou en dat ik me er niet zo op moet focussen.

Heb namelijk ook het rare gevoel in mijn linkerbeen dat niet weggaat ene keer wel goed ene keer weer niet heb dit nu al een jaartje ene keer meer als de ander heb het gevoel dat die minder aan kan. Ik ben zelf autospuiter van beroep en als ik soms een autospuit en door de knieën moet om de onderkant te raken met spuiten voel ik mijn linkerbeen dat minder is tintelig gevoel zeg of minder krachtiger zeg maar ,dat heb ik ook met mijn handen als ik bijv telefoon in mijn handen heb beginnen ze te tintelen.

Mijn klachten:

-Spiertrillingen
-Wazig zien
-Raargevoel linkerbeen
-Tintelingen
-Oorsuizen
-Soms overmatig speeksel
-Bij inspanning gaan spieren meer trillen

Dit alles is gekomen nadat het begonnen is. Als ik sommige verhalen hier lees komt het identiek over als die van mij vandaar dat ik me zorgen maak om MS.

Mvg
Gebruikersavatar
D-Cheryl
Berichten: 1507
Lid geworden op: 22 nov 2011, 13:24
Locatie: Achterhoek

Re: Cis aanval? Paniek

Bericht door D-Cheryl »

Ik zou de conclusie van je huisarts durven ondersteunen, dit is geen overduidelijk MS-beeld.

Vaak komen die gevoelsstoornissen erbij, ze staan bijna nooit alleen. Het gaat samen met niet meer kunnen lopen, of bv helemaal niet meer kunnen zien, of plotseling in je broek plassen.

Het zou kunnen dat als je onder de auto ligt, of anders in een wat rare houding, er een zenuw bekneld raakt. Maar dan is het lokaal, niet centraal vanuit de hersenen.
Dat is denk ik het verschil dat je huisarts ook bedoelt.
'Cuz they can // call me crazy if I fail // All the chance that I need // Is one-in-a-million // And they can call me brilliant // If I succeed
Marcel1984
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 okt 2019, 20:44

Re: Cis aanval? Paniek

Bericht door Marcel1984 »

Hallo iedereen,

Misschien een rare vraag maar mijn vraag is meer voor de mannen bedoelt wie heeft last van erectiestoornissen? En is dit gelijk ontstaan nadat je ms gerelateerde klachten had of is dit in der loop de tijd ontstaan hier ben ik wel heel erg benieuwd na. Kan hier verder niks vinden op het forum. Op het internet lees je hier meer over dat je seksuele klachten krijgt. Ik heb namelijk zelf ook seksuele klachten nadat ik mijn klachten kreeg. Zit er aan te denken om aan de bel te trekken bij de huisarts.

Ik heb er vrede mee gesloten wat het is geweest destijds weet ik nog steeds niet of het nu ms is of wat anders ik leef me leven alleen op sommige punten weet ik dat er iets niet in de haak is voorheen geen erectieklachten ik weet 100% dat het bijv gisteren begonnen is en vandaag de klachten begonnen zijn, want ik wist niet wat er met mijn lichaam gebeurde alleen het is erg zwaar om niet te weten wat het is.

Wens iedereen een heel fijn weekend
Gebruikersavatar
Dango
Berichten: 358
Lid geworden op: 17 feb 2015, 10:42

Re: Cis aanval? Paniek

Bericht door Dango »

Ik heb nog niet gelezen dat je je bloeddruk een keer hebt laten meten in rust maar ook na inspanning en hoe lang het duurt voordat deze na inspanning weer normaal is.

Heb geen last van erectieproblemen maar wel van tintelingen na inspanning , mijn bloeddruk is op dit moment MET medicatie tegen hoge bloeddruk sinds 3 dagen fors te hoog.

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
Laatst gewijzigd door leeuwtje-nl op 28 feb 2021, 16:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Quote verwijderd
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp